Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Atenţie şoferi: crater în creştere la Piaţa Sudului!

În Şoseaua Olteniţei a crescut un crater de îţi poţi rupe maşina în el. Dacă faci stânga pe Olteniţei venind de pe  Calea Văcăreşti, la trecerea de pietoni de la gura de metrou Piaţa Sudului, pe banda a doua îţi creşte în faţa un crater adânc de jumătate de metru care ocupă jumătate de bandă. Fix pe trecerea de pietoni, lângă refugiul de tramvai. Pe dedesubt trece pasajul pietonal de la metrou la Sun City, pasaj care pe semne a fost lucrat foarte prost şi a început să se surpe drumul de deasupra.

Am văzut craterul acum două săptămâni. De atunci până acum Primăria sectorului 4 (sau cine se ocupă) nu a stat degeaba: au turnat nişte bitum să umple groapa. Însă surparea şi-a văzut de treabă şi groapa s-a adâncit cu tot cu bitum. Surparea e destul de zdravănă: se vede cum se lasă şi spaţiul verde de lângă gura de metrou. Dacă au văzut că nu merge cu plomba bituminoasă autorităţile au luat altă măsură: au montat un semn de ocolire lângă groapă.

Deci autorităţile ştiu. Nu vor putea spune că au fost luate prin surprindere atunci când surparea îşi va continua neabătută calea şi – Doamne fereşte! – tramvaiul va cădea cu tot cu stradă în pasajul pietonal. Abia atunci o să se ocupe toată lumea de victime, vom vedea reportaje lacrimogene, o să-i iasă limba de un cot lui Cristi Zărescu relatând despre tragedie.

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.