Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Adevărata faţă a bezbojnicului

Bezbojnicii de azi se comportă precum mieii cei blânzi. Vorbesc de drepturi, fac apel la raţiune, se plâng că sunt discriminaţi şi marginalizaţi, cer libertate de conştiinţă (de parcă ţi-ar putea lua cineva libertatea de conştiinţă!).

Din când în când, bezbojnicii au totuşi nişte ieşiri care arată adevărata lor faţă. M-am pricopsit şi eu pe blog cu câteva exemplare. Dacă ar putea, bezbojnicii de azi s-ar purta precum maiorul Alimănescu din fragmentul de mai jos din filmul “Portretul luptătorului la tinereţe”. Au exact acelaşi raţionament, exact aceleaşi false întrebări şi exact aceleaşi certitudini: “Unde e bă Dumnezeul tău când eu te calc în picioare?!? Vrei să-mi spui mie că e unul care zboară aşa … şi te poate salva, da ‘ nu vine?!”

Să recapitulăm câteva fragmente din înţelepciunea maiorului de Securitate Alimănescu, identice cu vulgata bezbojnicilor de azi: 1. preoţii îşi mint credincioşii, de fapt ei nu cred în Dumnezeu; 2. preoţi ajung doar cei cărora le e lene să muncească şi vor să trăiască pe spinarea altora 3. unde e Dumnezeu când ai nevoie de el?

“Nu vă dă, bă, Partidul tot ce aveţi nevoie?” Nu, nu ne dă.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

15 păreri la “Adevărata faţă a bezbojnicului

  1. dan

   io din cate stiu is ortodox…parca cu arsu’ era la catolici….din cate stiu din punctul lor de vedere,io ca ortodox is eretic…si ca sa fiu si mai profund…cam toata morala pe care o are societatea in ziua de azi e extrasa din etica crestina…brusc ma fac pagan…da’ d’ala dac…si te consider cel mai demn si mai mandru din trib..ai rabdare sa ma duc dupa tepuse,cred ca esti mandru de asta.te invidiez, o sa vorbesti cu zamolxe.a nu…io de fapt mi-s ateu..ce-i cu poruncile astea crestine ? sa nu furi,sa nu ucizi…ma duc sa sparg un magazin..unde pot cumpara la ora asta pistoale???=)):))

  2. dan

   si ca sa inchei pompos si frumos;putina filozofie duce sufletul la ateism,dar aprofundarea filozofiei il duce spre religie. francis bacon:)

 1. cavalerul trac

  Cine i-a ars pe rug Alfa dog ?
  Da o tura la biblioteca si intoarce-te !

  1. cățelul alpha

   Niște creștini mai înfocați, precum autorul. Care sigur s-ar purta la fel, dacă ar putea.

   Și doar am zis că dau un comentariu cretin.

  2. căţelul alpha

   Nu mai mult decît dumitale. Dar discursul se poate folosi fără probleme și în sens invers, eventual cu o secvență dintr-un film în care se ard vrăjitoare, se vor găsi atei cretini care să-l înghită fără să rumege.

   Credincios nu e sinonim cu cretin, sau cel puțin n-ar trebui să fie. Există credincioși cretini și necretini, ar fi bine să facem distincția pentru onoarea ultimilor.

  3. Mihai Barbu

   Intrebare: cati oameni a ars pe rug Biserica Ortodoxa Romana? Astept raspuns. Multumesc.

  4. căţelul alpha

   Mă doare-n cot, la fel cum mă doare și că primul patriarh al BOR a fost un anitsemit, iar ăia care i-au urmat s-au pupat pe gură cu comuniștii, ăia pe care-i înjurăm acum cîntînd cu foc chestii despre tinerețea legionară.

   Răspuns: nici un om.

   Mulțumesc.

 2. MIA

  >Dacă ar putea, bezbojnicii de azi s-ar purta precum maiorul Alimănescu din fragmentul de mai jos din filmul “Portretul luptătorului la tinereţe”.

  În primă fază în State se mulţumesc cu a arunca povara reducerilor de buget din instituţiile publice ( în special în cele de învăţământ ) – a se citi : „a da afară” – pe cei care au alternative să se angajeze la „instituţii creştine” … 😉

  De fapt ar fi chiar interesant de ştiut câţi din autodeclaraţii „atei militanţi” din România chiar au idee de mizele reale din spatele disputei „ştiinţă/cunoaştere versus religie” din SUA.

 3. espn

  nu, defapt nu acestea sunt argumentele impotriva religiei, dar astfel prezentate va ajuta in a va atinge scopul.
  PS: @MIA nimeni nu stie nimic, te rog sa ne lamuresti, care sunt MIZELE REALE ? (e o mare conspiratie cumva?)

 4. MIA

  >e o mare conspiratie cumva ?

  Deloc – aproape totul e destul de transparent şi accesibil publicului.
  Deşi unii ar putea susţine că de fapt acestea sunt ingredientele unei adevărate conspiraţii de succes … 😉

  Ca şi indiciu : a se verifica gradul actual de sustenabilitate financiară a sistemului de învăţământ-cercetare din SUA ( în special nivelul universitar ).

 5. espn

  da, ai dreptate, nu e deloc sustenabil …. in special in cel universitar, probabil din acest motiv cele mai importante centre de cercetare sunt ale universitatilor.
  Sunt cumva mai „sustenabile financiar” bisericile? Din punctul de vedere al celor care le conduc probabil da. Nu degeaba au aparut si in SUA ca ciupercile dupa ploaie.
  Nu ca in romania ar duce-o mai rau …
  (http://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2011/11/preoti_mercedes.jpg)

  1. MIA

   >Sunt cumva mai “sustenabile financiar” bisericile?

   Habar nu am – dar nu acesta e subiectul în discuţie, ci eventual aşa … o deturnare. Care trădează unii pitici – mai ales după poza afişată la finalul articolului. 😉

   >da, ai dreptate, nu e deloc sustenabil{…}

   E cam a treia „bulă” – după cea imobiliară ( care a explodat ) şi cea a serviciilor medicale ( care probabil va face şi ea poc! ). Ca impact social probabil că e chiar mai importantă decât cea medicală – şi de-aia trebuie pregătit din timp terenul pentru o preluare de către stat a arieratelor, transferuri/ştergeri de datorii etc. 🙂

 6. zibusor

  1. Da, libertatea de constiinta ti se poate lua, si inca foarte usor. Si ma asteptam de un istoric sa stie cat de des se intampla ca o natiune intreaga sa se trezeasca cu creierii spalati. Sau sa nu se mai trezeasca deloc 😀
  2. Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu am certitudini in afara de faptul ca nu mi-a demonstrat nimeni pana acum ca exista vreun dumnezeu. Vorba ceea, eu vreau sa pun mana.
  3. Asta nu e adevarata fata a bezbojnicilor, ci a oamenilor in general, atei, credinciosi sau whatever. Fa un om sa se simta marginalizat, umilit si neinteles, apoi mira-te ca vrea sa se razbune… Da-i unui om putere asupra altora si mira-te ca vrea sa fie seful haitei…
  4. As fi la fel de ingrijorata de credinciosii de pe blog ca si de bezbojnici . Spicuiesc din comentariile de la alt articol:
  -conspirationisti care „striga” cu majuscule „AR TREBUI INSISTAT SI CU ARTICOLE DESPRE CEI CE SUNT INTERESATI / DIRIJATI DIN AFARA TARII SA SCRIE ARTICOLE CARE SA DENATUREZE GRAV SI SA MISTIFICE ISTORIA ROMANIEI ! SE PARE CA CELE DOUA ” GRUPARI ” , ACTIONEAZA COORDONAT SI AU ACELASI SCOP ! ”
  – conspirationisti fundamentalisti care vor sa ii omoare pe homosexuali pe baza unei traduceri gresite 😀 „cei ce vor sa scoata RELIGIA din scoli, sunt SODOMITI, daca urmarim istoric BIBLIA si ne uitam la pacatele pe care le faceau oamenii pe acest pamant, vedem si astazi cum DUMNEZEU A NIMICIT DOUA CETATI DATORITA ACESTUI PACAT”
  -„specialisti” in psihologia si bioenergia copiilor ” Este drept faptul că [copiii] nu pot asimila la vârsta lor anumite noțiuni, însă simt și ei energia de la Dumnezeu. ”
  -nostalgici dupa evul mediu „realitatea este ca legile Biblice din punct de vedere social sunt cele mai perfecte”
  Va rog, spuneti-mi ca nu sunteti de acord cu ei.

Comentariile nu sunt permise.