Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cine le ordonă jurnaliştilor să scrie împotriva Bisericii Ortodoxe Române?

Dacă m-aş fi apucat să scriu că ofensiva mediatică împotriva Bisericii Ortodoxe Române este coordonată s-ar fi găsit destui care să-mi spună că sufăr de teoria conspiraţiei şi sunt un bigot ortodox fundamentalist. Noroc cu supărarea lui Victor Ciutacu pe ziarul „Adevărul”, că mai iese câte ceva la iveală.

Ceva de genul următorului mesaj intern din redacţia ziarului „Adevărul” publicat de Victor Ciutacu pe blogul lui:

Ramona Ursu, redactor şef adjunct ,Adevarul de Seară”

Va propun sa facem toti, acolo unde avem cazuri similare, materiale cu scandaluri in care au fost implicati preoti. Ideal este sa fie scandaluri sexuale, dar putem baga si altfel de lucrui: batai intre popi, injuraturi, talharii, etc.

Punem materialele pe site, cu fotogalerii, video, inregistrari audio…ce aveti voi… si va linkuiti toti la materialele facute de ADS Bucuresti despre scandalul homosexual cu minori de la Patriarhie – popa Irineu.

Şi uite-aşa sare repede Mălin Bot să tragă o copită în Biserica Ortodoxă Română.

Îmi place îndemnul de la sfârşitul articolului „Citeşte alte opinii ale jurnalistului Mălin Bot pe platforma ideilibere.ro” Idei libere?!? Mai bine zis idei la ordin.

Jurnaliştii din România trag la ordin din toate poziţiile în Biserica Ortodoxă Română, iar Fundaţia Soros afirmă în concluziile celui mai recent studiu cu privire la predarea religiei în şcoli:

Analiza preliminară a datelor ne duce către concluzia că dezbaterea despre predarea religiei în şcoală este abia la început. Românii sunt mai degrabă conservatori şi sunt în favoarea nu doar a obligativităţii religiei, ci şi a predării ei dogmatic, nu ca istorie a religiilor sau ca fapt social. Acest lucru este reflectat în poziţia partidelor politice şi legislaţia în vigoare. Există însă loc de dezbatere cu privire la cum se predă religia şi o pondere însemnată a celor pe care i-am numit „progresişti”. Aceştia nu îşi găsesc încă o reprezentare politică. Din această perspectivă, este greşită tactic abordarea respingerii complete a predării religiei, pe care au avut-o până acum organizaţiile civice. Pe acest domeniu împotrivirea populaţiei va fi maximă şi este puţin probabil ca un actor politic să îşi asume această poziţie maximală. În schimb, o discuţie despre structura şi conţinutul învăţământului religios poate duce la unele schimbări. Cel puţin pe o dimensiune – obligativitatea religiei – înregistrăm o schimbare semnificativă a opiniei pe parcursul ultimilor cinci ani, iar tendinţa poate continua. Poate fi însă nevoie de trecerea a încă unei generaţii pentru a vedea o schimbare majoră în planul politicilor.

 Cu alte cuvinte: măsurătorile sociologice ale Fundaţiei Soros servesc unei agende publice, agendă care are în vedere modificări ale atitudinii românilor, mai ales faţă de religie. Iar jurnaliştii din România duc la îndeplinire acest program. Daţi băieţi cu voioşie în Biserica Ortodoxă Română, iar peste câţiva ani poate constatăm modificări mai zdravene în mentalul colectiv!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

28 de păreri la “Cine le ordonă jurnaliştilor să scrie împotriva Bisericii Ortodoxe Române?

 1. eftimie

  Da, dar mai scrie şi că „sunt în favoarea nu doar a obligativităţii religiei, ci şi a predării ei dogmatic, nu ca istorie a religiilor sau ca fapt social”. Aici îi buba, că momentan se doreşte predarea catehismului nu a religiei.

  1. george damian Autor articol

   Şi care este problema cu catehizarea?!?! Cine nu vrea să fie catehizat în creştinismul ortodox se poate catehiza în ce confesiune sau religie vrea, nu îi converteşte nimeni cu forţa!

  2. Mack

   Ba chiar asta se intampla, se face convertire cu forta. Eu sunt botezat crestin ortodox, si ce, si in ce cred eu, prefer sa fie o chestie personala, nu ceva obligatoriu la scoala.
   Si pe ce pui note la religie? Ca nu poti sa pui pe cat de bine isi aduce aminte anii cand a trait nu stiu ce sfant. Nu, ca nu-i istoria religiilor, e catehizare, deci trebuie sa pui note la cat de vartos faci cruci sau cu cat de multa daruire spui Crezul.

   „Cine nu vrea să fie catehizat în creştinismul ortodox se poate catehiza în ce confesiune sau religie vrea, nu îi converteşte nimeni cu forţa!” – Tu te-ai gandit ca poate unii nu vor nici cu unii nici cu altii? Ai auzit de aia care-s atei? Sau agnostici?

 2. Lazar

  Banuiam demult ceace ati demonstrat in acest articol,Biserica Ortodoxa trebuie compromisa,homosexualitatea trebuie promovata.Observ in unele telenovele romanesti ca unele personaje pozitive sunt homosexuali.

  1. Luke

   Da prin activitatile sexuale ale popilor ai impuscat amandoi iepurii dintr-o lovitura.

 3. bugsy

  Nu e ordin, e o propunere; nu se solicita sa se inventeze ci sa se faca materiale de presa pornind de la fapte reale. care e problema?

 4. Pingback: Recomandări de seară: totul despre noul IPhone » Daily Cotcodac

 5. pozilla

  Sunt convins ca de aia avem acum frigidere, masini de spalat, becuri in tavan, etc. pentru ca s-a studiat religia intensiv in scoli. Da, da, trebuie sa ne rugam mult si se inventeaza si leacul impotriva cancerului, da numa daca ne rugam bine !!
  Scuze pentru abordarea simplista, dar mi se pare ca e foarte la locul ei, pentru @Lazar de exemplu

  1. george damian Autor articol

   Fizica nu are nici o legătură cu religia. Să compari fizica şi religia e ca şi cum ai compara gravitaţia cu viteza luminii.

 6. Luke

  Eu nu vad decat un indemn pentru a ataca un subiect pana nu de mult tabu; care ar trebui sa fie tabu si astazi dupa parerea autorului. Nu-i de mirare ca oamenii au nevoie de o garantie macar informala ca e ok sa scrie asa ceva fara frica.
  Nu vad nicaieri un indemn la fabricarea de stiri false, distorsionarea adevarului, etc. Asa ca unde-i problema?

  1. Malin Bot

   Abia acum am aflat despre acest post. Nu discut opiniile autorului, e dreptul lui să se exprime cum dorește. Mă bucur să constat că cititorii blogului au remarcat corect rațiunile și contextul subiectului de presă documentat de noi. Cei care doresc sa cunoască și opinia mea cu privire la reacțiile provocate de editorialul meu, pot să o citească aici: http://malinbot.ideilibere.ro/12987/biserica-ipocrita-preo%C8%9Bii-perver%C8%99i-%C8%99i-comentatorii-talibani/

  1. Laura

   Subscriu la „moarte sistemului de prostire si control”, dar sistemul de prostire şi control e tot angrenajul politic şi social care te „ajută” să stai departe de Biserică. În Biserică găseşti Adevărul care te face să trăieşti şi să gândeşti ca un om liber. Aşa că, dacă te crezi deştept nu te mai lăsa manipulat pt.a deveni vită de consum, vino în Biserică şi descoperă libertatea oferită de Hristos.

  2. Adrian

   HAAAA! Biserica si libertatea? Ma faceti sa rad domnisoara. Uite aici libertate: Timotei 2:11-12
   11.Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea.
   12.Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită.

   Corinteni 11:3, 11:9-10
   3.Dar voiesc ca voi să ştiţi că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.
   9.Şi pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.
   10.De aceea şi femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.

   Coloseni 3:18
   18.Femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, precum se cuvine, în Domnul.

   ASTA e adevarul promovat de dumneavoastra domnisoara, ca sa nu incep sa vorbesc despre crimele faptuite de biserica, in numele bisericii, de catre preoti s.a.m.d., SI nici despre inegalitatea intre barbat-femeie pe care o promoveaza Biblia, ura catre alte religii, si multe alte idei nocive.

   Iar in ceea ce priveste libertatea, indiferent din ce clasa sociala faceti parte, indiferent de culoarea pielii, orientarea sexuala, tunelul catre libertate este in biblioteca. Biblioteca este aproape libera (cativa lei pe an) si-ti ofera libertatea dupa care tanjesti. Informatia este libertate!

  3. neli

   Stii cati dintre muribunzi,chiar atei in timpul vietii in ultima clipa au cerut un preot?sau si-au dorit sa se impace cu fratele sora?cu care n-au vorbit ani de zile?-de asta ce spui nene Gigi?Dak nu crezi in nimic macar taci ca pentru toti va veni o vreme….cand iti va parea rau si va fi prea tarziu!

 7. Cristina

  Când ești copil nu poți fi catehizat altfel decât cu forța, din moment ce nu ai discernământ, autonomie sau experiență. Asta era toată ideea, nu e nimic satanist la mijloc.

  1. Roman

   Dar ca sa fie „catehizati” in vrajitorie, homosexualitate si satanism au copii dicernamant? Vezi: harry potter, educatie sexuala (cu masturbare de la 4 ani), si papusile vampir promovate in scoli. Cand o sa va dati cat raufaceti o sa fie prea tarziu.

 8. Pingback: România te iubesc, sau lovitura de grație? « Lumea după Eufrosin

 9. Marius

  Indiferent de ce scriu unii ziaristi,romanii sunt indepartati de BOR chiar de preoti!Mai precis de lăcomia si dorinta de bani si lux a lor!Intr-o tara in care se moare de foame,biserici se construiesc cu nemiluita! Isus si-a invatat adeptii sub cerul liber nu sub cupole poleite! Si ce a facut si zis el cand a intrat in templul din Ierusalim?Ce găsim cand intram in biserica? Tarabe cu lumânări etc. dar ,,originale”! Deci acelasi circ ca si in templul din Ierusalim!

 10. Zgabeata Iftode

  Este adevarat , dar si preotii si conducerea bisericii dau munitie la greu.

 11. Florin Cosmin Onciu

  Cei mai mari dusmani ai BOR sunt tot BOR, ca doar povestile nu sunt inventate, nu? pacat ca lucrurile bune nu sunt la fel de mediatizate. dar cand preotii gresesc, trebuie taxati, ca doar nu-s vreun fel de sfinti!

 12. calin

  Multumesc. Nu, MULTUMIM, pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, mai ales acum, cand opinia publica este foarte atent modelata intr-o anumita directie.

 13. Pingback: EXEMPLU DIN INTERIOR: Cum functioneaza campaniile anti ortodoxe | Saccsiv's Weblog

 14. Marian

  Singurul avantaj care mai tine BOR în viata este frica de „dezromânizare”. Asta pentru ca s-a vehiculat, în mod complet fals, ca românii s-au nascut crestini.

  Interesant, împaratul Traian este cunoscut de biserica drept un prigonitor al crestinilor, unul ceva mai moderat. Urmatorii au fost si mai rai. Pâna si Aurelian, care a retras administratia, a fost un adept al lui Sol Invictus. Sau ne-am format cumva prin secolele XIII-XIV?

  Deocamdata biserica nu este decât înca un taxator în plus.

 15. Oana

  Vai si amar de capul vostru ! Va plangeti ca Biserica spala creiere cand voi cu televizoru’ v-ati spalat si ultima ramasita de creier ramasa. Unii, nu toti.
  E fain sa arunci cu gunoi in Ceva despre care habar n-aveti. Nici maar „Tatal nostru” nu il stiti dar voi sunteti senzational de destepti. Ca asa e romanu’, le cunoaste pe toate.
  Inversunati pana la cer si inapoi si habar nu aveti de ce. Va plangeti ca se construiesc biserici cand lipsesc scoli si spitale? Zic eu: da de ce nu le dotati pe alea care le aveti ? De ce nu dati salarii medicilor um se cuvine, nu ca la niste spalatori de wc-uri. La ce va folosesc un milion de spitale cu 3 medici? La ce? Luati voi initiativa si donati bani din salar pentru dotarea spitalelor si atunci poate aveti dreptul sa dati din ciocanitoare. Pana atunci, pe internet toti se bat cu pumnu-n piept. Mai puneti mana pe o carte si cititi si altcva decat satusuri.

Comentariile nu sunt permise.