Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Englezii e proşti cu bube

Pe prima pagină de la Adevărul apare azi o ştire din categoria „hai să ne mânjim singuri cu rahat dacă nu se găseşte un străin s-o facă”. Nişte filmări de pe youtube cu ţigani din România la Londra care îi jumulesc pe britanici cu antica metodă „alba-neagra”. Autorul articolului, timişoreanul Gerhald Ernst (care pare destul de supărat pe Românica) încearcă să demonstreze/ demonstrează că România este făcută de râs de ţigani. Mie unuia nu mi se pare, englezii nu au decât să se ghideze după proverbul săsesc auzit de mine la Braşov: „sunt neamţ tâmpit şi nu cred în banul nemuncit”.

În altă ordine de idei britanicii ar trebui să se uite mai des la televizor, la emisunea The Real Hustle de pe BBC (care, fie vorba între noi, demonstrează că englezii nu sunt chiar uşă de biserică atunci când vine vorba de tras pe sfoară fraierii cu guşă, adică au şi ei o tradiţie, nu le-au adus ţiganii noştri apa caldă la Londra). Şi ce reprezintă ţepele ţiganilor din Londra de câteva lire pe lângă ţeapa magistrală care ne-a tras-o Churchill când ne-a dat lui Stalin? Mai au mult de prăduit ţiganii la Londra ca să ne scoatem pârleala…

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Englezii e proşti cu bube

 1. Pingback: Englezii e proşti cu bube - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Gerhald

  Buna,

  nu sunt atat de suparat pe Romania. In calitate de jurnalist am prezentat o situatie reala. Sa nu uitam de modul in care au ajuns sa fie priviti romanii din cauza tiganilor in Italia si Spania. Oare in cat timp se va intampla un asemenea lucru si in Germania sau Anglia?!

 3. Georg Roth

  Tiganii, ca ne place sau nu, contribuie esential la imaginea Romaniei peste hotare, fapt care, cel putin in Germania, vine sa se suprapuna peste peste perceptia in general a Romanilor ca nepunctuali, neseriosi si a unor oameni pe care nu se prea poate pune baza. Nu discut daca parerea este sau nu intemeiata. Nu este nici subiectul nici locul de a discuta asta. Aveti dreptate ca „nu tiganii au adus apa calda” la Londra, dar nu aveti dreptate cind spuneti ca Churchill ne-a furnizat pe tava lui Stalin (pentru conformitate a fost mai degraba Rooswelt). Fapt este ca westicii ne percep (global) ca natie si, asta ii include (mai ales) si pe Tigani.

 4. Nautilus

  @Georg Roth: un rromânaş ajuns prin Şviţerland zicea cam aşa: nu e cine ştie ce să spui că „te-ai adaptat profesional”. Meseria e tot meserie, calculatorul tot calculator, şurubelniţa tot şurubelniţă şi la români, şi la elveţieni. Dacă îl pui pe român alături de un elveţian băştinaş, nu se deosebesc profesional (bineînţeles, dacă sunt buni profesionişti şi vor să îşi facă bine treaba). Defectul stă în modul de a socializa al românilor. Sau al ţiganilor, arabilor, indienilor, libanezilor (care sunt altă specie de arabi), ruşilor şi altor neamuri “neadaptate la moravurile locale”. Modul în care se strâng laolaltă, vorbesc, mănâncă etc

Comentariile nu sunt permise.