Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Aroma de șantaj din spovedania brokerului Cristian Sima

Citesc cu interes Marea Spovedanie a lui Cristian Sima. Doar că mă deranjează mai multe chestiuni în poveștile omului. Zoso l-a prins cu o mică inadvertență, dar este o chestiune minoră până la urmă: Sima nu își amintește exact cât a plătit pentru un video înainte de 1989.

Să vă spun ce nu-mi place mie: în primul rând nu este clar de ce Sima a fugit din România. A scris mai multe texte alambicate, în care apar nume grele de pe scena publică românească, texte înțesate cu aluzii. Dar nimic clar. Cine, ce, unde, când, cum, de ce? Și mai ales cât? Bine, v-am mai spus, în textele lui apar nume și cifre, dar sunt atât de învârtejite că toate poveștile sunt atinse de o ambiguitate totală.

Însă cea mai frumoasă este spovedania relației lui Cristian Sima cu serviciile secrete. La fel, este împachetată frumos, cu multe nume și detalii, reface atmosfera anilor 80 din România ceaușistă. Bineînțeles, la fiecare paragraf are grijă să sublinieze că nu și-a trădat prietenii, deși vorbea periodic cu securiștii – asta este o constantă în toate spovedaniile de acest gen, zici că toți informatorii se vorbiseră între ei să-i păcălească pe securiști, iar securiștii erau niște tâmpiți a căror singură menire pe lume era să fie păcăliți.

Dar să trecem și peste asta. Senzația mea este că spovedania relației lui Cristian Sima cu serviciile secrete are o puternică aromă de șantaj. Povestea este tranșată pe felii, servite la intervale mari de timp. Iar în povestirea faptelor de acum 30 de ani apar nume foarte contemporane. De parcă amintirile din tinerețe ale lui Cristian Sima sunt scrise pentru aceste nume contemporane cu o întrebare nerostită la post-scriptum: chiar vreți să scriu pe blog tot ce știu?

La spovedanie spui tot, nu-i servești popii păcatele cu lingurița.

Și încă una: blogul lui Sima merge cu frâna de mână trasă, ar face bine să citească articolele lui Zoso despre cum se întreține un blog.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Aroma de șantaj din spovedania brokerului Cristian Sima

 1. Popescu Adrian

  Sima sterge comentariile care nu-i convin. Daca l-ai prins cu ceva imediat te blocheaza si zice ca esti criminal..Mos Craciun ..etc …
  Cred ca omul asta si-a atins culmile si nu poate oferi mai mult.Ceea ce ofera el acum e o caterinca hazlie care nu poate fi luata in serios. Omul chiar are unor iar cand ma gandesc la cuplul Monica Tatoiu -Cristian Sima ….buna dispozitie imi este deja asigurata ….

  1. Movsessian Marius

   Nu stiu cum am reusit iar sa dau peste tine domnule Adrian Popescu! Ai un stil interesant,in loc sa vezi ce este la tine in ograda incerci sa dai pisica peste gard imediat ce ea miorlaie la tine sau iti scoate ochii in legitima aparare!Cred ca stii despre ce vorbesc …despre faptul ca nu reusesti sa iti gestionezi problemele din spatiul tau! Esti penibil si lipsit de discernamant si ce este mai rau este faptul ca nu realizezi cat esti de ridicol! Imi pare sincer rau pentru tine…..

 2. Popescu Adrian

  D-le …..Movsessian Marius …. chiar nu-mi spune nimic numele si cu atat mai putit ceea ce afirmati.Incercati sa-mi amintiti cand v-am suparat!

  1. Ely

   Foarte bizar!!! Domnul MOVsessian face in comentariul lui exact ce te acuza pe tine A.P. E penibil, ridicol, lipsit de discernământ, si clar nu gestionează corect comentariul lui. Pare doar un intrus pe blogul tau … Iar cand pisica intra pe teritoriu altui motan nu are drept de legitima apărare – e doar intrus , fara circumstanțe atenuante si merita doar o săpuneală buna…. asa ca poti sa-i dai bine peste bot!:))) asa cum ai dat tu … Cu blândete ! Vezi doar cat ii pare de rau pentru tot ce spune …

Comentariile nu sunt permise.