Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Câteva detalii despre eurodeputatul maghiar care spiona pentru Rusia

Eurodeputatul JOBBIK Bela Kovacs este bănuit că ar fi spionat la Bruxelles pentru Rusia. Ştirea a fost dată de cotidianul Magyar Nemzet, care a primit un pont şi a trimis un set de întrebări către procuratura de la Budapesta. Răspunsul: da, Bela Kovacs este urmărit pentru spionaj şi s-a depus deja o cerere pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Magyar Nemzet mai spune că Bela Kovacs a studiat în anii ’80 la Moscova, la Institutul pentru Relaţii Internaţionale şi că este căsătorit cu o rusoaică pe nume Svetlana Ijtohin, care deţine şi cetăţenia austriacă.

Bela Kovacs se află pe locul al treilea în lista JOBBIK la alegerile europarlamentare din 25 mai – ceea ce i-a făcut pe colegii săi de partid să spună că ar fi vorba de o înscenare care să le afecteze rezultatele la alegeri. Acelaşi Bela Kovacs intenţiona să transforme în partid european o asociaţie denumită “Federaţia Mişcărilor Naţionale Europene”, despre care Magyar Nemzet spune că ar fi controlată de Moscova. Acelaşi ziar mai scrie că Bela Kovacs călătorea la Moscova o dată pe lună.

Chestia asta îi va pune puţin pe gânduri pe europeni în cea ce priveşte relaţia cu Rusia.

(În imagine îl puteţi vedea în stânga pe Bela Kovacs discutând cu vicepremierul rus Aleksandr Jukov, sursa foto).

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

23 de păreri la “Câteva detalii despre eurodeputatul maghiar care spiona pentru Rusia

 1. enzo

  Ungurii au avut si au relatii mai mult decat excelente cu Rusia politic si economic, restul putem doar sa il ghicim si nu cred ca se greseste prea tare daca ‘ghicim’ o colaborare excelenta si pe alte domenii mai putin expuse public.
  O prima ‘deparazitare’ a avut loc in prima parte a anilor ’90 cand americanii au descoperit (cu ajutorul romanilor, mai ales din serviciile armatei) destul de surprinsi faptul ca majoritatea analistilor lor pentru Europa Centrala si de Est aveau radacini unguresti si prognozele erau tare sumbre pentru cam toate tarile din regiune mai putin Ungaria.
  La Budapesta, mafia rusa a fost si probabil este inca foarte bine infipta, lucru care in Romania nu s-a intamplat.
  Cine a calatorit in Ungaria, nu doar pe autostrazi, a remarcat poate multe utilaje agricole si industriale de provenienita ruseasca – si nu sunt vechi de pe vremea URSS.

 2. Donkeypapuas

  Acelaşi individ a fost „observator” la referendumurile din Găgăuzia şi Crimeea.

 3. Canadian

  Ceea ce ar trebui sa ne uimeasca este atitudinea suspect de ingaduitoare a UE fata de abaterile Ungariei cu privire la normele impuse de catre UE (taxarea bancilor, tratamentul minoritatii tiganesti, atitudinea sfidatoare fata de UE a Jobbik). Stim ca orice incercare a Romaniei de a se departa de la „indicatiile” UE duce la amenintari serioase din partea acesteia. Deci, cine sustine si de ce Ungaria cu toate zburdalniciile ei?
  Mai grav, ati remarcat poate ca amenintarile cu bombardierul lui Rogozin nu i-a urmat nici o solidarizare cu Romania din partea tarilor UE; n-avem pretentii la Germania, cel mai important „cal troian” al rusilor, dar macar Cehoslovacia, din decenta fata de atitudinea Romaniei cand au invadat-o rusii in 1968? Trebuie sa CEARA ministrul nostru de externe o declaratie din partea Consiliului Afacerilor Externe Europene, nu trebuia acesta s-o dea in mod spontan ca reactie la amenintarea cu agresiunea din partea unui inamic extern? Ne putem pune intrebarea: nu cumva suntem impinsi in fata si de fapt suntem deja parte a vreunui acord scris pe servetel? Rusii au inteles mesajul UE; n-ar trebui sa aratam ca l-am inteles si noi?
  Sa facem o paralela intre reactia Occidentului cand rusii au ocupat Transnistria si cand au ocupat Crimeea: desi moldovenii au pus mana pe arme imediat, spre deosebire de ucrainieni, care mai nou folosesc mercenari, Occidentul nu s-a emotionat si nu a sprijinit Moldova, nu s-a vorbit de sanctiuni, nu s-au dat ajutoare financiare, rusii n-au fost nici macar fluierati la Eurovision. S-au facut diverse echipe de trative, din care ROMANIA A FOST EXCLUSA! De ce ?

  1. Donkeypapuas

   Domnule canadian (o fi ocupat coana Rusie Canada şi nu ştim), eşti penibil! Măcar la ultimul punct ar fi trebuit să vă destupe nea Putină mintea şi să vă dea ceva informaţii înainte de a comenta: la fâlfâiala aia de Eurovision au fost fluierate săracele gemene de nu mai ştiau unde să se ascundă. Iar de la un moment dat producătorii au fost nevoiţi să atenueze microfoanele de fond pentru a nu-i irita pe conaţionalii tăi de la Maskva cu huiduielile ce se auzeau de fiecare dată când se auzea de coana Rusie.

 4. vali

  Rusia incearca si cred ca reuseste sa aiba aliati in randul membrelor UE, daca observati noi ca suntem singurii opozanti ai Rusiei din zona (excluzand Ucraina), Bulgaria sta pitita, nu zice nici pis, Ungaria si-a declarat public simpatia pentru rusi, Serbia la fel, noi suntem cam singuri pe aici.

  1. Sarmis

   Pentru ca în caz de cafteală să fim singurii care o iau în barbă! În cel mai fericit caz, echipa NATO (cu rezervele….), vine să joace puţin în deplasare, pe terenul nostru….

  2. nic

   @vali
   Nici nu m-așteptam ca Ungaria să procedeze altfel… însă mi-e teamă că nu vă înțeleg… ce ar trebui să facă România, să aclame Rusia, care a rupt o bucată bună din trupul altei țări, și ar putea, la o adică, să anexeze și altele?… și care ține în șah Moldova cu Transnistria și pune de mai bine de douăzeci de ani toate bețele-n roate ca să împiedice refacerea României Mari?

 5. Florea

  Legatura Ungaria/URSS(Rusia) a fost documentata de catre Larry Watts . El a explicat „coloratura etnica ” a analizelor departamentelor de strategie ale SUA , departamente impanate cu elemente filomaghiare si filosovietice (rusesti) . Situatia colaborarii continua si azi . Iar atitudinea SUA fata de Ungaria versus Romania este si azi colorata etnic. Sa ne gindim la legile retrocedarilor din cele 2 tari si jaful actual din Romania prin retrocedarile ilicite , asupra carora nu se sesizeaza nici DNA , nici CSAT , nici dracu ‘ . Si , cum spunea un comentator mai sus , la toleranta fata de Orban si intransigenta fata de noi . Ma tem sa nu se fi hotarit niste lucruri grave in anumite cabinete .

 6. Marian

  Ungurii sunt protejati de la Washington, nu de EU. SUA are multe de spus în spatele usilor închise. Razboiul pe care-l duce SUA este unul economic dublat de unul militar, si cine nu sta smirna în fata lor poate avea mici probleme economice, care pot duce la caderea guvernului sau a partidului politic de la putere, ori asta chiar nu vrea nimeni. De ce credeti ca noul tratat EU-SUA se face în spatele usilor închise, dupa care nici macar europarlamentarii din comsia economica n-au voie sa intre?

  Societatea civila a fost restrânsa încetul cu încetul de diverse legi, ca-n povestea cu fiertul broastei, Numai o revolutie mai poate schimba aceasta ordine de fapt, legal sunt închise toate portitele, aproape toate. În tarile fara societate civila (România) acest lucru nici n-a mai contat. Si nici în tarile monarhice, care servesc de exemplu noilor regalisti de pe la noi, nu exista posibilitatea de a opri acest curs. De fapt, Olanda si Anglia sunt primele care introduc noile legiferari si actiuni contrar intereselor propriilor popoare.

  Deci, daca s-a decis mai sus ca Ungaria sa fie sprijinita, ea va fi sprijinita chiar contra EU.

 7. nic

  @ enzo

  Într-adevăr, dublele standarde aplicate României și Ungariei, imediat după 1990 sunt înfricoșătoare. Las la o parte faptul că Ungaria a contribuit cât se poate de activ la dezintegrarea fostei Iugoslaviei, în primul rând prin furnizarea de mari cantități de arme Croației, contra Serbiei, apoi prin propaganda deșănțată împotriva acesteia din urmă și nu în ultimul rând prin instigarea ungurilor din Voievodina.

  Întotdeauna Ungaria a știut să fie nu cu un pas. ci cu zece înaintea noastră în privința propagandei. Mi-aduc aminte de un număr din Time, în care Ungaria era prezentată drept un paradis, inclusiv pentru evrei(!?!), iar pe penultima pagină, o mică fotografie, cu Vadim, și un articolaș despre România… contrastul era evident până și pentru mintea unui retardat… și uite care e acum adevărata față a Ungariei, nu numai JOBBIK e antisemit, ci o bună parte din membrii partidului lui Viktor Orban! La noi antisemitismul e un fenomen accidental, în Ungaria, unul de masă…

  Era cred, la sfârșitul lui 92 sau primăvara lui 93, când Channel 4 al televiziunii britanice a prezentat unul din cele mai bizare documentare văzute de mine, pe deasupra și finanțat de WWF, World Wide Fund for Nature, în care erai avertizat că imaginile sunt de o mare cruzime – vedeai de fapt niște vânători români care doborâseră un urs, apoi, nitam nisam, un secui plângând, „toată lumea știe că Transilvania e ungurească”. Și încă și mai câte, de-a lungul anilor, în toată presa britanică…

  Faptul că JOBBIK are legături puternice cu formațiunea paralimitară Magyar Garda, contestă explicit Trianonul, pare să treacă neobservat pe tembelele coridoare ale Uniunii Europene… sau poate că nu sunt chiar așa tembele..

  Însă oamenii par să se mai trezească… recent, Foreign Affiars publica – în fine, har Domnului – o analiză deloc flatantă la adresa Ungariei, prilejuită de dezvelirea unui bust al lui Horthy.

  Dar ceea ce surprinde este altceva, aduceți-vă aminte cum Austria însăși a fost ostracizată cu niște ani în urmă, din cauza ascensiunii Partidului Libertății, al răposatului Jorg Haider… în timp ce Ungaria scapă basma curată din orice extremisme, iar acestea sporesc văzând cu ochii.

  Cine o iubește așa de mult? Și pe banii cui? Sentimentul meu e că finanțarea e asigurată nu din Europa occidentală, ci de emigrația maghiară din Canada și Statele Unite.

  Atenție compatrioților noștri care, din diverse motive, odată ajunși în occident, spun că sunt din Transilvania. Până și un chelner la Sarajevo m-a rugat să-i explic cum stă treaba… treaba e că toți cei ce se prezintă așa – indiferent care le-ar fi motivele, aici e vorba de români, evident – fac un serviciu Ungariei revanșarde. Ar trebui să-și dea seama singuri de asta.

  @vali

  Nici nu m-așteptam ca Ungaria să procedeze altfel… însă mi-e teamă că nu vă înțeleg… ce ar trebui să facă România, să aclame Rusia, care a rupt o bucată bună din trupul altei țări, și ar putea, la o adică, să anexeze și altele?… și care ține în șah Moldova cu Transnistria și pune de mai bine de douăzeci de ani toate bețele-n roate ca să împiedice refacerea României Mari?

  1. vali

   M-ati inteles gresit, sunt un anti bolsevism si tot ce tine de propaganda de tip sovietic si un anti extremism maghiar.

 8. Donkeypapuas

  Încă un amănunt care nu a fost observat. Şi mie mi-a picat fisa abia recent! În 1991 când s-a destrămat Jugoslavia iar Ungaria furniza arme secesioniştilor croaţi, Tratatul de la Varşovia – din care făcea parte şi Ungaria – ÎNCĂ MAI EXISTA. Să deducem că a existat şi un asentiment al unei ţări care era mai egală în decizii în cadrul Tratatului (la URSS mă refer) faţă de aceste livrări de armament?

  1. Marian

   Nu, din cel putin 2 motive:
   1. Horthy a afirmat ca exterminarea evreilor n-a fost facuta de unguri ci de nemti, imediat dupa ocuparea Ungariei
   2. Chiar Ilie Nevastuica (bun pseudonim, în special celor cunoascatori engleza) a afirmat ca a fost arestat de jandarmi români
   3. multe filme prezinta deportarile din Transilvania ungureasca ca fiind facute de români (de exemplu în filmul „A 25a ora”, cu Anthony Quinn si Virna Lisi). Prostimea învata mai multe din filme decât din cartile de istorie, din pacate este un fapt stabilit.

 9. nic

  @ donkeypapuas

  În mod cert s-au petrecut în toată acea perioadă lucruri de care noi, cei mulți, nu vom avea habar niciodată.

  În decembrie 89 și în ianuarie 90, posturile de radio ungurești din America țipau isteric, „acum e momentul să intrăm în România”. Că în Ardeal s-au aflat agenți unguri e un fapt indiscutabil. Iar agenți ruși am văzut și auzit eu, cu propriii ochi… era 26-27 decembrie, pe Aleea Alexandru, dar în partea dinspre Lupoiacă, am trecut pe lângă un Warburg nou, care aștepta ceva sau pe cineva, din cele ce erau parcate de obicei în curtea Ambasadei RDG, de pe Dorobanți… un geam era întredeschis și, spre stupoarea mea și a fostei mele soții, cei doi nemțălăi vorbeau … rusește!!!

  Ce știau serviciile secrete românești despre Laszlo Tokes în 1989? De ce tot el declara presei canadiene, în primăvara lui 90, „cele două formațiuni fasciste din România, PNȚ și Vatra Românească?” Problema lui nu a fost cu comunismul sau cu Ceaușescu, ci cu România însăși, de asta continuă să o denunțe vehement de ani de zile… și de-am avea în frunte un Vaclav Havel, fiți siguri că tot o va face!

  Tind să cred vocile care spun că imediat după puciul militaro-kgb-ist – sau concomitent cu el – România a fost la un pas de dezintegrare, dar situația asta, celor mulți, le-a rămas neobservată, în frenezia și nebunia acelor zile.

  Declarațiile ministrului de externe rus Serghei Lavrov, prin care justifica ruperea Crimeeii, dublate de cele ale liderului de la Kremlin, prin care erau sprijiniți separatiștii transnistreni, au mers ca o mănușă, pe demonstrația de la Târgu Mureș – la care au luat parte și membri JOBBIK…

  Și mă rog frumos, cu ce prieteni ne putem lăuda noi în fața frăției huno-ruse, într-un an al separatismelor, pentru noi foarte dificil?

  1. Marian

   Serviciile RO stiau de Tokes, de aceea a si fost lasat în pace, la ordinul expres al lui Ceau, pentru a nu-si ridica vestul în cap.

   De altfel chiar el recunoaste acest lucru în documentarul „Strategie einer Revolution” difuzat acum ani buni de austrieci si de ARTE.

   Acuma, sper ca va e clar cine sunt dizidentii, nu? Un dizident adevarat, fara conexiune straina, murea uitat de lume într-o puscarie, ca mai toti cei descrisi în Memorialul durerii.

 10. nic

  Aș vrea să fac o observație, fără ca cineva să se supere.
  Văd că la acest articol, care este mult mai serios și grav decât pare la prima vedere, și aici nu pot decât să-l felicit pe domnul Damian fiindcă a sesizat importanța deosebită a subiectului, se înregistrează – până acum, duminică, ora 15 – 15 comentarii.
  La „Femeia cu barbă”, aproape 60.
  Eu nu zic ca astfel de teme să provoace alarmă sau panică, dar parcă m-aș fi așteptat la o mai mare implicare.
  Nu mă preumblu decât pe două bloguri, acesta și cel al tânărului tudor vișan miu.
  Iar acest blog, al domnului Damian, este unul din cele mai populare din țară, din câte înțeleg.
  Dacă la un astfel de subiect atenția e atât de scăzută, mă întreb, pe alți compatrioți de-ai noștri ce îi preocupă?
  Repet, nu vreau să sun alarmist, dar complezența de genul, „și ce-mi pasă mie, ce-i cu asta”, nu prevestește nimic bun.
  Înainte de a începe războiul civil din Liban, oamenii surâdeau când vedeau balcoanele umplându-se, alături de borcanele cu murături, de cutii cu cartușe.
  La Sarajevo, cu câteva luni înaintea declanșării războiului de secesiune, nimeni nu lua în serios tinerii care umblau înarmați pe străzi, îmbrăcați precum Rambo, beți turtă și care țipau cât îi ținea gura. „O să se potolească ei în câteva săptămâni”, își zâmbeau între ei cei cu vederi pacifiste. Nu numai că nu s-au potolit, dar războiul a ținut trei ani.
  Fără să mă duc cu gândul acolo, ferit-a-Sfântul, trebuie totuși să remarc că orice complezență din partea noastră lucrează implicit în favoarea revanșarzilor unguri. Ei au o agendă foarte clară, și care înaintează încet…dar sigur…
  Ca să nu mai vorbesc că nimeni nu vorbește – dar la modul activ – de nevoia împlinirii României Mari.
  Deșteaptă-te române…

 11. Gh. N.

  Nimic anormal. Intre Moscova si Budapesta a existat si exista o stransa legatura. A se vedea si cartile domnului Larry L. Watts

 12. Canadian

  @donkeypapuas – Am cautat sa vad de unde reiese ca sunt cripto-(pro)-rus; am dedus ca din fraza cu „rusii au inteles mesajul UE”; ea a fost ocazionata de un articol de la Vocea Rusiei in care autorul sustinea ca Romania n-a inteles mesajul UE, gen „stai jos si fa-te ca lucrezi” si argumenta cu vizitele facute de oficiali rusi de pe lista de interzisi care ar fi vizitat tari din UE fara a fi intorsi la aeroport; imi pare rau ca articolul respectiv nu mai e accesibil, nu-mi dau seama de ce, altfel as fi putut da date concrete.
  Cat despre fluierarea Rusiei la Eurovision, faptele sunt atat de ridicole incat nu pot sa nu comentez: suntem de acord ca Europa blameaza Rusia pentru actiunile de pre-invazie a Ucrainei, ocuparea Crimeei, etc. care afecteaza un stat independent care, in mod nobil, si-a cedat armele nucleare in schimbul promisiunii de a-i fi respectata suveranitatea. In mod logic, actiunea de „rusinare” a statului agresor ar trebui sa fie insotita de o solidarizare cu victima, adica Ucraina; deci, pentru a transmite un mesaj „forte” rusilor, trebuia ca UCRAINA sa fie declarata castigatoarea Eurovisionului (melodia ucraineana era chiar reusita). Daca vrei sa faci politica, trebuie sa ai simtul prioritatilor; acum este prioritara Ucraina, nu sustinerea homosexualilor. Pentru ca mesajul transmis rusilor este: 1) noi (Europa) ii opunem lui Putin femeia cu barba – care este un mesaj usor de ridiculizat – vezi rusii care transmit, pe Youtube se pare, mesaje de genul: rade-ti barba, ca sa arati ca un barbat adevarat! si 2) nu va faceti griji, noi avem obsesiile noastre nombriliste, nu dam doi bani pe Ucraina.

 13. TBP

  Pe spionii rusi ii depistezi usor. Au neveste rusoaice si se duc lunar la Moscova sa dea raportul. In plus, se stie ca eurodeputatii lucreaza zilnic cu documente ultrasecrete de importanta deosebita. Bravo, Magyar Nemzet!

Comentariile nu sunt permise.