Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Bulgarii o lasă mai uşor cu „învârtitul câinelui”

Vă spuneam aici că bulgarii au un obicei interesant în martie: învârtitul câinelui, destinat protejării bietului dobitoc de pericolul turbării. Vedeţi în imaginile de mai jos cum se face chestia asta.

Ei bine, în urma presiunilor comunităţii internaţionale a iubitorilor de animale, anul acesta „învârtitul câinelui” va fi simplificat. Un desant de apărători ai drepturilor animalelor din întreaga lume s-a deplasat în satul Brodilovo din Bulgaria pentru a se asigura că patrupedele nu vor mai fi date pe sfoară. Gospodarii bulgari s-au conformat şi au anunţat că anul acesta nu vor mai învârti câinii ci doar îi vor arunca pur şi simplu în apă ca să-i protejeze de turbare. (via Novinite)

Se duc naibii frumoasele tradiţii balcanice…

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

7 păreri la “Bulgarii o lasă mai uşor cu „învârtitul câinelui”

 1. Copacul creste in Gradina. ,mea

  Ma bucur sa constat ca aveti o atitudine pozitiva si constructiva cu …vecini Romaniei ! A-ti fost cumva in Bulgaria, se merita !

 2. dan crisan

  avand in vedere ca bulgarii dau vina pe noi in toate relele, e si normal sa fie o atitudine mai”pozitiva” la dresa lor.ca faza amuzanta in zona depopulata din nord-estul bulgariei se pune de o mica etnogeneza.trec feciorii nostri din oltenia sa fertilizeze bulgaroaicele:)

 3. Pingback: Învârtitul câinilor, luat la ochi de UE

 4. horatiu

  Mi se pare „linistitor” ca roman sa constat ca in balcani sunt unii mai balcanici ca noi. Poate noi nu „invirtim” (inca) ciinii pe sfoara (probabil pentru ca nu putem da totusi pilde de atita imaginatie si tehnica fizica cum fac vecinii nostri) dar presimt ca se va descoperii si la noi vreo traditie de acest gen. Eu cred ca nu trebuie sa ne ingrijoram ca se va pierde ceva din spiritul nostru balcanic datorita unor supravegheri dinspre vest…si nu ca acolo ar sta neaparat altfel lucrurille.

 5. Gigi

  Haideti bre, ca e amuzant. Aproape as merge la ei sa vad ăsta. Dar nu cu masina.

 6. Ina_adevarata

  E și la noi asta, se practică și acum în Oltenia. Am văzut-o cu ochii mei, copil fiind- și apoi am aflat că e un obicei răspândit pe la țară.

Comentariile nu sunt permise.