Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Băsescu, Ponta şi sfânta Constituţiune

Britanicii se uită cu dispreţ la francezi şi spun: noi nu avem nevoie de o lege care să ne spună să respectăm legile, noi respectăm legile, de-aia sunt legi. Britanicii vor să spună că ei nu au nevoie de Constituţie pentru că respectul faţă de lege nu se impune prin alte legi, aşa ceva se educă, iar legea se aplică. De-aia în Marea Britanie sunt valabile legi de acum câteva sute de ani.

Acordul semnat de Ponta şi Băsescu demonstrează că din punct de vedere politic şi al statului de drept suntem încă în epoca de piatră. Un stat în care preşedintele şi primul ministru promit că vor respecta legea nu este în realitate un stat. Iar faptul că Băsescu s-a dus cu hârţoaga la Uniunea Europeană ne-a făcut de râs infinit mai mult decât şatrele de ţigani din jurul Parisului. Schulz şi Barroso s-au uitat pe hârtiile de la Băsescu şi şi-au zis „ce naţie de slugoi oribili sunt românii ăştia! şi primitivi pe deasupra, îşi promit unul altuia să respecte legea…”

Basescu, un slugoi oribil

Basescu, un slugoi oribil

Constituţia actuală a fost făcută de Iliescu pentru Iliescu. Poate să spună Bunicuţa că pe vremea lui nu se întâmpla ca acum, dar Bunicuţa e ipocrită: şi-a asigurat de fiecare dată premieri care nu i-au ieşit din cuvânt (aşa, ca Boc). D-aia a fost linişte pe vremea lui Iliescu (cu excepţia anului 2004, când Arogantu’ se dădea cocoş fiind sigur că o să ajungă la Cotroceni, dar a fost deturnat la Jilava). Constituţia care a funcţionat pe vremea lui Iliescu nu a mai funcţionat de loc pe vremea lui Constantinescu – vă mai amintiţi cum se agăţa Radu Vasile de ficus şi nu se dădea dus din Palatul Victoria?

Şi acum chiar credeţi că o să fie modificată Constituţia? Credeţi că Crin Antonescu va vrea republică parlamentară cu preşedinte de ornament? Păi el de ce a mai murit la revoluţia din ianuarie? Ca să stea pe post de podoabă constituţională? Şi sigur că da, cei 588 de parlamentari vor vota cu două mâini micşorarea numărului de locuri din Parlament şi modificarea legii electorale. Vorba lui Caţavencu: „să se schimbe, primesc, dar să nu se modifice nimica!”

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

5 păreri la “Băsescu, Ponta şi sfânta Constituţiune

 1. MMP

  Vorbiti serios? Chiar s-a dus cu hartia la bruxelles?

  Cat mai trebuie sa ne mintim singuri cu aceasta farsa numita „democratie”? Ca de Eminescu tot nu vrem sa ascultam…

 2. Sorin

  Eu cred că pe Crinul nost’ național îl aranjează o republică parlamentară. În fond ce-și dorește el de la președenție? Să pună umărul la „restartarea” României, cum sugerează noul ambasador al Marii Britanii? Nu, păcatele mele! El vrea doar să doarmă pân’ la prânz și seara să țină un discurs televizat, cu fraze sforăitoare și goale de conținut. Iar pentru asta o republică parlamentară e fix ce trebuie…

 3. r41n

  Da ma, d’aia am declarat io forfait si mi-am bagat aia-n ea de Romanie, vezi?

 4. AKRITAS

  Da? Perfidul albion respecta legile? Care legi??cele facute de ei de indivizi imorali egoisti vicleni mincinosi lacomi si desfranati, legi facute pentru satisfacerea poftelor lor pentru a se justifica in faradelegile lor si mai ales de a profita de pe urma celor slabi jefuindu-i in sute de ani de colonialism. Oare de ce, cel mai “civilizat“(cum ei insisi se autointituleaza in infumurarea lor diabolica) popor si-a capatat faima de PERFIDUL ALBION ???

  1. boz-guru

   Tot din aceasi cauza pentru care poporul roman este vazut ca un popor de lasi si tradatori.
   Ti-a plecat cum s-a dus Tonta la Barosso ca sa steie capra si sa-i suga …vorbele?
   Sau iti place mai mult de beshescu care este „piticul Boc” al Doamnei Merkel?

Comentariile nu sunt permise.