Arhiva lunii iunie 2015

Activiștii români ar fi fost exterminați de poliția americană

A apărut filmulețul cu cele întâmplate înainte ca tânărul activist să fie ”împușcat în cap”. Și se vede clar cum activiștii sar la bătaie la polițiști. Nu doar în America, dar și prin multe alte țări ar fi fost împușcați pe loc pentru chestia asta.

Filmul evenimentelor este clar (aici): băieții au fost la un festival, au băgat câteva beri și au început să strige slogane pe străzi în miezul nopții. Poliția i-a oprit să-i legitimeze și, probabil, amendeze pentru tulburarea liniștii publice, ei au început cu circul învățat în taberele de antrenament pentru activiști. Tehnici clasice de hărțuire a forțelor de ordine: legitimează-te tu primul, te filmez pentru că suntem pe spațiul public etc. Un polițist a făcut un gest aiurea și a început bătaia – un băiat a sărit la gâtul unui polițist, alt băiat l-a lovit cu piciorul pe un apărător al ordinii publice, alt polițist a scos pistolul (fără să tragă din ce am văzut eu). Apoi a urmat tragedia împușcatului cu trei bile în cap care se tăvălea pe caldarâm.

Tehnicile activiștilor sunt cunoscute de multă vreme, polițiștii până acum ar fi trebuit să aibă proceduri clare de comportament în astfel de situații. Dacă au deja niște proceduri atunci ar trebui să și le actualizeze și să le adapteze. Iar oamenii trimiși pe stradă ar trebui să le stăpânească.

Și o ultimă recomandare: activiștii români să se ducă în Ungaria dacă nu au bani de avion până în America și să încerce cu polițiștii unguri șmecheriile astea. Vă dau în scris că vom avea o promoție de eroi naționali uciși de sângeroșii unguri.

Vlad Mixich ar trebui să măsoare indicele penian al românilor

Vlad Mixich scrie un glorios articol rasist pe Hotnews despre bănuiala lui că ar exista o ”genă Ponta”, genă care chipurile îl face imun pe actualul premier la rușine și îi permite să mintă fără limită. Poate doar Mîndruță să fi fost mai rasist decât Vlad Mixich, atunci când a scris că românii au o genă a inferiorității sau ceva de genul ăsta.
Chestiunea este mai simplă: Victor Ponta este politician și minciuna face parte din meseria lui. Nu există în lumea asta mare politicieni care să nu mintă, iar ce scriu acum nu este în sprijinul lui Ponta (a cărui soartă este cam pecetluită).
Articolul lui Vlad Mixich se încadrează perfect la rasism. Peste câteva săptămâni ne putem aștepta de la el să scrie ceva de genul:

Există o teorie neurosocială bine documentată care susţine că hormonul numit oxitocină inhibă senzaţia de frică socială. Şi chiar studii minuţios efectuate care arată că acţiunea excesivă a acestei molecule în organism stimulează şi facilitează furtul atunci când acesta serveşte intereselor grupului din care face parte hoțul. Chiar dacă acel furt produce rău persoanelor aflate în afara grupului.
Să deţină țiganii o variantă aparte a genei care creşte receptivitatea organismului la oxitocină? Nu putem şti şi nu vom şti asta niciodată dar dacă, în viitor, o astfel de variantă va fi descoperită, ea ar putea fi numită gena țigănească.

Vlad Mixich este ferm convins că articolul lui nu este rasist. Mie unuia nu mi se pare mare diferență, pe la începutul secolului medicii măsurau indicii cranieni pentru a demonstra inferioritatea unor rase. Acum medicii ”măsoară” cromozomi și anunță determinarea genetică a unor comportamente nedorite.
Știți care este concluzia? Vine de la sine: persoanele cu moșteniri (sau mutații) genetice nedorite trebuie excluse. Nu le gazăm, că doar nu suntem naziști. Doar le excludem.

Maidanezii au fost înlocuiți de activiști în București și asta generează probleme

Din ce în ce mai des văd știri despre ”activiști”. Un tânăr activist a făcut ceva, o tânără activistă a făcut altceva – de obicei chestii interesante.

Prima dată mi-a sărit în ochi noua specie la Chișinău. Activista Domnica Cemortan a împrăștiat niște pungi cu gunoi în fața primăriei orașului în semn de protest față de lipsa coșurilor de gunoi. Nu avea importanță faptul că la 10 metri de protest era un coș de gunoi, activista s-a tăvălit pe jos în fața polițiștilor, a zbierat slogane, a refuzat să se legitimeze și în general a făcut tot ce i-a stat în puteri să ofere cameramanilor prezenți niște cadre bune. Domnica Cemortan este domnișoara care se afla în cabina căpitanului unei nave italiene pline cu turiști care a eșuat pe undeva prin Mediterana. De atunci a devenit activistă.
Nu este clar cu ce se ocupă activiștii în afara momentelor când se tăvălesc prin praful drumurilor în fața polițiștilor. Se poate face o tipologie a comportamentului lor în momentele publice: le place să pozeze în victime, dar după ce comit o agresiune publică. Agresiunea este de obicei prezentată ca un act artistic sau ca o formă de protest, iar intervenția forțelor de ordine este catalogată imediat drept ”amestecul brutal al bestiilor în uniformă”. Din agresori activiștii se transformă instantaneu în victime, zbiară și se zvârcolesc cu talent în fața dispozitivelor de înregistrare.
Nu știm mare lucru despre restul vieții activiștilor, pe unde își au vizuinile, cum și în ce perioadă a anului cuibăresc, care le este dieta etc. Ar trebui urmăriți cu mai multă atenție mai ales înainte de momentele filmate și distribuite cu generozitate pe rețelele sociale.
De exemplu, face valuri un caz zguduitor al unui activist împușcat în cap (de trei ori!) cu un pistol cu bile. Există o filmare cu comportamentul clasic al activistului: zbierete și înjurături, victima în spasme, polițaii hărțuiți. Cu excepția ProTV care măcar a mimat că a cercetat cazul nici o altă entitate media din România nu s-a străduit să afle ce s-a întâmplat înainte de momentul care ne emoționează pe toți. În filmare apare un polițist local evident idiot care flutură aiurea un pistol, însă tot nu este clar de ce s-a ajuns la conflict. Eu pariez că băieții consumau alcool într-un loc public și au refuzat să se legitimeze (nu exclud varianta ca activiștii să se fi încăierat între ei pentru un cuibar sau o femelă, iar intervenția prădătorului în uniformă să fi declanșat solidaritatea în interiorul speciei).
Misterul rămâne. Doar că pe mine cuvântul activist mă scoate din sărite. Țara asta a mai avut parte de activiști (chiar așa se numea meseria lor, activist de partid) – cel mai de succes activist fiind cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu.

caine

P.S. În cazul activiștilor nu va funcționa soluția aplicată maidanezilor: luați de pe stradă, băgați la adăpost – dacă în 2 săptămâni nu-i adoptă nimeni să fie eutanasiați.