Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ce va spune Elan Schwartzenberg despre libertatea de exprimare la Realitatea TV

În urmă cu cinci sau şase ani îl urmăream pe Sorin Ovidiu Vîntu în direct la Realitatea TV în dialog cu Răzvan Dumitrescu. Agresiv şi hotărât să apere cu orice preţ libertatea de exprimare Răzvan Dumitrescu îl tăvălea pe Sorin Ovidiu Vîntu care tocmai preluase în mod public Realitatea TV. Sorin Ovidiu Vîntu vorbea decis: nu se va implica sub nici o formă în chestiunile editoriale, el este un patron care vrea să facă profit.

De la patronul neimplicat în politica editorială Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns la dialoguri de genul:

Toader: Nu, dar spui, adica, ca nu ai condus tu, de parca, sa-mi bag p… ba da, ai fost la butoane!
SOV: Nu, am fost la butoanele unei organizatii construite de tine, draga Sergiu. lasa-ma dracului in pace! Care, atunci cand am vrut sa apas pe buton, n-a functionat cum am avut eu nevoie si cu asta, basta! Acum va actiona, va functiona in conformitate cu nevoile mele. E atat de simplu!

Mai multe detalii despre concepţia lui Vîntu asupra libertăţii de exprimare la Realitatea TV pot fi citite  aici. În 2005 sau 2004 când îlascultam pe Răzvan Dumitrescu vorbind cu noul patron al Realităţii, cineva din redacţie de la ZIUA a mârâit printre dinţi „vrăjeală… aştia sunt înţeleşi!”. Şi aşa a fost!

Acum Sorin Ovidiu Vîntu este arestat şi Elan Schwartzenberg a preluat Realitatea TV. Schwartzenberg a anunţat că va ţine luni o conferinţă de presă în care va explica ce şi cum. Păcat că Răzvan Dumitrescu a plecat la Antena 3 şi nu va putea să-l intervieveze agresiv pe Elan Schwartzenberg despre libertatea de exprimare. Suprarealismul de la Realitatea TV s-ar fi datorat neînţelegerilor dintre Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu. Sunt curios dacă acest suprarealism va dispărea o dată cu venirea lui Elan Schwartzenberg (care mie unuia mi-a fost cât se poate de simpatic atunci când s-a încăierat cu Cornel Nistorescu în direct). Sau poate va continua războiul?

Luni o să vedem ce ne spune Elan Schwartzenberg despre părerile lui asupra Realitatea TV. Cine este în spatele acestei preluări este altă poveste. Mihaela Rădulescu îl acuza în perioada divorţului pe Elan Schwartzenberg că e conectat la diverşi oameni politici.

P.S. La momentul arestării Sorin Ovidiu Vîntu îl ameninţa pe Traian Băsescu că îi pregăteşte o surpriză pentru ziua de luni. Conferinţa lui Elan Schwartzenberg să se califice oare drept surpriză pentru Traian Băsescu?

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

3 păreri la “Ce va spune Elan Schwartzenberg despre libertatea de exprimare la Realitatea TV

  1. sorin

    articolul are data de 05.01.2011,adica esti un medium care stia din ianuarie ca stormy va vinde irealitateatv???fabulos…..

Comentariile nu sunt permise.