Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Alegerile: nici o surpriză. Adevărata problemă a lui Ponta

M-am plictisit să citesc analize şi explicaţii despre alegeri. Este foarte simplu în realitate : în România sunt 5,55 milioane pensionari, 0,94 milioane bugetari şi 3,33 milioane angajaţi în sistemul privat.

Măsurile de austeritate i-au afectat pe pensionari şi bugetari care s-au văzut cu veniturile reduse peste noapte. Efectul la urne: au votat masiv împotriva lui Băsescu, cel care le-a luat banii. Nici nu era nevoie să le spună cineva cum şi ce să voteze, ştiau singuri cine este duşmanul. Sondajele confirmă asta: 59% dintre votanţii USL au peste 55 de ani.

Ce m-a deranjat la actuala campanie electorală: toată lumea a vorbit de pensionari şi bugetari, aproape nimeni nu a spus ceva despre cei 0,7 milioane de şomeri. Ca unul care am trecut prin experienţa şomajului vă spun că m-am simţit total ignorat.

Noua guvernare are o misiune dificilă: să-i facă pe cei 3,33 milioane de „privaţi” să muncească pentru ei înşişi, dar şi pentru ceilalţi 5,55 milioane pensionari plus 0,94 milioane bugetari plus 0,7 milioane şomeri. Mai sunt şi milioanele (câte?!?) de plecaţi în lume, însă din fericire banii lor scapă de controlul guvernului României şi ne mai scot cât de cât din foame.

Să zicem că în trei luni de zile USL rezolvă problema Băsescu şi ne scapă de dictator. Dup-aia ce facem? Ce mâncăm? Ce mai este de prăduit în ţară? Ce mai vindem?

Vedem noi ce-om face. Până atunci vă atrag atenţia asupra concluziei Tudoran: la 19 milioane locuitori România are 588 de parlamentari, la 314 milioane locuitori SUA au 535 membri ai Congresului. Ole-ole-ole! Româniaaa, Româniaaaa!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

9 păreri la “Alegerile: nici o surpriză. Adevărata problemă a lui Ponta

 1. Gabriel Toma

  ”Mai sunt şi milioanele (câte?!?) de plecaţi în lume, însă din fericire banii lor scapă de controlul guvernului României şi ne mai scot cât de cât din foame…”. Din nefericire, acei bani NU scapa controlului guvernului. Daca esti atent un pic, vei vedea cum se ”revigoreaza” leul la sfarsitul lunii iulie si cat de puternic e el in august, cand venim noi acasa. Fenomenul se repeta si in decembrie, dar la o scara mai mica.

  1. george damian Autor articol

   Da, dar nu se plăteşte CAS, CASS şi restul de mizerii pe banii ăştia. Mulţi bani vin la sacoşă, nu ştie perceptorul de ei.

 2. Gabriel Toma

  Intr-adevar, dar sa nu uitam ca, de-a lungul anului , multi bani se transfera cu firmele de transfer de bani, iar guvernul are acces la informatii despre miscari. Trebuie sa fie acolo, sus, un fost securist tranformat in contabil, care sa faca legatura cu banii astia si sa puna lucrurile cap la cap. Total de acord cu tine cu discrepanta intre pensionari si truditori. Eu nu stiu cum de Romania mai poate exista!!! De unde bani??????????? In ceea ce priveste comparatia intre numarul de parlamentari intre noi si SUA, aia e epica 🙂

 3. lorakeen

  Banii nostri de afara nu s-or impozita in Romania, dar de cheltuit se cheltuie bine si guvernul ia impozite din TVA etc. Am trimis azi dimineata £500 acasa de Craciun- 100 din ei vor merge pe TVA, nu?

 4. Ina_adevarata

  Să vezi ce ignorată mă simt eu, în categoria foarte-micilor-întreprinzători…Și cum simt pînă-n fibră fiecare leu din care supraviețuiește statul ăsta. E aproape ca și cum i-aș plăti direct salariul amărîtei de la ghișeul Finanțelor: eu îmi smulg bănuțul din portofel cu greu, i-l întind, iar ea mi-l ia cu gesturi grăbite, hămesită. Eu mă uit la ea cu groaza că mai am și facturi de plătit și nu mai am din ce, ea se uită la mine cu groaza ca iar și-a cheltuit salariul și mai are două săptămîni pînă la următorul.
  Și din cînd în cînd, amîndouă votăm.

 5. Mircea Berinde

  România are 588 de parlamentari, la 314 milioane locuitori SUA au 535 membri ai Congresului. Ole-ole-ole! Româniaaa, Româniaaaa!

  Aha… Si cine-i de vina? Pai ia hai sa-i radiem pe redistribuiti. Daca poporul vrea Parlament cu 95% USL asa sa fie. De aia e democratie si nu oligarhie.

 6. Adrian

  Bănuiesc că fiecare S din SUA are și un set propriu de parlamentari. Poate ar fi bine să-i punem și pe ăia la socoteală când facem comparații.
  Asta nu înseamnă că mor de dragul celor 588. Și 400 mi se par cam mulți pentru noi.

 7. Marian

  Ca unul dintre cei „plecati în lume” trebuie sa spun ca guvernul pre-Ponta s-a gândit ca n-ar fi rau sa impoziteze pentru asigurarile sociale si medicale din România si pe cei de afara. La gunoi cu tratatele de eliminare a dublei impozitari, la urma urmei, daca o face SUA si Canada, n-or fi dâmbovitenii mai prosti ….

 8. Marian

  Pai, ce sa se mai fure?
  Asta-i întrebarea?
  Oho, mai este…. ca sa repet cliseul ca de 2000 de ani se tot fura din tara asta si tot mai e ceve ….

  Pai, Germania a pus ochii pe afacerea cu sisturi si pe Rosia montana (acuma ca referendele i-au dat afara pe americani). Se mai încaseaza o data comisioanele, plus varii taxe de protectie a mediului 🙂 ….

  Ar mai fi Southstreamul, la care ne-am calificat în locul Bulgariei (si contra lui Merkel) pentru ca asa a zis Putin si asa ramâne. De pe care baietii destepti vor stii ei ce bani si taxe vor scoate….

  Si ar mai fi Insula serpilor si petrolul ei, pe care-l viseaza americanii, … ar mai ramâne Cernavoda ….

  Dar eu nu ma pricep la furat, de aceea si scurtimea acestei liste …

Comentariile nu sunt permise.