Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ce aştept de la orice Guvern al României

1. Să pună pe picioare un mecanism legislativ/economic prin care dobânzile la creditele în euro în România vor ajunge la nivelul din ţarile UE (4-5% în loc de 10-12%)

2. Să lanseze un mecanism eficient pentru creşterea folosirii fondurilor europene. Ceva de genul unor biroruri judeţene care să intermedieze între români şi birocraţia europeană. Să existe obiective clare pentru aceste birouri, iar şefii să fie schimbaţi dacă nu le ating.

3. Să simplifice sistemul fiscal din România.

4. Să reducă taxele suportate de cei care muncesc.

5. Să facă astfel încât statul să nu mai fie cel mai mare angajator din România.

Între timp m-am lămurit că Antonescu şi Ponta nu au de gând să schimbe nimic în România. Să vedem cum îi fac ei opoziţie lui Băsescu.

1. Băsescu a zis în discursul către naţiune că este nevoie ca Parlamentul să ratifice rapid acordul cu scutul anti-rachetă. Ponta şi cu Antonescu au declanşat boicotul parlamentar cu o mică excepţie: vor vota acordurile internaţionale importante.

2. Băsescu a zis că trebuie continuat acordul cu FMI. Ponta si Antonescu se inteleg foarte bine cu FMI, nu vom avea o schimbare totala din acest punct de vedere, cu s+a intamplat in Ungaria.

3. Băsescu a zis că trebuie adoptat Pactul bugetar al Uniunii Europene (ăla care ne bagă pentru foarte multă vreme pe toţi sub disciplina fiscală germană, nu că ar fi ceva rău, dar nu ştiu dacă putem suporta). Cuplul Ponta-Antonescu nu au anunţat o poziţie clară asupra acestui proiect de tratat european cu efecte asupra politicii interne.

Ce vreau să spun este că în realitate cuplul Antonescu-Ponta nu are o agendă politică proprie. Nu se va schimba nimic în România o dată cu venirea la putere a USL. Vom rămâne aliaţi cu americanii, vom rămâne datori şi dependenţi de FMI, vom rămâne într-o periferie decizională a Uniunii Europene. „Jos Băsescu” nu este un program politic. Băsescu pleacă în 2014 (sau mai devreme, prin suspendare şi referendum). După care vom rămâne să strigăm în 2019 „Jos Antonescu!” sau „Jos Ponta!”. Nu mi se pare un viitor strălucit.

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Ce aştept de la orice Guvern al României

 1. Gogu

  Aveti mici asteptari de la un guvern roman. Cel ce vrea putin se alege cu nimic.

 2. Radu

  Inteleg dezideratele dumneavoastra. Poate pentru intelegerea lumii de azi ne poate ajuta o opinie din vestul Europei. Uitati declaratia ministrului francez pentru comert exterior

  Le commerce extérieur avec l’endettement, sont devenus les marqueurs de la souveraineté et de l’indépendance d’un pays, il fut un temps où c’était le nombre des ogives nucléaires

  De aici

  http://www.entreprises.ouest-france.fr/article/france-deficit-record-commerce-exterieur-07-02-2012-43857

  Dupa ce citim sa ne gandim cum stam si ce perspective avem…

 3. ilie

  Un guvern roman ar trebui sa fie curajos si cu identitate buna si adevarata. Sa sprijine valorile traditionale: credinta, familia, istoria adevarata. Si altele de genul asta. Nu se va baga nimeni peste el daca e curajos si priceput. Daca e in directia asta atunci sigur si celelate se fac, daca nu e atunci cam degeaba se fac celelalte.

 4. Daniela C.

  Sunt de acord. Sa stiti ca si eu astept aceste lucruri.
  Ma intereseaza prea putin cine il va face: ce nume va avea, de ce natie va fi sau de ce religie, atata timp cat va fi un PATRIOT ROMAN. Il poate chema si URATUL NEBUNUL.

Comentariile nu sunt permise.