Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cum a intrat Remus Cernea în Parlament şi mai ales de ce?

vot

De când a ajuns deputat Remus Cernea face orice pentru a atrage atenţia asupra sa (nu că mai înainte ar fi făcut altceva). Aparent marcat de o întârziere semnificativă în dezvoltarea psihică, Remus Cernea a rămas la nivelul liceanului provocator: umblă cu pletele în vânt şi tricouri cu draci prin Parlament, sperie pensionarii grohăind pe holuri „Satan spawn, the Caco-Daemon!”, vorbeşte cu delfinii şi face câte şi mai câte alte nefăcute, de să sparie gândul.

Doar la un moment dat se cască undeva o crevasă schizofrenică. Idealistul umanist are declaraţii de avere surprinzătoare: firmele apar şi dispar, nu e clar ce impozite a plătit, ascet desăvârşit reuşeşte să trăiască ani întregi cu venituri zero; brusc, din liber-schimbist se transformă în consilier guvernamental bugetivor feroce şi fără să fi absolvit vreo facultate reuşeşte să consilieze întreprinderi strategice precum Hidroelectrica, încasând sume semnificative de bani pe care le donează unui partid pe care îl înjura anterior cu sârg (suveică financiară do ut des?); este ales în Parlament la mica înţelegere cu un baron local căruia apoi îi dă ţeapă etc.

La prima vedere avem de-a face cu o personalitate complexă, multifaţetată; o stihie a vânjoşeniei tinereşti, de neoprit, o drojdie a societăţii capabilă să fermenteze în toate culorile curcubeului – ceva ce nu s-a mai văzut pe meleagurile mioritice. Însă Remus Cernea este plictisitor, nu are nimic nou în el. Caragiale i-a tatuat numele pe frunte: Coriolan Drăgănescu. Nu mai contează aliajul secularisto-umanisto-ateist-etc., matriţa în care a fost turnat materialul genetic al lui Remus Cernea este una veche, coclită de la nenumăratele refolosiri. Sper să primească ceea ce merită, să-şi atingă nivelul maxim al incompetenţei şi să ajungă ministru de două săptămâni într-un guvern efemer, cum a fost cel al lui Mihai Răzvan Ungureanu.

* * *

Nu există leac pentru clasa politică românească. Probabil trebuie să treacă de şapte ori şapte generaţii pentru a se împrăştia blestemele bătrâneşti ale lui Caragiale. N-am ajuns încă acolo, însă din când în când avem posibilitatea să producem câte o mică surpriză. De data asta surpriza pe care o putem declanşa este să-l alegem pe Iulian Capsali în Parlamentul European. Demonizat în regim de urgenţă de întregul spectru al celor care stăpânesc spaţiul public din România, Iulian Capsali nu are nici o legătură cu tot ceea ce s-a scris despre el. Nu cred că este omul Rusiei, nu cred că este extremist sau căpcăun băutor de sânge de feministă. Este pur şi simplu un creştin care intră în arena politică susţinând idei creştine.

Trebuie să fiu de acord cu Claudiu Târziu, care spune că Iulian Capsali în cazul în care va fi ales nu va putea face nimic în Parlamentul European. Corect, va fi izolat şi ignorat în cel mai bun caz. Însă nu sunt de acord cu Claudiu Târziu când spune că şi victoria şi înfrângerea lui Iulian Capsali la alegerile europarlamentare reprezintă un eşec. Varianta înfrângerii reprezintă un experiment, poate data viitoare va fi mai bine.

Varianta în care Iulian Capsali intră în Parlamentul European este câştigătoare din toate punctele de vedere. Şi nu pentru că se va reuşi impunerea unei agende creştine la Bruxelles, aşa ceva este imposibil. În primul rând va fi un mesaj pentru clasa politică din România care a făcut tot posibilul să se asigure că nu există vreo şansă pentru eurodeputaţi independenţi. Apoi va fi un mesaj pentru Uniunea Europeană: românii se pot mobiliza şi pot trimite la Bruxelles un om cu o agendă diferită faţă de pelteaua mestecată la nesfârşit acolo. Ce va face Iulian Capsali la Bruxelles contează mai puţin în acest moment. Dacă va reuşi să-şi facă un nume – bravo lui! Dacă nu – asta este! Oricum, va fi mai bun decât Becali sau Corneliu vadim Tudor. Deci: pe 25 mai mergeţi la alegeri şi votaţi cu Iulian Capsali, poziţia 20 pe buletinele de vot.

P.S. Am scris toate acestea după ce m-am uitat pe lista candidaţilor la alegerile europene. Cu Iulian Capsali m-am întâlnit de două ori, asta în urmă cu vreo 7-8 ani. Nu am primit şi nu voi primi bani de la el.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

12 păreri la “Cum a intrat Remus Cernea în Parlament şi mai ales de ce?

 1. Fratele Andryusha

  Pentru mine e suficient să ştiu că nu va vota agenda LGBT. Deja, este un imens pas înainte faţă de cuconetul amoral din PSD-PNL-PDL care au îmbrăţişat această monstruozitate fără să clipească. (Mai puţin EBA, trebuie să recunosc, oricât de antibăsist aş fi).

 2. miruna]

  „Iulian Capsali nu are nici o legătură cu tot ceea ce s-a scris despre el. Nu cred că este …căpcăun băutor de sânge de feministă. ”

  1. dar nu trebuie sa scrie nimeni nimic despre el, o spune el si singur. de fapt, n-am vazut pana acum nicio reactie feminista la adresa lui (in afara de a mea pe o pagina de facebook pe care oricum nu se uita nimeni).

  2. sanu ne duca grija, nu avem nevoie de reprezentarea valorilor lui crestine in nicio institutie. pot sa am si propriile mele valori in bisericile romanesti, pana acum nu m-a dat nimeni afara de acolo.

  3. n-am retinut informatia exacta referitoare la cum a intrat remus cernea in parlament si mai ales de ce. neobisnuit pentru un blogger atat de bine documentat sa aduca barfe fara surse clare drept pretext la reclama politica.

  4. daca nu va plateste in bani sau in altceva, n-are rost. sincer, asta e blog serios, informativ si mai rar, trancaneala politica se gaseste la orice cos de gunoi.

  1. George Damian Autor articol

   1. …
   2. Eu cred că e nevoie de un creştin ortodox român în Parlamentul European, în rest de acord cu Dvs.
   3. E doar o întrebare fără răspuns; în rest, nimic din ce am spus despre Remus Cernea nu e bârfă, doar că îmi pierdeam din cursivitatea avântului dacă întrerupeam textul cu linkuri.
   4. Perfect de acord şi mulţumesc pentru apreciere, dar nu m-am putut stăpâni. Promit să nu se mai repete.

 3. MI-5

  Habar n-am cine este Iulian Capsali…
  N-am auzit de el.
  Nu votez persoane necunoscute.

  Dar il cunosc pe Mircea Diaconu.

  1. Toto

   În acelaşi ton, în muzica de jazz se plagiază la greu (ar trebui închişi!). Şi nici nu se scoate profit! Poate doar plagiatorul de Frank Zappa…

 4. Pingback: Absenteismul tău la vot nu valorează nimic

 5. Pingback: Când ies gărgăunii la iveală

 6. Pingback: Ce au scris ieri liderii de opinie din România despre politică, economie și viața noastră | Blogul lui Ilias Papageorgiadis

 7. gabi

  Buna intrebare despre cum a intrat Remus Cernea in Parlament, dar inutila: omul nu e decat portavocea stapanilor lui, o marioneta dezarticulata. Si cand te gandesti ca acest ipochimen a si candidat la presedintia Romaniei? Chiar ca se sparie gandul!

 8. Pingback: Mă duc să votez pe 25 mai | Idaho scris de Corina Georgescu

Comentariile nu sunt permise.