Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Care e povestea cu violul lui Dominique Strauss Kahn. Şi efectele ei

Dominique Strauss KahnCazul de viol în care este implicat preşedintele FMI Dominique Strauss Kahn a fost tratat oarecum superficial în presa noastră. Lipsesc faptele, toată lumea spune că a fost acuzat de viol şi cu asta basta. De asemenea lipsesc explicaţiile cu privirile la efectele acestui scandal. Efecte inclusiv pentru România. Am aflat din presa românească doar că Dominique Strauss Kahn a fost arestat pe aeroportul din New York în urma unor acuzaţii de viol din partea unei cameriste de hotel. Când femeia făcea curăţenie, directorul FMI a ieşit gol puşcă din baie şi a sărit pe ea.

Dominique Strauss Kahn violator sau fustangiu?

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al poliţiei din New York indică faptul că ar fi vorba de un caz beton. Poliţiştii americani spun că au găsit dovezi care conţin DNA – ştim cu toţii ce înseamnă asta. În plus victima a avut nevoie de tratament medical. Dominique Strauss Kahn a părăsit în fugă hotelul Sofitel din New York lăsând în urma sa telefonul mobil şi alte lucruri personale. Violul s-ar fi petrecut în jurul prânzului, iar la orele 16:40 reţinerea în avionul care mai avea 10 minute până la decolare. Fondul Monetar Internaţional a emis un comunicat prin care îl cam scapă din braţe pe Dominique Strauss Kahn: spune că îşi poate continua activitatea şi fără el.

Dominique Strauss Kahn nu este la prima acuzaţie de abuz sexual. În anul 2008 a fost acuzat că a abuzat sexual de o subordonată, economista maghiară Piroska Nagy. Atunci a scăpat, dar a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu ea. Anul trecut jurnalista franceză Tristane Banon susţine că ar fi fost şi ea agresată: în timpul unui interviu Dominique Strauss Kahn a sărit pur şi simplu pe ea. Nevasta lui Dominique Strauss Kahn spunea în timpul scandalului cu Piroska Nagy din 2008 (într-o postare pe blogul ei) că într-o căsnicie se mai întâmplă astfel de incidente şi totuşi dragostea să continue. În sfârşit, Dominique Strauss Kahn este recunoscut ca afemeiat de frunte printre colegii să socialişti din Franţa care îl descriu drept libertin. Poate la hotelul Sofitel din New York a fost vorba de o confuzie: bietul Dominique a chemat o call-girl, a intrat în baie să facă un duş şi când a ieşit a văzut-o pe cameristă şi a sărit pe ea. Orice s-ar fi întâmplat riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare.

Ce efecte are ieşirea de pe scenă a lui Dominique Strauss Kahn?

Majoritatea comentatorilor internaţionali dau ca sigură dispariţia din politică a încă actualului director al FMI. Principalul efect va fi că social-democraţii francezi rămân fără un lider în campania pentru prezidenţialele din 2012. Au la îndemână două femei: Martine Aubry şi Segolene Royal (care a mai pierdut o dată în faţa lui Nicolas Sarkozy). Ar mai fi şi Francois Hollande, alt lider social-democrat, dar cu foarte puţine şanse.

Practic Nicolas Sarkozy are drum liber pentru un al doilea mandat de preşedinte la Paris. Iar asta înseamnă continuarea unei perioade dificile pentru România în Uniunea Europeană. Sarkozy nu ne iubeşte de loc…

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Care e povestea cu violul lui Dominique Strauss Kahn. Şi efectele ei

  1. Arhimede

    „Iubirea” actuala a lui lui Sarkozy fata de Romania, va dispare o data cu individul de la cotroceni.

Comentariile nu sunt permise.