Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cum ne jupoaie băncile din România

Am citit cel mai bun articol despre băncile din România în revista Capital. Pe scurt: pui la bancă 5000 de lei în ideea că vei lua mai mulţi bani. După ce trece termenul, plăteşti comisioanele bancare, plăteşti impozitul şi aplici rata de inflaţie vine marea surpriză: iei mai puţini bani decât ai depus!

Şi chestia asta nu se întâmplă la una sau două bănci, nu, se întâmplă la toate băncile din România. Bineînţeles, există explicaţii din partea repezentanţilor băncilor, dar chiar nu au vreo relevanţă. Şi mai nou băncile îi presează pe vajnicii noştri politicieni să dea o lege prin care să fie interzise tranzacţiile cu bani gheaţă mai mari de 5000 de lei. Adică să nu mai mişte nimic în ţara asta fără să treacă prin bănci. Alte comisioane, alte profituri.

Articolul din Capital aici.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

12 păreri la “Cum ne jupoaie băncile din România

  1. tepes

   Bancile trebuie scoase in afara legii. bancherii sint tilhari la drumul mare protejati de fratii lor masoni din guvern si parlament. la inchisoare cu toti.

 1. Arhimede

  Toate băncile din Ro sunt instituţii cămătăreşti autorizate de „românul” isarescu…

 2. Marian

  Ati avut nevoie sa vina revista Capital sa va spuna ca va jupoaie bancile?

  Am avut conturi în 3 tari în afara de România, si peste tot am primit dobânzi la banii pusi, iar comisioanele sunt în general acoperite de rulajul contului (la unele trebuie un mic depozit acolo, a carui dobânda va acoperi cheltuielile de administrare).

  Situatia nu s-a schimbat cu nimic din 1998 (IIRC) când a început nebunia cu cardurile de salariu.

  Eu platesc cash când vin în România.

 3. Dolphi

  Bancile insista 🙂
  Zilele astea a aparut in presa un document interesant de la ARB catre BNR si ministarul justitiei prin care bancile fac presiuni ca noul cod de procedura civila sa NU prevada normalitatea (daca un client castiga in instanta disputa cu o banca si se anuleaza un comision, acel comision se anuleaza automat pentru toti clientii cu contracte similare si se restituie banii tuturor clientilor)
  Documentul are cateva exprimari savuroase:
  http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ingrijorare-printre-bancheri-privind-intrarea-in-vigoare-a-codului-de-procedura-civila-arb-roaga-bnr-sa-intervina-pentru-ca-bancile-sa-nu-piarda-sute-de-milioane-de-euro-pe-an-10340113

  Adica bancile stiu mai bine, sitemul judiciar din romania nu e pregatit pentru asa ceva pentru ca exista „o perceptie negativa a activitatii bancilor” (evident nefundamentata in opinia lui Radu Gratian Ghetea).

 4. Marian

  Foarte putine legi sunt retroactive.
  Si în alte tari contractele (pentru ca deschiderea unui cont este un contract) pot fi atacate daca acestea contin prevederi contrare legii, dar acest lucru se face doar individual (probabil ca depinde de la tara la tara). În schimb, decizia judecatoreasca intra în asa-numitul case-law (precedent), si usureaza munca urmatorului client pagubit.

 5. eliza

  Bancherii şi recuperatorii au abuzat milioane de români
  http://www.art-emis.ro/editoriale/1315-bancherii-si-recuperatorii-au-abuzat-milioane-de-romani-partea-a-iii-a.html
  Afara cu bancile din tara partea a doua
  http://www.art-emis.ro/editoriale/1289-afara-cu-bancile-din-tara-2.html
  Afara cu bancile din tara partea intai
  http://www.art-emis.ro/editoriale/1207-afara-cu-bancile-din-tara.html
  Bancherii si recuperatorii sfideaza natiunea
  http://www.art-emis.ro/editoriale/1234-bancherii-si-recuperatorii-sfideaza-natiunea.html

 6. bibi

  BANCILE DI ROMANIA ,PLINE DE HOTI !!! ANGAJATII SUNT SCLAVI ! AR FACE ASA CEVA IN TARILE DE ORIGINE ???? SIGUR CA NU ,ACOLO SUNT LEGI CARE APARA CETATEANU ,LA NOI SE DAU LEGI CARE DA IN CAP CETATEANULUI CHIAR DACA ARE DREPTATE SI CULMEA CULMILOR TOT CETATEANUL ESTE VINOVAT !

  1. Marian

   Ai dreptate perfecta, cetateanul e vinovat.

   Dar în alt mod. Nu-si apara drepturile civice. Nu prin iesitul în strada si aruncat cu oua în palatul Victoria si nici înjurându-l pe Baselu’, ci prin atentionarea deputatului/senatorului pe care l-au ales si care-l reprezinta.

   Societatea civila nu exista în România (sa traiti dom’ Nastase, buna treaba ati facut). Pentru ca democratia functioneaza numai daca undeva e si un control, nu numai bune intentii si vorbe frumoase, dar canci fapte.

Comentariile nu sunt permise.