Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

A murit comunistul şef de la Chişinău

La Moscova a murit ultimul conducător sovietic al Republicii Moldova: Ivan Bodiul. Ca orice bolşevic adevărat omul nu a avut nici un fel de regrete, ba chiar a avut tupeul în ultimul interviu să vorbească despre „libertatea cuvântului” (detalii aici). O istorie concisă a perioadei în care Ivan Bodiul a fost ţar la Chişinău a fost făcută de analistul Petru Bogatu:

 • A transformat RSS Moldovenească într-un cap de pod al KGB-ului în războiul subversiv purtat de URSS împotriva României;
 • A eliminat în totalitate „limba moldovenească” din spaţiul public încă la începutul anilor ’60, când în Ucraina, de exemplu, Piotr Selest a luat măsuri pentru a aduce măcar parţial ucraineana în instituţiile statului;
 • A încurajat căsătoriile tinerilor nomenclaturişti cu rusoaice, acest fapt fiind un bilet de intrare în saloanele puterii sovietice;
 • În 1968 a interzis literatura românească şi ziarele de peste Prut, acestea fiind tăinuite în fondurile speciale ale bibliotecilor.
Ivan Bodiul faţă în faţă cu Nicolae Ceauşescu la Chişinău, Fototeca online a comunismului românesc, cota 340/1976

Ivan Bodiul faţă în faţă cu Nicolae Ceauşescu la Chişinău, Fototeca online a comunismului românesc, cota 340/1976

Socialistul fost comunist moldovenizator Igor Dodon vrea o stradă cu numele lui Ivan Bodiul în Chişinău. Dragoş Galbur zicea că vrea şi el o stradă „Mareşal Ion Antonescu” la Bălţi.

Eu mă tem de circul care va izbucni la moartea lui Ion Iliescu.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

9 păreri la “A murit comunistul şef de la Chişinău

 1. MMP

  Apropo de comunisti, fac un apel la dvs ca ziarist si ca crestin. Hotnews.ro preia integral atacuri ale ateilor militanti impotriva Bisericii, nesinchisindu-se macar nici sa mentioneze punctul de vedere al crestinilor…V-as ruga sa luati atitudine fata de acest tip de „jurnalism”, care nu numai ca este anti-crestin si desprins parca din Scanteia, dar nici macar nu este de o minima deontologie…Cu siguranta exista si alti oameni de cultura, jurnalisti crestini care vi se pot alatura. Un cuvant al dvs valoreaza mai mult decat 100 de postari pe bloguri diferite.

  1. MMP

   Se vor gandi de doua ori inainte sa publice asa ceva. Datoria noastra e sa nu uitam cuvintele Sfantului Grigorie Teologul: „Prin tăcere Îl trădăm pe Dumnezeu”.

  2. Ali

   Care crestini? Imi pare foarte rau pentru dvs, dar puteti plasa comentariile de sustinere pe site-ul BOR… ups! Am uitat! Biserica nu are asa ceva.
   Nu poti pune intrebari, nu poti comenta, nu poti afla nimic de la minunatii ortodocsi romani.
   Aceste lucruri le imputa anumite site-uri din Romania! Nu propovaduieste nicidecum alte religii si nu face propaganda anticrestinism.
   Dar eu nu sunt o persoana influenta deci puteti ignora comentariul meu. 🙂

  3. MMP

   Patriarhia are doua siteuri: basilica.ro si patriarhia.ro. Apoi puteti intra si afla tot ceea ce va intereseaza de pe doxologia.ro si crestinortodox.ro, siteuri unde scriu foarte multi preoti. Aceste siteuri se gasesc la o simpla cautare pe google. V-as mai recomanda si razbointrucuvant.ro, dar s-ar putea sa fie prea „concentrat” …Ca sa nu mai zic ca inclusiv pe acest site puteti afla destule.

   Dar cel mai simplu sa afli ceva de la „ortodocsii romani” este sa va duceti la Biserica si sa intrebati un parinte. Banuiesc ca puteti gasi si singur o Biserica ortodoxa si un preot…

 2. Clement

  Cati ani din viata ne-a furat Iliescu prin deciziile lui !! Nu exista politician roman pe care sa-l urasc si dispretuiesc mai mult.

 3. Marian

  Din 8 comentarii, 5 sunt legate direct sau indirect the biserica româna, un cuvânt sau concept neîntâlnit în articolul la care, chipurile, aceste comentarii ar fi trebuit sa aiba legatura.

Comentariile nu sunt permise.