Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cum au ajuns să ne conducă jigodii plângăreţe precum Relu Fenechiu?

Citind ştirea că Relu Fenechiu a început să plângă în faţa judecătorilor şi să vorbească de copiii lui mi-am amintit cum ştiau să moară moldovenii din vechime, o scenă din Letopiseţul lui Miron Costin care descrie căsăpirea boierilor după bătălia de la Cornul lui Sas:

Iară pre Vasilie Stroici îl iertase Ştefan-vodă, numai învăţase pre Nicoriţă armaşul să-l ducă să vadză perirea celoralalţi, să-i hie grije mai pre urmă de moarte, că era om tînar Stroici si din casă mai vechiŭ şi cinsteş decît toate casele în ţară. Ce dzilele lui cele fîrşite, cum să dzice cuvîntul, vădzindŭ că merge la perire şi nu-i spusesă armaşulŭ povestea, s-au apucat de sabiea unui dărăbanŭ să moară cu răscumpărare, că era om din hirea lui inimos. Ce l-au împresurat îndată darabanii şi n-au apucatŭ să scoată sabiia. Care lucru dac-au spus armaşul lui Ştefan-vodă, îndată au pus de l-au omorît si pre dînsul, răcnindŭ: „Ai, cînele, au vrutŭ să moară cu soţii!”

Mareşalul Ion Antonescu a strigat către plutonul de execuţie după prima salvă “Mai trageţi, că n-am murit!”. Nicolae Ceauşescu a murit cântând “Internaţionala” – omul a fost toată viaţa communist, în asta a crezut. Poate că Antonescu şi Ceauşescu nu sunt cele mai bune exemple, deşi rămân oameni care nu s-au temut să îşi rostească crezul (aşa cum a fost) până la moarte. Dar Relu Fenechiu este sub Mircea Nebunu’ din Clanul Sportivilor, interceptat pe telefon spunând:

Băi, eu nu sunt cu miliţia! Eu îmi fac legea mea, frate. (…) Pe mine dacă mă bate unii şi mă taie acuma, mă duc mă culc, mă spăl, mă aia şi mă duc şi eu la luptă. Eu sunt Ştefan cel Mare, bă, aţi înnebunit?! Din strămoşi în strămoşi. Mie mi-a dat unul o săgeată, eu îi dau 50 de săgeţi. Eu nu mă duc la miliţie. (…) Păi tu ai văzut hoţii să strige ,,Hoţii!”. Eu sunt infractor

Mircea Nebunu’ îşi cunoaşte rolul în societate şi şi-l asumă. Nu plânge şi nu se plânge, are un cod deontologic al meseriei impecabil. Vi-l amintiţi pe “rechinul” finanţelor, petrolului şi presei Dinu Patriciu cum plângea la prima arestare? Aţi văzut cum a încercat să fugă din ţară Sorin Ovidiu Vîntu, ca un şobolan, cu acte false? Zmeii-zmeilor de la televizor, şmecherii care jonglează cu miliarde şi cu soarta oamenilor sunt de fapt nişte cârpe fără demnitate dacă îi comparăm cu Mircea Nebunu’ din Clanul Sportivilor.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

12 păreri la “Cum au ajuns să ne conducă jigodii plângăreţe precum Relu Fenechiu?

 1. dan

  Noi i-am votat.
  Si daca nu ne asumam faptele noastre atunci suntem ca ei.
  Primul pas in indreptarea unei greseli este recunoasterea ei.
  O calatorie de 1000 de mile incepe cu primul pas.

 2. iubitorul Kiorului

  Cum a ajuns sa ne conduca o canalie ca Traian Basescu, cu toata familia lui de escroci, cu toate slugile lui securiste, cu procurorii lui vanduti, mai rau ca pe vreema lui Ceausescu?
  Astia toti, impreuna cu seful lor, trebuie trimisi la Targoviste!
  Cu tot cu slugile lui din presa, gunoaie fara capatai, lepre, oameni de nimic, care nu produc un leu si ii canta ticalosului cu aere de dictator in struna, pe bani publici!

 3. Dan

  Uite de-asta m-am abonat la blogul dumitale! Felicitări pentru franchețea cu care le spuneți!

 4. marnicpop

  Pentru iubitorul kiorului si altii ca el. Il urasti visceral pe Basescu si „familia lui” dar iti garantez ca, daca te intreb „de ce” nu ai putea sa indrugi mai mult de cateva cuvinte pe care ti le-a bagat in cap Antena 3. Nici eu nu il iubesc, ba chiar il detest, asa cum detest intreaga clasa politica. Dar nu urasc. mai grav insa este afirmatia referitoare la „procurorii vanduti”. Asta pentru ca au inceput sa faca dreptate si ca ii vine randul lui Voiculescu, patronul creierului tau? Noroc de acesti procurori ca se mai poate respira in tara asta. Daca nu erau ei, toti ticalosii care inventeaza „condamnari politice” si care au saracit tara ar mai poza in salvatori ai natiunii. Iar faptuil ca acesti procurori tineri si judecatori mai mult sau mai putin tineri, care inteleg sa nu-si mai compromita cariera si sa-si faca datoria, multumindu-se cu salariile lor imense, dar meritate, este datorita lui Basescu. Va place sau nu! Iar oricum, subiectul acestui articol este altul.Politica a nascut lichele, iar Fenechiu este una dintre ele. O lichea se poarta ca o lichea. Paralela din acest articol este excelenta. Felicitari domnule George! cum de aveti timp sa scrieti toate astea si, mai ales, de ce? Doar pentru o minoritate de oameni care gandesc fara ajutorul teleleviziunilor, in care ma includ si eu? suntem putini, domnule George. Majoritatea este cea asemeni „iubitorului Kelului”, iar cu astia nu poti face nimic. Ce cauta asta intre abonatii dvs, nu stiu? Nu-i mai ajunge Gadea si echipa lui care face de ras nobila profesiune de ziarist?

 5. Julia

  Felicitäri domnule Damian. Lichelele plâng pt. cä au pierdut „jucäria” – respectiv BANII furati de la cei foarte multi si extrem de säraci. Plânsul este si el o armä politicä, si „marinarul chior” a plâns in 2004 când a aflat de BOALA lui Theodor Stolojan, care-l impiedica sä mai candideze la preşedinţie, läsându-i calea liberä sä ocupe postul. ARANJAMENTE. Gurile rele spuneau cä avea ceapä in mâinile cu care-si freca ochii, doar, doar va reusi sä-i inroseascä si inläcrimeze. Cât despre Mihai Gâdea, NU FACE DE RUSINE MESERIA DE JURNALIST, din conträ, are mult curaj. Ca Sf. Gheorghe – alias voinicul mitologic
  din poveste care se lupta cu Balaurul cu 7 capete pentru a salva fata de impärat de la moarte
  Dacä ar fi mai multi ca el POATE cä francezii ar avea motiv sä renunţe la dictonul lor, referitor la români: „Mämäliga nu face explozie”, si un ADEVÄRAT 1989 ar reusi sä inläture METASTAZELE cancerului care omoarä tara.

 6. enzo

  Domnu’ Damian, incep sa descopar latura umoristica a blogului, mai ales pe partea de comentarii.
  Mircea Nebunu’ nu a ajuns cine stie ce mega-bogat tocmai pentru ca are principii. In schimb, alde Fenechiu, Nastase, Dragnea, Stroe, etc etc etc nu au scrupule, nu au principii altele decat capatuirea cu orice pret. Pentru ei, noi suntem fraierii, animalele de povara care lucreaza si produc.
  Mie mi se par genul de oameni care ar vinde-o si pe masa daca i-ar aduce un oarecare profit!
  Dar romanul e bun si prost, crede orice i se promite, pacat, mare pacat….

 7. Marian

  Eroarea esentiala a democratiei, si care n-are leac, este votul, mai precis procedura de votare.
  Prin diverse tertipuri, candidatii sunt împiedicati sa candideze, iar alegatorii au de ales între doua sau mai multe rele. Iar o data ce „establishment”-ul s-a fixat pe pozitie (de unde si numele) este foarte greu de schimbat ceva.
  Cura se numeste revolutie. Sau, dupa caz, razboi.

  Nu e numai la noi asa. Pretutindeni sunt aceleasi principii, în lumea democratica. E un fel de axioma (sau pleonasm :)), pentru ca lumea demcratica exact prin acest lucru este caracterizata, ceilalti nu sunt democratici.

 8. Aurelian

  Va mai trece multa apa pe Dambovita pana se vor naste generatiile de Romani mandri.Razboiul din „77, marele razboi din 1914 -1918 , al doilea razboi mondial si dictatura comunista a facut ca generatiile de ADEVARATI ROMANI sa dispara. Sau nascut cei adaptati si indocrinati , lasii , spagarii si cei care vor ca poporul Roman sa dispara in suferinta.Indivizii care au votat acesti oameni au chipul si asemanarea lor . Poate este mult spus , dar votul nu trebuie dat de oricine. Nu ar trebui sa voteze cei ce nu au discernamant .Liderii de astazi mi se par o scursura a societatii umane , iar guvernarea acestei tari o experienta care se face pe spinarea acestui popor greu incercat .Asa zisele elite se copmlac in strategii , care mai de care, daunatoare Romaniei.Tara este intr-o continua suferinta , fiecare partid ajuns la putere isi face jocul contra adversarilor politici si contra tarii , iar cetateanul de rand o duce din ce in ce mai greu .Este trist ca trim aceste vremuri.

 9. Marian

  Eu as vrea sa mai vad niste plângaciosi, în aceeasi ipostaza. 🙂

 10. scorilo10

  …din punctul meu de vedere Chiorul are un loc rezervat in Iad…la caldurica cu toti pacatosii…si nu stiu ce as putea sa fac sa il ajut sa ajunga cat mai repede acolo.Dar….e preferabil sa ramana fiindca mereu una din tabere nu va dormi de frica celeilalte.Or sa continue sa fure dar mai cu frica.Daca USL ar avea si presedentia…atunci sa vezi distractie si jaf la drumul mare.In Far-West astia ca Fenechiul,Voiculescu,Dinu Cariciu,Oprisan..si jumate din PDL ar fii fost judecati intr-o secunda si executati in a doua secunda…noi ii mai si ingrijim in puscarii pe banii nostrii.Sper sa le vina la toti randul.Am vazut pe B1-( ma mai uit si pe acolo..uneori in prostia lui, Turcescu mai spune si lucruri interesante…daca apare Pora cedez si inchid televizorul) declaratia de avere a lui Chchitoiu…mama…ce dracu a mancat asta cand a fost mic de are avere cat pentru 3 vieti?..si ca el sunt o gramada.Averi pe care altii in occident le-au facut in generatii la noi s-au facut in 20 de ani.Nu trebuie sa fii decat cu o secunda mai inteligent decat Becali ca sa intelegi cine sunt de fapt politicienii nostrii.Dixit.

 11. serban

  Din pácate sunt foarte departe ( Argentina ) si contactele mele cu tara sunt sporadice si superficiale necunoscând persoanele nemernice ( dar nici pe cele bune, dacá sunt!) ale politicii. O chestie e clará:am intrat în rândul lumii!, pentru cá aici si în multe alte locuri, porcária e aceeasi.

Comentariile nu sunt permise.