Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Din nou despre svastica de pe coroana reginei Maria

Adevărul publică o fotografie în care se vede mult mai clar svastica de pe coroana reginei Maria.  Eu am remarcat aici prezenţa acestui simbol în pandativele coroanei, pe baza unei fotografii de epocă. Însă svastica apare şi în vârful coroanei din aur masiv care a fost folosită la încoronarea de la Alba Iulia din 1922.

Adevărul are de mai multe zile o campanie despre Muzeul Naţional de Istorie a cărui clădire prezintă risc seismic ridicat şi nu are fonduri pentru reabilitare. Ideea este că la acest muzeu se găsesc toate obiectele care fac parte din istoria noastră. Inclusiv inima reginei Maria. Adevărul are mai multe fotografii cu explicaţii ale unor obiecte deosebite din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie. Aici. Coroana reginei Maria nu are nici o explicaţie din păcate.

 

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “Din nou despre svastica de pe coroana reginei Maria

  1. Lucian dela Ploesci.

    Nu este de mirare….,Regina Maria cunostea Istoria[eleva lui Iorga?] si ea visa la reconstituirea A III-eii Rome…Simbolul respectiv a fost inventat de Civilizatia Indusului si atentie: se gaseste si in Scrierea de la Tartaria. Politrucii au descoperit semnul mult mai tarziu si il arunca in carca cate unui dezident,ca sa scape de el…Era semnul Vietii..Luc.

  2. Marian

    Întrucât civilizatia de la Tartaria se spune ca precede pe cea indica, înseamna ca nu indienii au inventat-o …

Comentariile nu sunt permise.