Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

De ce fură ţiganii? Fiindcă nu vor să lucreze!

Claude Karnouh a dat zilele astea un interviu pentru Hotnews, absolut magistral. Câteva din ideile profesorului francez:

Aici anticomunismul este o gargara. Singurii anticomunisti nu sunt deloc prietenii mei politici, dar sunt anticomunisti adevarati: legionarii, greco-catolicii si catolicii maghiari.

Ceea ce este cu adevarat periculos este faptul ca Liiceanu, Plesu etc. isi pot etala dizidenta, in timp ce dizidenta adevarata era in timpul lui Dej. Unde erau Marius Oprea, Liiceanu, Patapievici, Plesu, Mihaies in anii ‘70-‘80?

Poporul roman este rasist, ca orice alt popor, numai ca popoarele din Vest tac, pentru ca se tem. Oamenii nu sunt curajosi.

De ce fura din cand in cand tiganii? Fiindca nu vor sa lucreze. Dar de ce nu vor sa lucreze? Fiindca nu vor sa fie alienati. Asta este respectabil. Numai ca traim intr-un sistem european unde munca este o valoare. Atunci tiganii traiesc intr-un sistem extrem de arhaic care nu corespunde cu valorile societatii actuale europene.

Toleranta? Eu nu stiu ce este toleranta. Eu cunosc numai case de toleranta. Toleranta moderna a luat un sens stupid. Acum se practica toleranta analfabetismului, toleranta relativismului general.

Claude Karnouh se declară marxist. Interviul integral aici.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “De ce fură ţiganii? Fiindcă nu vor să lucreze!

  1. Pingback: Portretul luptătorului la tinereţe. De ce s-a luptat în munţi? | George Damian

  2. Pingback: George Damian: De ce s-a luptat in munti? Portretul luptătorului la tinereţe | Ziarişti Online

  3. Pingback: George Damian: De ce s-a luptat in munti? Portretul luptătorului la tinereţe - Revista Presei

  4. Darie

    De ce fură ţigani?( răspuns)din obişnuinţă.Dar de ce fură restul lumii?(răspuns)pentru că au talen.Deci, dacă am analiza contextul,toată lumea eşti un hoţ.mai puţin Băsesecu.

Comentariile nu sunt permise.