Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Eliminarea tavei TVR – o vrăjeală marca Geoană

M-am lămurit: PSD nu vrea să elimine taxa TVR, vrea să şantajeze actuala conducere a Televiziunii Române ca să obţină ceva timp de antenă, să mai intre şi ei în studiourile din Pangratti. Eu mă cam ambalasem, ia uite! PSD-iştii se apucă de făcut Opoziţie, lasă TVR fără bani, îi mai bagă un mort în casă lui Boc încărcându-i bugetul. Nţ! E vrăjeală marca Geoană.

Pe 24 februarie 2011 (după ce proiectul de lege cu eliminarea taxei TVR trecuse tacit prin Camera Deputaţilor) Mircea Geoană declara aşa pentru Hotnews: „Modalitatea de a corecta acest lucru este privarea TVR de resurse? Este o intrebare. Dar cred ca mai degraba este un semnal de alarma si este un semnal foarte sever ca nu suntem dispusi sa toleram asa ceva” . V-aţi prins? Mircea Geoană dă „un semnal foarte” sever ca să priceapă iapa TVR: primiţi-ne şi pe noi la emisiuni, că de nu vă tăiem banii. Un mic şantaj. Scenariul merge mai departe: dezbaterea privind eliminarea taxei TVR este amânată la Senat de chiar un PSD-ist, Georgică Severin care îl trimite pe preşedintele TVR Andi Lăzescu să mai aducă nişte documentaţie. Între timp se mai întâlnesc cu Andi Lăzescu, îi mai explică, poate apar şi ei pe sticlă…

Însă pe Andi Lăzescu îl doar magistral la başcheţi – ştie că îl are în spate pe Sauron de la Cotroceni şi stă liniştit. Cam aşa spunea Andi Lăzescu pe 16 februarie: „Până faceţi altă lege, legea aceasta (care prevede eliminarea taxei TV, n.r.) operează, admiţând că este promulgată de preşedinte”. V-aţi prins? Şmecherii de la TVR sunt relaxaţi, ei ştiu că Băsescu nu va promulga legea privind eliminarea taxei TVR, aşa că bătălia este câştigată înainte de a începe.

Însă circul media continuă. Se dau declaraţii, asociaţiile de media marca Ioana Avădani şi Mircea Toma luptă prin tranşeele gherilei urbane, se mai aude de ei prin târg. Noi prilejuri de mese rotunde şi dezbateri, comunicate virulente, apeluri către organizaţiile internaţionale: vedeţi câtă treabă facem noi? Colac peste pupăză, Andi Lăzescu se foloseşte de învârtejeala asta şi bagă două scurte la ficat: una – lansează ideea majorării taxei TVR de la 4 lei la 7,5 lei pe lună; a doua – angajează o firmă de recuperare pentru taxele TVR neîncasate.

Nu-i aşa că este trist? Mircea Geoană porneşte la luptă zbierând că vrea să pedepsească TVR, având de fapt ideea dibace să-i şantajeze. Şmecherii de la TVR şi din jurul TVR absorb lovitura şi o întorc – am o bănuială că până la sfârşitul anului ne trezim cu taxa TVR majorată, nu eliminată. Avea dreptate Răzvan Theodorrescu: “Opoziţia este reprezentată de nişte băieţi în pantaloni scurţi care se joacă cu cercul în recreaţia mare”.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.