Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Atacul terorist din Paris – motiv pentru invadarea Siriei (şi România nu intră în Schengen)

Hai să ne imaginăm următorul scenariu: teroriştii care au atacat redacţia Charlie Hebdo din Paris reuşesc să scape. Este extrem de probabilă această evoluţie: la 48 de ore de la producerea atacului cei doi terorişti nu au fost capturaţi şi mie unuia mi se pare că francezii vânează nişte fantome. În plus atacurile cu grenade, bombe artizanale, împuşcăturile din Paris împrăştie atenţia serviciilor speciale care trebuie să urmărească mai multe ţinte în acelaşi timp.

Să presupunem deci că teroriştii reuşesc să fugă din Franţa şi să ajungă la una din bazele Statului Islamic din Siria sau Irak. Şi de acolo difuzează un clip pe Youtube în care povestesc cum au fost ei viteji şi au ucis nişte ziarişti neînarmaţi şi aşa mai departe. Reuniune Consiliul de Securitate ONU, raport oficial şi dezvăluiri de presă privind legăturile teroriştilor de la Paris cu Statul Islamic, toată lumea este de acord că trebuie eliminat pericolul terorist reprezentat de această mişcare din Siria, rezoluţie ONU cu „all necessary means” pentru eliminarea duşmanului, crearea unei coaliţii şi invadarea Siriei. Rusia nu cred că va vota pentru, dar nici nu îşi va folosi dreptul de veto. Cu NATO sau fără NATO, occidentalii vor intra în Siria.

Scenariul mi se pare la fel de valabil şi în cazul în care cei doi terorişti vor fi împuşcaţi de forţele speciale franceze, mai ales dacă în confruntarea finală vor exista victime colaterale (am aşa, o impresie că nu prea vrea nimeni să-i captureze vii pe cei doi fraţi şi nici ei nu par genul care să se predea). Ultima ştire este că teroriştii sunt totuşi în Franţa şi au luat ostatici (victimele colaterale). Rămân la părerea că va exista o intervenţie militară occidentală în Siria. Iar România nu va fi acceptată în Schengen anul acesta, pentru că nu are frontierele sigure.

explozie

 Foto Shutterstock.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Atacul terorist din Paris – motiv pentru invadarea Siriei (şi România nu intră în Schengen)

  1. Pingback: George Damian: Atacul terorist din Paris – motiv pentru invadarea Siriei (şi România nu intră în Schengen) | Ziaristi Online

  2. Marian

    Se pare ca pentru Europa atentatul a pus problema tratatului de la Schengen.

  3. e.r.

    1. Rusia ar folosi dreptul de veto.
    2. Da, e trist, dar adevărat, e un pretext excelent pentru a bloca intrarea României în Shengen, deşi atentatorii erau CETĂŢENI FRANCEZI ! (deci nu i-ar fi ajutat cu nimic pe francezi şi nu-i va ajuta nici de acum încolo blocarea României).

Comentariile nu sunt permise.