Anexarea Basarabiei 1812. Documente

Volumul „Documentele anexării Basarabiei. Corespondenţa diplomatică Paris-Sankt Petersburg 1807-1812” va fi lansat luni 3 septembrie, ora 10:00 la Biblioteca Naţională din Chişinău, Salonul European.

Este o carte la care am lucrat cu drag de la începutul acestui an împreună cu Ion Gaidău şi Elena Tacu. Este dedicată împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist şi nu în ultimul rând este un omagiu adus academicianului Florin Constantiniu, istoric român care a avut toată viaţa lui un gând pentru Basarabia.

Un mic detaliu: unul din primele documente este un memoriu al diplomaţiei ruse imediat după înfrângerea de la Friedland – ruşii îşi propuneau după ce fuseseră zdrobiţi de Napoleon să ocupe şi mai multe teritorii. Iar Napoleon a fost dispus să cedeze.

Ofertă pentru bloggeri

Cine are un blog şi doreşte să sprijine această carte am o ofertă irezistibilă: pentru un articol în care să anunţaţi această lansare vă trimit gratuit cartea în format electronic. Nu trebuie decât să scrieţi un articol scurt în care să anunţaţi data şi locul lansării, titlul cărţii şi să puneţi un link către această pagină. Apoi mai trebuie să îmi trimiteţi un e-mail cu linkul către articolul vostru la adresa contact(@)george-damian.ro şi eu vă voi trimite cartea. Nu strică nici un tweet sau un share pe Facebook.

Documentele anexării Basarabiei

 

26 thoughts on “Anexarea Basarabiei 1812. Documente

 1. Felicitari, domnule Damian.
  M-ar interesa aceasta carte, ash vrea s-o cumpar. Poate facem shi o prezentare pe undeva fiindca sigur merita.
  O zi buna,
  Viorel Patrichi

 2. M-ar interesa cartea si sunt dispus sa o cumpar, fie si intr-un format electronic . Cu respect, un viitor student la facultatea de istorie .

 3. Buna seara,
  In primul rand, felicitari pentru cartea Dvs. Am postat anuntul Dvs pe unul din blogurile personale, http://www.cornelyu.ro/blog_r, la rubrica Actualitati, blog pe care scriu zilnic, cu o medie de cca. 300 cititori/zi. Blog-ul este calat pe arte vizuale, fotografie in special. De cateva luni, avand in vedere interesul cititorilor, am inaugurat si o rubrica intitulata Mizeria istoriei, unde scriu saptamanal, si unde am in vedere subiecte mai delicate ca sa zic asa, ale istoriei contemporane, asupra carora o spalare bine orchestrata a creierelor de aproape jumatate de secol de comunism a creat o viziune deformata si falsa. Avand in vedere ca scriu mai mult decat pot publica saptamanal pe acest blog, dar si interesul cititorilor, mai mult ca sigur ca la inceputul noului an voi iesi pe net cu un blog numai de istorie revizionista, cu domeniu separat. Toate cele bune si succes in continuare,
  Corneliu Munteanu, aka cornelyu

 4. Multumesc D.Damian, ca sunteti primul care ati avut aceasta initiativa de-a prezenta documentele despre anexarea Basarabiei din 1812 si nu Stepaniucii si Statii de la Chisinau.Sunt din republica Moldova,sunt profesor de limba franceza,actualmente in Fanta.As dori sa cumpar aceasta carte.
  Cu respect
  Nina Tampiza

 5. Respect pentru astfel de lucrări care luminează întunericul necunoaşterii.
  Sunt interesat de cartea DVS şi sunt dispus să o cumpăr.

 6. Apreciez activitatea desfasurata de D-vs. Va urez forta de munca pentru viitor. In cercul meu de cunoscuti discutam frecvent si fervent probele referiroare la istoria noastra, si in mod deosebit cele legate de teritoriile luate cu japca de catre altii.
  Cu stima Anton Opintik.

 7. Eu imi doresc doar varianta electronica pentru ca sunt la departare de casa si e importanta informatia. Oare s-ar putea? Daca imi dati detalii bancare pot face transfer.
  cu multumire,
  Cristina P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *