Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cine ne mai face la buzunare cu legea în mână. Azi ENEL şi puţin BRD

După ce am văzut că băncile mai au puţin şi îşi vor trimite angajaţii să jefuiască la drumul mare cu legea în mână, să vedem cum ne lucrează ENEL din condei, direct la factură, fără drept de apel.

Până acum două luni plăteam pentru curent electric vreo 50 de lei pe lună. O dată la trei luni venea un nene, se uita pe contor, făcea o regularizare şi îmi venea o factură de 70 de lei. De două luni de zile factura de la ENEL vine în jur de 100 de lei, iar diferenţa dintre consumul de pe contorul meu şi ce scriu tănticile de la ENEL pe factură a sărit binişor de 100 de kilowaţi. Adică băieţii de la ENEL au visat că eu am început să consum mai mult şi bagă pe factură. La regularizare nu cred că o să se repeadă cu banii, o să-mi scadă de pe facturile viitoare (sau nu, Dumnezeu ştie ce va fi). Una peste alta de două luni de zile creditez ENEL cu 50 de lei pe lună. Probabil că au nevoie de bani gheaţă să plătească primele de Crăciun, naiba să-i ia.
Mă întreb dacă are rost să pun mâna pe telefon şi să mă cârâi cu cine ştie ce plictisită care fie habar nu are de nimic, fie are o explicaţie gata pregătită pe care o recită în fugă. Nu vă mai spun că îmi vine să urlu ca lupul când mă uit la factura ENEL care îmi încasează taxa radio şi taxa TV.
Şi acum puţin BRD, cum v-am promis. În urmă cu doi ani mi-a expirat un card la BRD. Am uitat de el. Băieţii au băgat taxe, comisioane, ce ştiu ei mai bine şi când suma a ajuns la 42 de euro mi-au trimis o recomandată în care îmi spuneau că mă bagă în baza de date cu rău platnici dacă nu îmi achit datoria. Până să ajungă suma la 42 de euro nu au trimis nimic, un e-mail, o scrisoare, o biscuite, ceva să mă întrebe ce am de gând cu cardul ăla expirat. M-am dus şi am plătit, că doar eu sunt de vină că nu mi-am închis contul cardului. Le-am urat faliment fetelor de la ghişeu.
Dar va fi bine în România, foarte bine.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

17 păreri la “Cine ne mai face la buzunare cu legea în mână. Azi ENEL şi puţin BRD

 1. Sabotor

  Tot cu brd am muscat-o si eu. Am avut contul in care-mi primeam salariul la ei. Apoi am plecat din tara, dar n-am inchis contul pentru ca trebuia sa mai primesc un salariu. Fast forward 5 ani, cand vine o scrisoare pe adresa la care am locuit, ca am de platit cateva sute de lei, penalizari, ca de 5 ani nu mai achitasem comisionul de administrare. Evident, pana atuni n-am primit nimic, doar nu-s prosti sa ma anunte ca am de platit 10 lei, mai bine ma anunta cand se fac cateva sute.

 2. liliana

  factura de la Enel trebuie s-o plăteşti, nici n-are sens să încerci să nu faci asta pentru că, deşi ai dreptate, eşti bun de plată dar, din experienţă e bine să faci un drum la caseria de sector (atenţie e una singură pe tot sectorul şi e bine să te informezi înainte unde anume ca să nu faci mai multe drumuri) ca să verifici contractul cu ei şi consumul declarat lunar. dacă este mic declară mai mult, dacă e prea mare declară cam cât consideri că e suficient. după aceea vei plăti cam aceleaşi sume lunar. eu plăteam în jur de 100 de lei pe lună deşi ar fi trebuit să plătesc în jur de 50, este adevărat că odată pe an, cam prin mai-iunie nu mai plăteam curentul doar că nu-mi convenea să dau banii în avans. vreo tanti sictirită de-acolo ţi-a modificat consumul lunar aşa că e posibil ca luna viitoare să plăteşti tot 100 de lei şi tot aşa până la regularizare. a… drumul la casierie e musai să-l facă titularul contractului altfel nici nu stă de vorbă cu tine.

  1. BarnToad

   Folositi myEnel si introduceti indexul contorului in perioada stabilita pentru contul de client al fiecaruia….asa platiti doar cat consumati.

  2. dolphi

   Sau puteti transmite indexul la Enel sunand la un nr. gratuit (telecitire).
   Pentru Taxa TV daca aveti un televizor mai nou (cu tuner TV DVB-T mpeg4) si locuiti in Bucuresti sau Sibiu puteti receptiona gratuit cu o antena de camera in format digital cam 10-11 posturi romanesti inclusiv trei HD la o calitate mult peste cea de la cablu. Vedeti aici:
   http://www.dvbt.ro/lista-canale-dvb-t-romania/
   Cred ca multi oameni ar renunta la cablu daca ar sti lucrul asta, de asta se si intarzie extinderea emisiei dvb-t in toata tara 🙂

  3. Oana

   Taxa TV este obligatorie, indiferent daca ai sau nu TV, daca iti permite sau nu religia sa urmaresti mamaruta. Deci nu ai cum sa o eviti, indiferent ce fel de antena folosesti: de camera, satelit, sau un umeras de sarma; daca vrei corent, platesti si taxa tv (pe principiul: cine nu papa bataturica, nu papa nici ochisor).

 3. Cristi

  BRD-ul e nimica toata. Aveam un card BCR din studentie si in timpurile bune cand am strans vre-o 3000 de lei m-am dus sa-i depun la ei sub forma de depozit la termen. Daca tot am ajuns le-am spus ca mai vreau sa-mi inchida si cardul ca nu-l mai folosesc, am predat „plasticul” si la revedere. Dupa un an am avut nevoie de bani si m-am dus sa lichidez depozitul. Dupa ce le explic ce vreau vine bomba „aveti de plata 100 de lei pentru comisioanele de la card”. Timpitii nu-mi inchisesera cardul si de bou ce am fost nu mi-am luat nici o dovada ca il predasem cu un an in urma.

 4. Ali

  Hm. Io cu Tiriac am patit-o… Am avut un card de firma (pentru delegatii). Cand mi-am dat demisia, am vrut sa-l inchid ca nu-l folosesc dar m-a convins (ca pe un fraier) ca nu-s comisioane si ca pot sa-l mai tin, etc. Dupa 2 ani ma trezesc in baza de date de rauplatnici (am dat io o interogare ca – deh, am dreptul sa aflu – si eram curios pentru alt card de la alta banca) si aflu ca-s „propus la premiu” cu 2.79 (SUB TREI) RON. Si da-i cu scandalul la banca, aia ca nu din cauza lor… si intr-un final (platesc 5 RON) si scap. O LUNA MAI TARZIU PRIMESC INSTIINTAREA CU INREGISTRAREA IN ….bla-bla-bla si TOTODATA SI INSTIINTAREA CA PROBLEMA S-A REZOLVAT.
  Deci, se poate si la case mai mari.
  Pentru prima problema: puteti sa va alegeti ce furnizor de energie doriti! Daca aflati cum, ziceti-mi si mie, ca io am incercat aci la Cluj si-am lasat-o balta!
  Da’ stati sa vedeti si cu gazul…. De multisor nu mai platim METRI CUBI ci KILOWATTI. Ziceti-mi si mie cum pot verifica „puterea calorica superioara” ?
  Ca io stiu una si buna: inainte de gaselnita asta plateam cca 270RON incalzire+apa menajera si acuma cca 360-380 RON. (NOTA: pretul este recalculat de mine pe baza raportului RON/EURO ca si ajustare la inflatie, pentru ca factura in sine e mai mare datorita majorarii pretului)
  e, cam atat.
  Succes Herr Damian si sa te citim cu placere si altadata!

 5. nae girimea

  Concluzia : toti ne fura prin prostia/inactiunea/cirdasia institutiilor puse sa ne reprezinte interesele

 6. Kitana

  eu mi-am schimbat contractul la e-on gaz si le dau citirea lunar , ca m-au incaltat anul trecut cu o regularizare ….
  nu stiu daca nu se poate da citirea si la curent lunar, incearca si vezi

 7. hashu

  de taxa verde nu spui nimic? dar de cea de cogenerare? „baietii destepti” nu mor niciodata, ei doar gasesc noi metode sa jupoaie aceeasi prosti

 8. bibi

  BRD – BANCA PLINA DE HOTI . LA FEL CA TOATE BANCILE DIN ROMANIA !!!

 9. razvan

  propun sa se adune cati mai multi…sa dam enel in judecata…sa luam acei bani si sa construim puscarii!!!!!!

 10. Fratele Andryusha

  Panouri fotovoltaice, turbine eoliene şi banii la chimir.

 11. Stanjenel

  Eu am patit-o cu Bank Post. Acum vreo 14 ani mi-am luat o masina de spălat in rate, prin banca lor. Ultimele rate le-am plătit mai repede si cu asta am crezut ca s-a terminat. Dar nu. Câteva luni mai târziu am vrut sa iau un credit la Banca Romaneasca si mi-a fost refuzat pe motiv ca figurez ca rău platnic cu un credit neplătit. Mi-au trebuit câteva minute si sa vad suma ca sa îmi dau seama despre ce e vorba. Degeaba le-am explicat ca e ok , e plătit, nu se putea face nimic. Asa ca m-am dus la Bank Post sa cer o adeverință ca nu am nicio datorie fata de ei dar surpriză: angajatul îmi spune ca sunt restantă cu nu stiu cate rate. Le explic ca nu se poate, ca e lichidat, ei nu si nu. Apoi îmi vine in minte sa ii întreb : ok, si daca nu am plătit, de ce in atâtea luni nu mi-ati trimis nicio instiintare, avertisment ceva. Au urmat câteva clipe de liniste cat a durat ca omul sa mai verifice in calculator, apoi îmi spune: da averi dreptate, e lichidat. Bine, acum sa-mi dati o adeverinta pentru ca nu pot acum sa iau un credit din cauza voastră. Mi-au dat dar la Banca Romaneasca iarasi surpriza si anume, data la care a fost efectuat creditul, nu coincidea cu data pe care au scris-o ei in adeverinta ca ar fi fost. Mă întorc iarasi la Bank Post si îmi spune angajatul ca nu poate face nimic. Mă duc la director, unul cu o moaca de cocalar, vorbeste zeflemitor cu mine si nu rezolv nimic. M-am dus apoi la protectia consumatorilor pentru ca mi-am dat seama ca daca nu rezolv cumva problema voi rămâne acolo in baza de date forever ca rău platnic si asta mă irita la culme. Cei de la protectia consumatorului mi-au rezolvat rapid problema apoi m-am dus iarasi la Banca Romaneasca dar ei mi-au spus ca nu voi mai putea lua credit de la ei pentru ca nu mai prezint garantie. Am fost nevoita pentru ca deja aveam nevoie urgent de credit , desi pornisem din timp demersurile, toate încurcăturile acestea mă intarziasera deja mai mult decât marja de siguranta pe care mi-o luasem si am fost nevoita sa accept un credit nu prea avantajos la BRD. Doi ani mai târziu am încercat sa fac o refinantare cu alta banca, sa scap de acel credit si am aflat o alta minune. Nu se pot face refinantari cu BRD din cauza unei chestii pe care o fac ei, si sunt acoperiti prin contract, in zona aceea unde e scris cu litere mărunte. Dar nu mai intru in detalii pentru ca deja comentariul meu e prea lung. Îmi cer scuze pentru asta.

 12. s

  La brd mi-au lasat contul deschis patru ani, ultimii doi fara card, dar n-au zis nimic. La o discutie cu un amic, povestindu-i ca mi-am incheiat socotelile cu brd-ul, acesta m-a sfatuit sa verific. Am verificat: datorie 700 din taxe si comisioane. Concluzie: MIZERABILI.

 13. Marian

  Ar mai fi solutia unor conturi „off-shore” :), acum de când cu IBAN/BIC si eliminarea taxelor pe transferi interbancare intra-EU iar cursul zilei e mai stabil, se renteaza.

Comentariile nu sunt permise.