Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Băsescu e mort. Trăiască următorul!

Bătălia celei de-a doua suspendări a lui Traian Băsescu s-a încheiat cu o clasică victorie a la Pirrhus. Toţi sunt epuizaţi, nici unul nu a punctat decisiv. Băsescu se întoarce la Cotroceni hărtănit şi cu 7,5 milioane de români care i-au spus că nu-l mai vor. Victor Ponta a rămas cu cucuiul plagiatului şi guvernarea în braţe. La PNL e disperare maximă, actuala echipă de conducere a pierdut bătălia şi va trebui să dea socoteală. PSD trebuie să explice votanţilor săi de ce Băsescu s-a întors la Cotroceni. Crin Antonescu a lămurit pe toată lumea că nu e bun decât să fie preşedinte de talk-show (ar fi interesant să-i numere cineva apariţiile televizate în direct pe perioada interimatului).

Aştept să văd ce va spune Băsescu în prima sa intervenţie publică, ar fi bine să îşi ţină caii în frâu ca să nu toarne gaz pe foc. Şi aşa sunt destui cu nervii întinşi la maxim.

Un lucru e sigur: Băsescu şi-a păstrat câteva pârghii, însă o va pierde pe cea mai importantă, PDL. Partidul l-a susţinut pe perioada suspendării pentru că dacă se prăvălea Băsescu se duceau şi ei de-a dura. Însă din acest moment Băsescu devine bolovan de gâtul PDL la alegerile parlamentare. Încet-încet se vor desprinde de el. Rămâne de văzut care e treaba cu „dreapta coagulată”, deşi Ungureanu şi Neamţu nu fac multe parale când vine vorba de bătălia din teritoriu, acolo tot greii PDL vor avea ultimul cuvânt de spus.

Mai trebuie urmărită crăpătura apărută în USL, între PSD şi PNL şi dacă se va mări. Aici testul va fi tot la parlamentarele din toamnă, în funcţie de cum vor candida, dacă va exista sprijin reciproc şi împărţire de la centru a colegiilor. Părerea mea este că se vor separa apele. Proiectul „Crin Antonescu preşedinte” nu mai este fezabil şi greii din PSD ştiu foarte bine chestia asta. Băsescu va trebui să îşi aranjeze repede moştenirea politică şi să se retragă. Intră la încălzire din ce în ce mai des independentul Sorin Oprescu. Trăiască următorul!

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

6 păreri la “Băsescu e mort. Trăiască următorul!

  1. v

    Adica traiasca urmatorul *escu !!!! De prin ’67 – ’68 nu mai scapam de blestemul (oare ?!) asta : Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu, Oprescu (???) 😀 😀 😀

    V.

  2. Dolphi

    Poate ca urmatorul nu va fi Oprescu (care intre noi fie vorba la fel de grobian si de nesimtit ca precedentul). Un nume vehiculat este … Ion Tiriac din partea USL. Cred ca „noua dreapta” din jurul lui basescu nu mai prosteste pe nimeni: pe surse MRU are dificultati in a strange semnaturile pentru a-si transforma ONG-ul in partid.

Comentariile nu sunt permise.