Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Despre locotenentul Alexandru Gheorghe, doar de bine

S-a lămurit şi cazul locotenentului Alexandru Gheorghe. Omul şi-a făcut publice joi seară cererile pentru salvarea României cu jumătate de gură (s-au cel puţin presa a ales să perieze cererile lui). Abia vineri seară au apărut ele în toată splendoarea printr-un comunicat al MApN (confirmat parţial de actorul principal). Ce vrea locotenentul Alexandru Gheorghe? Mai nimic:

 1. Dizolvarea sau desfiinţarea Parlamentului;
 2. Invocarea stării de urgenţă în ţară;
 3. Conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată; locotenentul Gheorghe Alexandru să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie;
 4. Aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale; Monarhia constituţională este o soluţie, având Armata ca garant al democraţiei şi suveranităţii, potrivit Constituţiei.
Nici nu ştiu cum să cataloghez aceste cereri. Probabil ar trebui inventat un curs în şcolile de ofiţeri „În ce condiţii se poate instaura dictatura militară şi de ce aceasta este inutilă şi dăunătoare”. Sau un alt curs, istoric de data aceasta „De ce loviturile de stat militare sunt date de ofiţeri cu gradul de la colonel în sus” cu aplicaţia practică „Lovitura de stat militară: cu aprobare sau fără aprobare de la superiori?”
Eu am spus că locotenentul Alexandru Gheorghe este un provocator inconştient. Mulţi alţii s-au repezit să spună că locotenentul Alexandru Gheorghe este un erou. Ar fi necesară o reconsiderare din partea apărătorilor locotenentului Alexandru Gheorghe.

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

5 păreri la “Despre locotenentul Alexandru Gheorghe, doar de bine

 1. Paul

  Deja incep sa ma indoiesc ca e atat de inconstient. Vad ca vorbeste in favoarea monarhiei. Si cel mai simplu mod sa compromiti o idee e sa o pui in gura unui descreierat (sau care pare descreierat). A se vedea, in acest sens, cat a avut de suferit perceptia asupra Bisericii in urma atitudinii lui Gigi Becali. Inconstient l-am crezuit si eu, acum ma intreb daca nu cumva stie bine ce face…

 2. cezar

  Nu stiam. Dar era de asteptat. Manifestantii sunt o adunatura de marionete si de-mai-putin-asistati social. Cei cu adevarati nemultumiti inca mai muncesc, fiindca in absenta, isi pierd si locului de munca ; ala prost platit.

  1. Mihai-altu

   Mie nu mi se pare inconstient, dar daca inconstienta inseamna sa ceri o schimbare in tara,enuntata de foarte multi protestatar. Cel putin cum i-am gasit eu prin piata….Asa o fi

   @cezar

   Ce aberatie. Oare cei care muncesc, nu termina programul pana la ora 18-19-20 seara? Si atunci sunt prea obositi ca sa fie nemultumiti? Daca te-ai fi dus acolo si nu te-ai uita la televizor, ai fi stiut ca multimea a crescut fix dupa orele acestea, de terminare a programului…Eu nu sunt nici marioneta si nici asistat social. Am venit mereu, dupa program. Si au fost mii ca mine. Ca refuzi sa vezi o realitate doar pentru ca ai fost prea las/lenes ca sa fii si tu acolo, e trist. Dar si mai trist e mentalitatea: „taci si munceste, ca ramai si fara asta”, in secolul XXI, intr-o tara in care teoretic ai dreptul la o viata demna. Se cheama mentalitate de iobag.

 3. Nieder

  Nici o reconsiderare din partea aparatorilor locotenentului, domnule Damian. Oare dumneata tot nu vrei sa pricepi ca situatia a devenit insuportabila? Nimeni nu face absolut nimic in sensul imbunatatirii vietii oamenilor. Nici o institutie a statului, nimeni de la exterior. Ceea ce vad oamenii zi de zi, e continua deteriorare e vietii, puterea de cumparare din ce in ce mai mica, fabrici falimentate din ce in ce mai multe, cresterea somajului de neoprit, mafia interna care e din ce in ce mai mare si mai bogata, datoria tarii care creste incontinuu si multe alte aspecte negative. Cei care compun armata romana sint oameni din aceleasi familii nevoiase. Si ei discuta intre ei situatia asta disperata a tarii si nu vad absolut nici o iesire. Mai mult au si calusul in gura pentru ca sint militari si regimul nu le permite sub nici o forma sa-si manifeste nemultumirea. Si uite asa, locotenentul asta calificat de dumneata „inconstient”, s-a decis sa-si sacrifice cariera sa militara (stia bine ce-l asteapta dupa) si poate chiar libertatea pentru un timp, si sa fie portavocea a poate 85-90 la suta din personalul armatei romane care nici ei nu mai suporta regimul mirsav care chinuie tara. Si totodata a demonstrat intregii tari ca la un adica, ordinele militare se respecta si executa pina la un punct. Tot asa a demonstrat chiar si Ministrul Apararii Nationale gen. Milea, care a refuzat sa execute ordinul comandatului sau suprem, balbaitul si analfabetul Ceausescu, si sa traga in propria populatie in dec.’89. Pentru asta a fost asasinat imediat de D.S.S. A fost un erou sau nu domnule Damian? De-aia si locotenentul asta e ca un erou si nicidecum „inconstient”. A vrut el sa demonstreze public ca armata serveste regimul pina la un punct, dupa care se schimba foaia in favoarea omului de jos. Toate cele bune.

Comentariile nu sunt permise.