Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ce-i băieți? S-au terminat banii de salvat Roșia Montană?

Tvdece.ro ne atrage atenția că gălăgioșii pro-Roșia Montană au intrat în hibernare de multișor. Iar explicația nu poate fi decât una singură: n-au mai venit bani pentru această cauză de suflet, o cauză pentru care orice cetățean luptă fără pretenții.

Gherilele urbane au avut un sponsor asumat: George Soros. Îmi este lene să caut câți bani au primit curajoasele ONG-uri de mediu în 2014 și 2015, dar sunt sigur că suma este undeva între nimic și mărunțiș, față de sutele de mii de dolari dați în 2011 și 2012. Și uite-așa se făcu liniște… Nimeni nu mai luptă, Facebookul a redevenit un spațiu al pisicuțelor simpatice.

Din păcate asta nu va fi o lecție pentru bizoni. Manipulații de ieri vor fi manipulații de mâine. În secunda în care la Guvern se va redeschide discuția despre Roșia Montană se vor redeschide și baierile pungii miliardarului, activiștii loviți de famină vor fi re-injectați cu vîrtute și zbieretele vor fi reluate. Iar turma va behăi în cor încă o dată.

Mi-ar place să-l văd pe George Soros acționar la exploatările de aur din România doar ca să admir contorsiunile logice ale slujbașilor lui, să-i ascult cum ne demonstrează că ăia dinainte erau răi, dar Soros este bun.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

11 păreri la “Ce-i băieți? S-au terminat banii de salvat Roșia Montană?

 1. Emil G.

  Nu inteleg de ce trabuia vandut Rosia Montana. Este rusine ca avem aur si nu putem exploata nici aia. Statul nu are bani sa-si faca mai mult… Ce au primit de sponsori este furat.

 2. Pingback: George Damian: Ce-i băieți? S-au terminat banii de salvat Roșia Montană? | Ziaristi Online

 3. Donkeypapuas

  Iar s-a trezit maimuţoiul de Damian? Păi dacă furăciune S-A OPRIT, ba mai mult, zgomotul cătuşelor este din ce în ce mai asurzitor. Ce ar vrea Damian ăsta? Crede că lumea toată are comportamentul lui (şi al altora) de năimit al lui Tender? Na, că s-au oprit şi cei de la Chevron aşa cum se opresc şi cei de la Prospecţiuni SA (spre groaza năimiţilor lui Tender), şi or să se oprească şi cei de la Niş Petroleum..
  I-o mai repet, doar maimuţoii de genul lui – al lui Damian – cred în “vigilenţa continuă”, pe linia lui Troţki, că nu degeaba semnează dom’ Damian prin gazete basarabene anti-româneşti.
  Şi, până una-alta, guvernul pe care-l admiră se va întruni în curând pe la Jilava sau Poarta Albă.
  PS: să se roage să nu-mi pice vreodată sub ochi, că numai şuturi în cur o să-i dau. Ce jigodie şi jivină! Ăsta ar dori să dispară sub buldozerele lui Frank Timiş (Soros ori alţii) certificatul de naştere al poporului român: minele romane UNICAT de la Roşia Montană!

 4. Pingback: George Damian: Ce-i băieți? S-au terminat banii de salvat Roșia Montană? | MAGAZIN CRITIC

 5. Marian

  Problema despre care nu se prea vorbeste este ca, la fel ca si gazele de sist, si Rosia Montana a venit „la pachet” iar guvernul s-a angajat sa le faca pe amândoua – chestia e transpartinica. Scandalurile si demonstratiile le-au sevit pâna acum sa renegocieze spaga, nu anularea concesiunilor.

  Parca si acum vad în fata ocilor furia cu care manualele scolare ceausiste criticau regimul lui Carol II în care pâna si monopolul timbrelor fusese concesionat. Totu-i vechi si noua toate ….

 6. Pingback: George Damian: Ce-i băieți? S-au terminat banii de salvat Roșia Montană? | ziaristiionline

 7. Bogdan

  Pareati tare serios acum ceva timp cand m-am indragostit de site-ul si stilul dvs. Mai nou, sunteti tot mai ciudat!? Adica sustineti ca ar fi fost normal sa fie distruse vestigii istorice doar pentru ca posibilul finantator al protestatarilor ar fi fost o fundatie antipatizata de dvs? E o logica intoarsa. Cunosc multi tineri din Timisoara care au manifestat impotriva distrugerii, inclusiv prin video, si nu fac parte din nici o asociatie! Desi dvs ii numiti, ne numiti, bizoni si turma! Sper s puteti oferii o explicatie crestina acestor jigniri. Imi pare rau domnule, dar ati coborat mult nivelul articolelor, aruncati cu prea mare usurinta cu jigniri si flegme desi pozati in ortodox si aparator al valorilor traditionale (cinstea, curatenia gandului si a vorbei, respectul si cumpatarea sunt valori normale nu dispretul, atotcunoasterea, judecata pripita, vanitatea si marlania!). Imi aduceti aminte de un celebru proverb indian „maimuta cu cat urca mai sus in pom, cu atat isi arata fundul mai rosu!”.

  1. Marian

   Tinerii sunt cel mai usor de manipulat, pentru ca nu sunt copti la minte, desi cel putin unii dintre ei sunt inteligenti. Le lipseste experienta de viata (aia pe care pe vremea lui Ceausescu orice inginer venit de pe bancile facultaii o primea la fata locului, în fabrica, de la smecherii „locali”). Nu cred ca exista un exemplu mai bun decât revolutia din 1989, pentru ca nu ma astept sa stii, desi pari a avea cunsotinte religioase, despre Cruciada copiilor.

   Smecherii în manipularea publicului au arme de care nici nu stii, si reusesc imediat sa deturneze în favoarea scopurilor lor pe cei care cred cu tarie ca sunt inocenti si-i fac sa arate ca niste fraieri, sorry.

   Nu e vorba numai despre România, stiu exemple (în mod personal) de la Medecins sans frontieres si Greenpeace. Si tot asa a fost anihilat Partidul piratilor. Nu le-a trebuit mai mult de un an.

 8. alin

  Nu inseamna ca daca nu mai vocifereaza ONG’uri contra proiectului inseamna ca propiectul e de fapt bun si are sustinere populara onesta, nemanipulata. La fel, cum nu ar avea sustine onesta daca Soros ar deveni direct implicat in proiect.

Comentariile nu sunt permise.