Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Blogurile din Basarabia şi campania pentru primăria Chişinăului

Bloggerii basarabeni au intrat în forţă în campania electorală. Sunt mulţi – unii dintre ei nervoşi, alţii vânduţi, alţii partizani, ca în orice blogosferă. Nu am luat bloggerii basarabeni într-o anumită ordine, ci mai degrabă aşa cum au ieşit la iveală din Google Reader. Cred că un tur de orizont al blogosferei basarabene ne-ar putea da o idee despre ce se întâmplă în campania electorală pentru primăria Chişinăului. Ce cred eu despre această campanie am scris pentru Timpul, aici şi aici. Dar să începem revista blogosferei basarabene…

 • Dragoş Galbur îl îmbracă pe Victor Bodiu în mireasă

Nu se petrecuse încă răzgândirea lui Filat, iar Dragoş Galbur, deşi a fost membru PLDM, îndemna lumea să-l voteze pe Chirtoacă şi îşi vărsa năduful asupra crăpării alianţei pro-europene de la Chişinău. Basarabenii au un umor debordant atunci când sunt furioşi.

 • Vitalie Cojocari îi face un cadou lui Filat

Vitalie Cojocari apreciază că cel mai bun cadou pe care şi l-a putut face premierul Filat a fost să retragă candidatura lui Victor Bodiu. Apoi spune că războiul panglicilor de la Chişinău (panglica rusă a Sfântului Gheorghe versus panglica tricolorului românesc) este contraproductiv şi că mai întâi suntem oameni înainte de a fi ruşi, români, moldoveni. E 1:1 în războiul panglicilor, care face parte din campania electorală.

 • Oleg Ciubotaru: numeni nu iubeşte candidatul PPCD

Aici avem ceva imagini cu campania lui Radu Buşilă, candidatul PPCD la Primăria Chişinăului care are doar doi prieteni pe Facebook.

 • Eugen Luchianiuc îl răsuceşte pe Igor Dodon

Aici aveţi dovada că stafful de campanie al lui Igor Dodon umblă cu Photoshopul la imaginea candidatului şi îl flipează.

 • Blogul lui Dodon la pământ!

Radu Lisiţa anunţa că blogul candidatului comunist Igor Dodon a fost trântit de câteva ori în cursul săptămânii. Se întreba şi dacă nu cumva e vorba de auto-trântiri, doar aşa, să existe subiecte de discuţie şi să fie acuzaţi duşmanii.

 • Offline cu Bodiu

kirpi4 descrie o întâlnire din offline a bloggerilor basarabeni cu fostul candidat al PLDM Victor Bodiu. Frumoasă întâlnirea, dar se cam baza pe consilieri candidatul lui Filat. Acum a trecut subiectul…

 • Offline cu Dodon

Artur Gurău ne anunţa pe 12 aprilie că Dodon ajunsese la a patra întâlnire cu bloggerii. Şi ne mai spunea Artur Gurău că Dodon a reuşit să se impună ca un comunist reformator. Rămâne să vedem care îi va fi soarta dacă va pierde alegerile…

 • Sponsorii lui Dodon şi frontul moldovenist

Octavian Racu ne avertizează că sponsorii lui Igor Dodon pregătesc un front moldovenist pentru eventualitatea în care la Chişinău vor fi din nou alegeri anticipate.

 • Nesimţirea ruşilor în Moldova

Andrei Fornea se întreabă până unde poate ajunge nesimţirea ruşilor din Republica Moldova. Este vorba de filmuleţul postat pe youtube cu ceva băieţi ruşi care ard o panglică tricoloră.

 • Ce l-a provocat pe Filat la răzgândeală

Dionis Cenuşă spune că Filat şi-a retras candidatul din campania pentru Primăria Chişinăului de teamă că i se dezintegrează partidul, după plecarea lui Alexandru Tănase şi a lui Mihai Godea.

 • Filat învaţă din propriile greşeli

Alex Cozer scrie că prin retragerea lui Victor Bodiu, premierul Vlad Filat a demonstrat că ştie să înveţe din propriile greşeli. În esenţă Filat s-a temut de disoluţia partidului.

 • Offline cu Bodiu

Nu doar Igor Dodon a făcut întâlniri offline cu bloggerii. Ci şi Victor Bodiu, care a reuşit să le impresioneze pe Vlada Ciobanu şi Mariana Ciobanu. Păcat că a trebuit să se retragă…

 • Partidul Albă ca Zăpada

Roman Mihăieş vede în răzgândeala lui Filat o ocazie pentru apariţia unui nou partid la Chişinău. Mai curat, mai uscat…

Bloguri mai sunt, la fel şi păreri, dar deocamdată mă opresc aici. Mai vedem ce se scrie zilele viitoare.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

3 păreri la “Blogurile din Basarabia şi campania pentru primăria Chişinăului

Comentariile nu sunt permise.