Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Adevăratele probleme ale Rusiei

Dincolo de imaginea de mare putere, Rusia are probleme grave. Rusia se teme, şi nu fără motive. Resursele naturale vândute la preţuri stabilite pe motive politice, strategie sprijinită pe arma atomică nu sunt de ajuns. Imaginile de mai jos ne arată de ce Rusia are nevoie de comunitatea internaţională. Rusia are nevoie de garanţii internaţionale împotriva modificării frontierelor pentru a face faţă presiunii demografice din partea Chinei. În harta de mai jos se poate vedea gigantica presiune demografică chineză pe graniţa rusă.

densitatea populatiei in Rusia

Apoi vin problemele din interior. Rusia nu este nici pe departe un stat omogen din punct de vedere etnic. Priviţi harta de mai jos. Nu sunt sigur că populaţiilor ne-ruse le sunt asigurate aceleaşi drepturi pe care Moscova le pretinde pentru etnicii ruşi din alte state.

harta etnica a Rusiei

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Adevăratele probleme ale Rusiei

  1. Ţeavă Gheorghe

    Din a doua hartă, se poate deduce uşor arealul originar al turcicilor, fino-ugricilor şi mongolilor, precum şi expansiunea rusească în teritoriile acestora.

  2. Pingback: Rusia se pregăteşte să vândă Siberia chinezilor

  3. Sucevanul

    Pur si simplu…Rusia are un teritoriu „indecent” de mare…Profitand de istorie , s-au intins mai „mult decat ii tine plapuma”..!!!

Comentariile nu sunt permise.