Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

De ce România nu este Austria şi viţăvercea

Simplu: pentru că eurodeputatul austriac care a luat şpagă a fost condamnat la 4 ani închisoare. Eurodeputatul Adrian Severin îşi vede mai departe de treabă, de treaba lui, cu mulţi bani – deşi a comis aceeaşi faptă cu austriacul. Parcă la un moment dat începuse să-l ancheteze DNA pe Adrian Severin – doar că nu era anchetat pentru scandalul „bani pentru amendamente”, era anchetat pentru fraudarea masivă a fondurilor Parlamentului European (detalii aici).

În Austria politicianul corupt Ernst Straser a fost anchetat, judecat şi condamnat din martie 2011 până în ianuarie 2013. Doi ani de zile a durat povestea – şi va face puşcărie, chiar dacă va înainta recurs. Adrian Severin nici măcar nu este anchetat în povestea asta, ci în alta.

Un ziarist austriac mi-a explicat de ce cazul lui Straser (şi al lui Adrian Severin implicit) este unul cât se poate de serios: deputaţii sunt trimişi în parlament să apere interesele cetăţenilor. Nu să ia bani pe factură de „consultanţă” şi să modifice legile în favoarea firmelor şi băncilor. În momentul în care dispare încrederea dintre aleşi şi alegători se duce naibii şandramaua. Dar România nu este Austria, aşa că Adrian Severin nu va intra la puşcărie. Poate vom avea ocazia să îl mai vedem ministru, cât de curând.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “De ce România nu este Austria şi viţăvercea

  1. mariusmioc

    „În momentul în care dispare încrederea dintre aleşi şi alegători se duce naibii şandramaua”.
    Asta-i în Austria. În România n-are ce să dispară.

Comentariile nu sunt permise.