Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Când românii sunt priviţi cu invidie

Există şi naţiuni care îi privesc admirativ pe români. Am citit un articol al lui Dan Alexe pentru Europa Liberă despre cum îi privesc balcanicii pe români. Nu sunt de acord cu viziunea lui Dan Alexe, pe scurt “românii se simt inferiori în faţa occidentalilor, dar se cocoşesc în faţa rudelor sărace din Balcani. M-a amuzat expresia lui Dan Alexe: balcanicii se uită la români şi întreabă cu invidie “voi cum aţi reuşit tâlharilor?”

Povestea asta mi-a amintit de jurnalul economistului interbelic Victor Slăvescu. Acesta povesteste cum la o receptie a venit la el ambasadorul Bulgariei să îl roage “cu umilinţă” să permită pătrunderea unei bănci bulgăreşti în România. Slăvescu i-a răspuns “sigur că da”, însă şi-a notat că respectiva bancă nu va intra niciodată în România datorită faptului că finanţa asociaţiile iredentiste bulgăreşti.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Când românii sunt priviţi cu invidie

  1. maria

    Tot cautand prin internet(viva internetul) de articole optimiste care sa-mi ridice moralul( 😀 ) am citit si acest articol si mi-am zis in sine :corp sanatos in minte sanatoasa… 😀
    Bineinteles ca asa este cine nu crede…..sa creada…!

Comentariile nu sunt permise.