Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Demiterea lui Baconschi între Dorin Tudoran şi Mihai Neamţu

Vă propun un exerciţiu: să citiţi ce scrie Dorin Tudoran despre ce spune Mihail Neamţu în legătură cu demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi. Dacă nu ştiţi cine este Dorin Tudoran (sau nu vreţi să vă pierdeţi vremea cu non-dezbaterea demiterii lui Baconschi) chiar vă rog să citiţi ce a scris Dorin Tudoran la moartea lui Adrian Păunescu.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “Demiterea lui Baconschi între Dorin Tudoran şi Mihai Neamţu

 1. mergem_inainte

  Buna ziua !

  Domnule Damian, legat de demitere, eu as incerca si o alta varianta.
  De un singur lucru pot fi absolut sigur: acela ca motivul demiterii nu a fost cel invocat de Boc. Trecuse mult timp de atunci, omul era in misiune, cuvintele lui nu au fost excesive si, mai ales, nu folosea nimanui readucerea in prim-plan a unor jigniri mai mult sau mai putin adevarate.

  Cred ca Boc a fost presat din toate partile: de PDL, care prin Oltean tine cu tot dinadinsul sa se razbune pe Presedinte pentru cazurile Apostu-Bian si Botis, de UNPR, care vroia sa fie mai vizibil si de UDMR care se temea de votul prin corespondenta. Mutarea asta ii linisteste pentru o vreme pe toti.

  Cred ca decizia a fost luata luni dimineata, fara consultarea Presedintelui, si comunicata intempestiv tuturor.
  Cred ca Presedintele ii acorda in continuare credit lui Baconschi, i-a explicat pe larg situatia care a dus la demiterea lui si omul a inteles si acceptat. Asa se explica prezenta lui la investirea de aseara.

  Pentru mine, realizarile supreme din ultima perioada de timp sunt: semnarea parteneriatului cu Anglia, semnarea parteneriatului cu SUA si semnarea celui cu Turcia. Toate astea nu puteau fi infaptuite doar de Presedinte singur, diplomatia romaneasca a pus si ea umarul. Asadar, trecand peste ‘originea nesanatoasa’ a lui Baconshi, ii sunt recunoscator pentru ce a facut si-i acord credit.

Comentariile nu sunt permise.