Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Când hoţul strigă hoţii, varianta ungurească

Puţin nazism pe ceafa unui fan JOBBIK. <a href="http://www.globalpost.com/dispatch/europe/100528/hungary-jobbik-far-right-party">Sursa</a>

Puţin nazism pe ceafa unui fan JOBBIK. Sursa

Un sas braşovean scria pe la 1613 aşa: „Şi asta mai ales la unguri ai să vezi, atunci când nu au dreptate izbutesc prin zbierăte, tropăieli şi încăpăţânare”. Acelaşi sas continua referitor la obrăznicia manifestată de unii unguri: „Cine moare de ameninţări, aceluia i-au răsunat băşini de măgar”. (găsiţi aici o traducere parţială a jurnalului lui Andreas Hegyes din anul 1613)

Cam aşa aş rezuma poveştile de azi din România cu maghiarii şi ziua de 15 martie. Citesc ştirile şi mă crucesc: membri ai guvernului Ungariei, cel mai naţionalist guvern din Uniunea Europeană, susţinut de un partid fascistoid acuză românii şi guvernul României de naţionalism! Lideri ai partidului extremist JOBBIK îi acuză pe români de naţionalism. Ceva e foarte greşit undeva, ceva nu este în regulă. Sasul Andreas Hegyes ar fi constatat că nimic nu s-a schimbat în comportamentul unor unguri.

Cine are răbdare poate să citească aici o rezoluţie a Consiliului Europei referitor la tratamentul minorităţilor naţionale în Ungaria. Un citat:

[alert style=”red”]Racially-motivated abuse allegedly committed by members of the police force continues to be reported. Discriminatory behaviour on the part of the police seems to be, in general, a problem.[/alert]

Şi problemele astea datează din anul 2011. Distracţiile curente ale JOBBIK în Ungaria nu au apucat să intre în rapoartele Consiliului Europei.

Ceea ce e frumos: oamenii pe care toată lumea îi acuză de rasism, antisemitism, promovarea urii, naţionalism extrem etc. vin în România şi ne vorbesc despre toleranţă, ne acuză că nu ne purtăm frumos. (aici găsiţi raportul CoE pentru România). Dincolo de orice alte probleme pe care le au din plin, majoritatea românilor sunt toleranţi, iar pe unii unguri i-a excitat Crimeea.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Când hoţul strigă hoţii, varianta ungurească

 1. Marian

  Doar mai tineti minte cazul Cofariu prezentat de unguri ca ungur batut de români 🙁

 2. Donkeypapuas

  @Marian
  Cofariu a fost prezentat drept ungur de către o televiziune irlandeză. Cum o fi ştiut respectivii jurnalişti ce urma să se petreacă la Târgu-Mureş? Asta doar KGB şi GRU pot răspunde.

 3. Mihai Daniel

  Cred ca toleranta are limite, actiunile sfidatoare la adresa romanilor, nu sunt deloc ok. Cred ca autoritatile ar trebui sa fie mai vigilente, si mai putin tolerante vizavii de anumite actiuni extremiste. Cum ar fi ca turcii sa ceara autonomie in germania, sau romanii in italia?

Comentariile nu sunt permise.