Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Adevărul despre românii din Bulgaria

Ziarul Adevărul publică un articol despre situaţia românilor din Bulgaria semnat de Eliza Frâncu şi Simona Popa. Pe scurt: bulgarii asimilează românii prin sărăcirea regiunii (întâmplător sau nu, românii trăiesc aici în cea mai săracă regiune a Uniunii Europene şi tocmai ce un ministru bulgar acuza România că este vinovată de sărăcia de aici). Apoi limba română nu există în şcoli, recensămintele sunt trucate, legislaţia existentă nu este aplicată. Vorbim despre 98 de sate româneşti în sudul Dunării, 25 de sate în regiunea Kozlodui şi 32 de sate în regiunea Vidin.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “Adevărul despre românii din Bulgaria

  1. Balcanica

    Urmaresc subiectul inca de anul trecut si am tot incercat sa il popularizez, insa observ ca reactiile autoritatilor noastre sunt zero.
    Apreciez enorm initiativele ziarului Adevarul, care a publicat constant (din ianuarie) reportaje foarte bine documentate despre situatia romanilor din timocul bulgaresc, dar si din serbia.
    Ce ar fi de facut? Organizatii/asociatii nu am vazut…
    p.s. felicitari pentru carte; emisiunea ‘ca la carte’in care ati prezentat volumul, mi-a deschis ochii asupra unei problematici pe care nu o cunosteam.

Comentariile nu sunt permise.