Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Cum va arăta Teatrul Naţional din Bucureşti

Lucrările de la Teatrul Naţional din Bucureşti vor da o nouă faţă clădirii din centrul oraşului. N-am apucat să cercetez în amănunt istoria acestei clădiri şi a modificărilor care i-au fost aduse. Dar am găsit o imagine a clădirii originale de prin anul 1968, realizată de fotograful german Willy Pragher. Ar fi interesant de aflat cum şi când s-a luat decizia modificării clădirii originale a Teatrului Naţional din Bucureşti. Mie unuia îmi place. Mă întreb doar dacă actualele lucrări îi vor reda forma iniţială sau vor exista ceva adăugiri noi.

Teatrul National din Bucuresti in 1968

Teatrul National din Bucuresti in 1968

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “Cum va arăta Teatrul Naţional din Bucureşti

 1. Marius A. B.

  În urma incendiului din luna august a anului 1978, Sala Mare a Teatrului a fost distrusă, spectacolele fiind suspendate pentru o perioadă de câţiva ani.

  Proiectul pentru refacerea Sălii Mari a fost realizat în perioada 1983-1986 de către „Institutul de Proiectări Carpaţi”, proiect care a adus schimbări importante ansamblului cum ar fi:
  -modificarea arhitecturală şi structurală a Sălii Mari ce a dus la mărirea numărului de locuri;
  -schimbarea faţadei corpului principal prin amplasarea unui ecran de arce în faţa copertinei de la intrarea principală şi prin amplasarea pe terasa corpului principal a unei serii de construcţii (structuri metalice) cu diferite funcţiuni.

  detalii aici
  http://www.tnb.ro/index.php?page=reconstructia-tnb-jurnal-de-bord&article_id=2

Comentariile nu sunt permise.