Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cât de bine se pricepe Viktor Orban la diplomaţie

Premierul ungur Viktor Orban a reuşit să se facă de râs după ce a vrut să facă pe băiatul deştept. Ungaria are o nevoie nebună de bani, însă nimeni nu vrea să împrumute Budapesta. Fondul Monetar Internaţional îi amână de la începutul anului, Uniunea Europeană aşteaptă încă să se împlinească promisiunile vitejeşti ale lui Viktor Orban care spunea cu un an în urmă că el nu are nevoie de occidentalii ăştia colonizatori. Una din supărările occidentalilor este legată (printre altele) şi de modificarea legii Curţii Constituţionale a Ungariei.

Deci Viktor Orban are nevoie acută de bani şi nu îi găseşte pe nicăieri. Aşa că s-a gândit la o şmecherie: ignorând toate tratatele internaţionale l-a eliberat pe ofiţerul azer Ramil Safonov (care a căsăpit cu toporul un ofiţer armean în timpul unor cursuri la Budapesta). Înţelegerea era simplă: Azerbaijanul trebuia să cumpere obligaţiuni ungureşti de vreo 3 miliarde de euro şi îl primea la schimb pe „eroul” Ramil Safonov (aici). Doar că după ce l-au primit pe Safonov azerii s-au răsucit brusc: 3 miliarde de euro? Păi de ce? (vezi Reuters)

Şi uite-aşa Viktor Orban a rămas cu onoarea în pom şi buzunarele goale. Deocamdată se roagă de FMI să vină la Budapesta, însă băieţii sunt foarte ocupaţi şi nu vor putea veni nici în luna septembrie…

Ramil Safarov

Ramil Safarov

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Cât de bine se pricepe Viktor Orban la diplomaţie

 1. Riddick

  Ei, face figuri Obama via FMI. Poate dacă vine Romney se schimbă treaba. La UE nu se va schimba nimic, că nu va face ce-i cer ăia.

  Altfel, nu-i prost Orban, își știe interesul (și pe cel național).

 2. józsa

  Am tot citit acest blog, si m-am mirat, ca acest brav blogher pe nume George (oare de ce nu gheorghe?) Damian este un om foarte destept, si totusi nu este citit de oameni, oare de ce?
  Pentru ca, omul este bolnav saracul, are nevoie de tratament pcihiatric, si nu de bloguri.
  Un om frustrat ca acest geoerge nici nu poate face altceva, decat sa dezinformeze lumea, insa precum se vede, oamenii nu prea au nevoie de dezinformarile lui.

 3. Andu

  Te roade rau, stimabile? Cum nu este citit? Il citesti si tu. Si ce te freaca pe tine cum il cheama? Mars la gulasul tau!

Comentariile nu sunt permise.