Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Câinii eutanasiaţi la Botoşani au apărători feroce

Ascultam zilele trecute relatări televizate despre masacrul câinilor comunitari din Botoşani: angajaţii primăriei au sărit să-i bată pe jurnalişti şi apărătorii animalelor, au aruncat cu cărămizi în ei, erau beţi. Grav, foarte grav. După care am văzut o înregistrare cu apărătorii câinilor comunitari din Botoşani în acţiune. Un tânăr îi zicea unui angajat al primărie în dulcele grai moldovenesc: „Dischide uăi poarta cî îţi dau o bataii di ti caşi pi tini!”. O apărătoare extrem de surescitată zbiera în pragul unui atac de cord: „Dischidi poarta cî ti strâng di gât!”. Răi apărători, dădeau prin băţ, aş zice mai degrabă atacanţi ai drepturilor animalelor.

Madama ştrangulatoare era cea mai rea. Striga cu foc la un biet angajat al primăriei: „Cu mânili pătati di sânji ai să ti duşi acasă sî-ţi mângâi copii şî să-ţi săruţi nevasta!” Bietul om chiar avea mâinile curate şi le privea cu uimire. Înregistrarea aparţine ProTV, dar eu am găsit-o aici, pe Adevărul. Merită urmărit filmuleţul, câinii comunitari din Botoşani au apărători feroce.

Ce nu înţeleg eu: dacă madama blondă şi însoţitorii ei iubesc aşa de mult câinii comunitari din Botoşani de sunt în stare să facă moarte de om pentru ei de ce nu i-au cules de pe stradă să-i ducă la ei acasă?!? De ce i-au mai lăsat pe mâna primăriei? Eu dacă aş fi în locul lor aşa de hotărât pentru câinii maidanezi cum aş vedea unul pe stradă, haţ! l-aş duce la mine acasă. Vreau văd un reportaj cu un apărător dintr-ăsta al comunitarilor care să zică „da frate, din banii mei am adunat 50 de comunitari şi le-am făcut adăpost, eu îi hrănesc, eu îi curăţ”. Până atunci nu pot decât să laud iniţiativa primăriei de la Botoşani care a eutanasiat 200 şi ceva de comunitari. Şi sper ca acţiunile de acest gen să se extindă în toată ţara, inclusiv la Bucureşti.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Câinii eutanasiaţi la Botoşani au apărători feroce

  1. Dumitrita Hirtie

    E prea de tot. La aceeasi concluzie am ajuns si eu azi. Cei care vor si pot sa faca ceva, pot doar sa-i ia acasa pe bietii caini. Imi este rusine de ce s-a intamplat acasa. Nicio naivitate, nicio inocenta. S-a apelat la ce era cel mai usor. Numai usor de acceptat nu poate fi.

Comentariile nu sunt permise.