Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cine este Iurie Muntean?

Chiar aşa: cine este Iurie Muntean? Aflu de pe Infoprut că va fi urmaşul lui Vladimir Voronin la conducerea Partidului Comuniştilor de la Chişinău. N-am verificat ce şi cum, dar cred că în direcţia aceasta se merge (în cazul în care Voronin chiar vrea să se retragă).

Deci: cine este Iurie Muntean? Sincer să fiu, un tip simpatic. Am făcut un interviu cu el acum un an de zile. M-a primit în biroul lui de la sediul PCRM. Mobilă nouă, lambriuri noi. Calculator, vreo trei telefoane model sovietic. Portrete pe pereţi: Vladimir Voronin şi Ştefan cel Mare. La intrarea în clădire nişte comunişti mai bătrâiori erau să cadă de pe scaune când mi-au auzit accentul.

Iurie Muntean un tip mare, cam la doi metri, lat în umeri. Ochi pătrunzători. Fuma Marlboro. Am discutat cu el mai bine de o oră. Se uita ciudat la mine, nu prea era lămurit de ce ar vrea un ziarist român să vorbească cu el. Sau era surprins. Oricum, un om direct. Mi-a răspuns limpede la toate întrebările. Dacă vreţi să ştiţi de ce cred eu că Iurie Muntean va fi urmaşul lui Voronin atunci trebuie să citiţi aici interviul cu el. Igor Dodon e foaie verde, cu tot cu pistolul lui Glock.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.