Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Activiștii români ar fi fost exterminați de poliția americană

A apărut filmulețul cu cele întâmplate înainte ca tânărul activist să fie ”împușcat în cap”. Și se vede clar cum activiștii sar la bătaie la polițiști. Nu doar în America, dar și prin multe alte țări ar fi fost împușcați pe loc pentru chestia asta.

Filmul evenimentelor este clar (aici): băieții au fost la un festival, au băgat câteva beri și au început să strige slogane pe străzi în miezul nopții. Poliția i-a oprit să-i legitimeze și, probabil, amendeze pentru tulburarea liniștii publice, ei au început cu circul învățat în taberele de antrenament pentru activiști. Tehnici clasice de hărțuire a forțelor de ordine: legitimează-te tu primul, te filmez pentru că suntem pe spațiul public etc. Un polițist a făcut un gest aiurea și a început bătaia – un băiat a sărit la gâtul unui polițist, alt băiat l-a lovit cu piciorul pe un apărător al ordinii publice, alt polițist a scos pistolul (fără să tragă din ce am văzut eu). Apoi a urmat tragedia împușcatului cu trei bile în cap care se tăvălea pe caldarâm.

Tehnicile activiștilor sunt cunoscute de multă vreme, polițiștii până acum ar fi trebuit să aibă proceduri clare de comportament în astfel de situații. Dacă au deja niște proceduri atunci ar trebui să și le actualizeze și să le adapteze. Iar oamenii trimiși pe stradă ar trebui să le stăpânească.

Și o ultimă recomandare: activiștii români să se ducă în Ungaria dacă nu au bani de avion până în America și să încerce cu polițiștii unguri șmecheriile astea. Vă dau în scris că vom avea o promoție de eroi naționali uciși de sângeroșii unguri.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

8 păreri la “Activiștii români ar fi fost exterminați de poliția americană

 1. Pingback: Activiștii români ar fi fost exterminați de poliția americană | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

 2. Marian

  Politia româna nu e mai bine pregatita decât Militia (ba chiar pe dos, am impresia ca aia ceausisti chiar îsi cunosteau atributiile mai bine) si în mod sigur la fel de bine pregatita ca mai toti „specialistii” din toate domeniile.
  Nu trebuie sa fie nimeni specialist în depistarea nespecialistilor, ajunge ca dintr-o situatie relativ clara se face o telenovela. Sau, cum spune întelepciunea populara – „Tace si face” la care si reversul e valabile „Câinele care latra nu musca”.
  Si mai adaug ceva, pe care internautii, cei care-si afla stirile de „pe net”, au sarit, fiind prea plicticos – informatia adevarata costa si nu se gaseste „gata explicata” ci trebuie extrasa cunoscând faptele si activând creierul personal, sa nu faca pânze de paianjen sau sa rugineasca cumva.

  Politia de patrulare trebuie sa faca cursuri de astfel de situatii. De asemenea, trebuie sa se comporte demn (si în afara programului) pentru ca dând respect vor primi respect. Pare „absurd” dar de multe ori am oprit masina sa întreb câte un politist (din vest) pe unde s-o iau. Politia trebuie vazuta ca un instrument de ajutorare si reglementare, nu ca un element de forta. Si ca sa nu fiu subiectiv, si politia româna de circulatie s-a comportat în ultimii 10 ani suficient de corect si nu am nici un motiv sa-i acuz de ceva. Ofera-le respect si-l vei primi înapoi, ca sunt oameni nu roboti.

 3. M Florea

  Stimate Dle Damian ,
  In „Adevarul ” din 19 iun aveti un articol ref la „romanizare ” descrisa de Dl Boia .
  Ar fi interesanta o lucrare despre „minoritizarea ” spatiului romanesc , anume colonizarile sau imigrarile din sec XVIII-XIX care au adus elemente neromanesti in Transilvania , Basarabia , Bucovina . N-am stiinta ca o astfel de lucrare sa fi fost scrisa dar ma gindesc la faptul ca ar fi f interesanta . La tema de mai sus s-ar putea adauga actiunile de maghiarizare / rusificare , cit si o referire asupra planului
  ” camin pt evrei in spatiul romanesc ” .
  Va urez toate cele bune ,
  M Florea

  1. Marian

   Aceste carti exista, uite de exemplu „La Roumanie et les Juifs” de Rosetti (1903), Istoria evreilor in terile noastre de Iorga (1913) sau altele.
   Ca sa-l citam pe Saint-Beuve : inedit este ceea ce e tiparit dar nu e citit de nimeni.

 4. Nicu

  Sa mearga la unguri? Pai nici n-ar trece granita daca si-ar pastra identitatea, cum sa ajunga pana in Budapesta, de exemplu.

 5. Nautilus

  Hărțuirea forțelor de ordine tocmai asta urmăreşte: ca pe un Garcea să îl apuce furia şi să scoată arma. Ca să-l transforme pe cel găurit în erou şi martir.

  Exemplu: revoltele din Anglia din 2011. „Martirul” din pricina căruia au pornit scosese arma la poliţişti.

Comentariile nu sunt permise.