Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Eu cred că Monica Macovei minte

Monica Macovei ne povestește că a văzut ea cum un preot s-a oprit din slujba de parastas pe marginea mormântului ca să ceară bani (aici). Eu unul cred că Monica Macovei minte. S-a întâmplat să am de-a face cu mulți preoți din multe părți ale țării, pentru botezuri, nunți și slujbe de înmormântare. Niciodată principala problemă nu a fost reprezentată de bani, mai degrabă de coordonarea în timp și spațiu a evenimentului. În experiența mea personală destul de bogată în domeniu nu am avut de-a face cu astfel de preoți, care să îmi condiționeze serviciul religios (mi s-a întâmplat să fiu refuzat, dar popa în cauză mi-a explicat că avea o agendă foarte încărcată și nu putea fi la două slujbe în același timp).

Setea de bani a preoților este un motiv recurent al tuturor discursurilor anti-clericale, dar asta este o poveste lungă și complicată. Pe scurt, legenda cu popa care nu bagă mortu-n groapă până nu primește banii a auzit-o toată lumea și orice român poate să povestească o variantă, la care dacă nu a participat el direct (foarte puține cazuri!) atunci cu siguranță a auzit-o de la o rudă sau cel mai bun prieten.

Lucrurile sunt mai simple. Monica Macovei s-a convertit la mijlocul anilor 90 la confesiunea greco-catolică și de atunci are o poziție constantă împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Bineînțeles, își maschează discursul anti-ortodox vorbind despre principii general valabile, dar de fiecare dată greul loviturii îl încasează Biserica Ortodoxă. Oricum, candidatura ei nu mai contează după ieșirile recente pe teme religioase, va obține un procent sub 1%.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

40 de păreri la “Eu cred că Monica Macovei minte

 1. Luxian

  Pe lângă preotul care nu bagă mortul în groapă pentru că familia nu poate plăti, am mai auzit problemele unui preot care ajutase o astfel de familie și apoi a fost pârât de toți colegii lui că strică piața…

 2. Ionut

  Eu cred ca nu minte. Am vazut si am intalnit astfel de preoti. Vorbesc din experienta proprie, nu din auzite. Preoti care zic clar, pe fata, la inmormantare, langa mormant – ca „trebuie sa-mi dai atat”. Sau ca, imediat dupa ce s-a astupat groapa, „trebuie sa-mi dai mai mult, nu cat am zis initial”. Sau care fac specula (si nu folosesc un cuvant gresit) cu locurile de inmormantare, dandu-le la cel care ofera mai mult (ca la licitatie).
  Sau preoti, la nunta, care, dupa ce ai platit toate taxele si tot ce trebuia platit initial (fara chitanta, evident), te trag frumos la o parte si-ti spun verde-n fata ca mai trebuie sa-i mai dai ceva in plus parintelui si dascalilor.
  Spun asta nu pt. ca a zis-o Macovei. Oricine o zicea – eram de acord, din cauza ca am vazut si am auzit cu ochii mei si nu o data. Plus, bineinteles, toate cele din auzite, de la diverse cunostinte.

  1. Eugenia

   Dvs v-ati petrecut o mare parte din viata la inmormantari si nunti?? :)) Si ce tanar sunteti ! :))

  2. ilie

   Eugenia, esti simpatica. Un raspuns de multe +’uri, indiferent de ce voteaza cei nedusi pe la biserica, dar cu multa experienta la preoti lacomi de bani. Si pana la urma nici nu conteaza asa de mult daca exista preoti atat de nesimtiti . Conteaza doar pt. cei prea smintibili, caci pt. cei cat de cat credinciosi, nu conteaza mai deloc din perspectiva unor alegeri prezidentiale.

 3. Pingback: Monica Macovei și discursurile ei | misucroitor

 4. Fratele Andryusha

  A şi zis că, dacă scoate 1%, dă de băut la tot PE-ul.

 5. Dan

  Poate tu ai intalnit numai preoti decenti. Cand a murit un unchi de-al meu, preotul ce urma sa-l inmormanteze s-a dus la matusa-mea si i-a spus clar: trebuie sa-mi dai 3 milioane mie si 1 milion la cantor.

  Un prieten s-a casatorit anul asta. Pentru a oficia slujba, preotul a cerut 5 milioane. Anul trecut s-au casatorit alti prieteni. TOTI au platit ceva la preot, altfel nu se oficia slujba.

  Ideea e ca sunt multi preoti care s-au facut preoti strict pentru bani.

  1. Vasile

   Sunt multi care s-au facut senatori sau deputati strict pentru bani. Asta nu te deranjeaza?

 6. Fratele Andryusha

  Eu am auzit de un preot care, pentru că n-a primit destui bani la o înmormântare, de ciudă, l-a înviat pe mort şi l-a trimis acasă, să facă rost de bani.

 7. Donkeypapuas

  Apropo, ce are a face PIDOSNICEALA, căreia îi face campanie neokominternista asta, cu Biserica Greco-Catolică căreia PRETINDE ea că îi aparţine? Dar chiar o fi creştină individa, fie şi de confesiune catolică, sau a găsit această motivaţie pentru ca să nu bage nimeni de seamă că ea, procuroarea comunistă, nu este practicanta nici unei religii. Dimpotrivă, contribuie la distrugerea moralei publice alături de ACCEPT şi alte ONG-uri sponsorizate de grupări de sorginte marxistă, urmând modelul mai vechiiului komintern.

 8. Marian

  Povestirea Monicai nu pare exagerata.

  Cumva trebuie facuta ordine si în BOR.

 9. Intrigat

  Doar ca fapt divers, m-ar fi interesat ce masuri a luat procuroarea si apoi ministrul Justitiei Macovei pentru a combate acest fel de coruptie, pe care, cu totul intamplator, desigur, il reclama abia azi, in precampanie electorala.

 10. L

  Personal, chiar dacă mi-as dori foarte mult, nu-mi fac nici o iluzie că iese, nici nu o agreez cine știe ce, dar faptul ca exista persoane care nu se fac frate pana si cu dracul pentru a câștiga, spunând lucrurilor pe nume la anumite probleme care mereu s-au introdus cu forța, il respect maxim. si exact asta o sa votez, indiferent dacă are șanse sau nu.

 11. alex

  am vazut popi care iau bani multi de la saraci in timp de necaz. din pacate e adevarat, exista exemplarele.

  a propos, au dat acum o saptamana un reportaj pe realitatea cu camera ascunsa – toti cereau bani si nici unul nu dadea chitanta.

  parohiile mai acatarii sa iau cu spagi mari la sefii bisericii. normal ca incep sa recupereze. am un prieten care a facut teologia si mi se plange de ce e in sistem.

  daca n-ai bani, trebuie sa-i imprumuti si trebuie sa dai banii inapoi.

  Macovei spune propria ei poveste cu bunicul ei. Si eu ma converteam la altceva daca aveam experienta asta personala cu BOR. Nu stiu daca aia sunt mai breji, dar daca astialaltii sunt dezumanizati asa atunci mai bine pa.

 12. Rosu

  Domnule Damian, preoti cu Audi A8 si Mercedes S500 ati vazut? E normal asa ceva?

  1. :)

   Dar preoti cu Audi A8, Mercedes S500, plini de aur si bogatii care blameaza public acumularea de bogății materiale, propovăduind credința ca si cale in viata ? 🙂
   E normal o asemenea ipocrizie si minciuna? unde e exemplul?

  2. Belle d”Imagination

   De ce e absolut normal, mai ales atunci când veniturile teoretice nu se pot corela cu cheltuielile? Şi cu lipsa de facturi date pentru serviciile prestate.

 13. Cristina

  Eu pot spune asa: ca am scris pe aceasta tema Bisericii impricinate din Tg Mures o scrisoare de toata frumusetea in urma ununi drum facut pentru a achita o restanta a familiei mele la plata taxei anuale de doi ani. Cel care incasa banii imi spunea ca a fost un caz in care s-a refuzat inmormantarea pentru neplata taxei bisericesti si ca asa vor proceda de azi inainte cu cei care au restante. Am vrut sa stiti doar ca scarbita de aceasta atitudine anti-crestina am scris scrisoarea dupa ce am plecat din tara – pentru ca nu am avut timp mult la dispozitie pentru o discutie face to face. Si azi preotul Bisericii impricinate o tine pe mama minte si cand trece pe la dansa cu ocazii religioase sta mai mult si o intreaba de sanatate. Deci se poate. Totul e sa ne impotrivim daca se intampla ceva ce nu e in regula, dar cred ca trebuie sa invatam si noi sa ne facem datoria, partea care tine de noi. Si asta fara sa fie nevoie sa aruncam cu noroi. Pur si simplu scris, prezentat ca fapta si in nici un caz generalizat. Si daca accepti magaria cuiva (indiferent facuta tie direct sau altcuiva) si apoi mai incolo (chiar si cu 5 minute dupa ce se termina inmormantarea) strigi taaaaaare cu gura esti atunci e prea tarziu. Te-ai facut si tu tu partas la nedreptate si e penibil sa mai articulezi public ceva. Dar cred ca s-a pierdut acest simt undeva pe traseu, spre centura…politica ?!? 😉

 14. Andor

  Nu-ti doresc s-o patesti. E destul de neplacut sa umbli dupa preot sa-ti platesti sa ti-l ingroape in cimitir fara sa achiti datoriile restante. Iar crematorii in Romania nu sunt decat vreo 3 iar in curte nu stiu sigur ca ai voie…

 15. misan thropicus

  Amice, zici ca esti Brasovean si interesat de istoria rominilor din Brasov –
  Aceasta ne duce la Prund, si Schei (daca tot ai vorbit de Radu Tempea si gilceava popilor din Schei) –
  Iar acum am ajuns la un subiect curent de discutie intre cei care au legaturi cu Scheiul si Scheienii –

  Popa Reit, curent la Sfinta treime (pe Tocile) – si lacomia lui –
  Da, Reit (dintr-o dinstie de Braneni smecheri), casatorit cu o „preuteasa” care vine pe un lineage din ierarhia curenta a BOR care ii confera popii imunitate impotriva reclamatiilor –
  Sfinta Treime din Schei, in tura lui lui Reit este o complet „cash & carry/ qui-pro-quo” operatiune –
  Acum spune: „I am schocked, shocked!” ca in Casablanca –
  Iar cazul lui Reit , din pacate, nu este o exceptie –

  Cit despre Monica Macovei trecind gardul la uniati – foarte bine, este treaba ei –
  Nu este singura care gaseste orthodoxia „romineasca” fara multe inclinatii pentru transcendenta –
  Amuzant cum regatenii gasesc ca Ardealul trebuie sa se alinieze cu barbosii lor –
  Si pe cind nimeni nu protesteaza cind se deschide subiectul adventistilor si al altor denominatii care erodeaza demografia ortodoxa, conversia unui ortodox la catolicism este considerata o tradare –

  Oare de ce aceasta scandalizare?
  Hehehe –
  „That hirsute crew, doth protest too much, I think!”

  1. Intrigat

   Având în vedere logica pe care-ați întrebuințat-o pentru a ajunge la concluzia că ˝regatenii gasesc ca Ardealul trebuie sa se alinieze cu barbosii lor˝, nu-mi rămâne decât să vă întreb dacă, după părerea dvs., de dispariția dinozaurilor sunt vinovați toți regățenii sau numai miticii?
   P.S. Aveți o problemă cu bărbile, mustățile și pletele, să-nțeleg?

 16. Belle d”Imagination

  Acum vreo 10 ani a murit bunica mea, de la ţară. Unde a fost educatoarea a cam 2/3 din populaţia satului, învăţătoare pentru cei care erau copii pe vremea războiului şi niţel după, soţia unuia dintre învăţători şi fiica primului învăţător din sat.A murit brusc şi fix aşa cum şi-a dorit, şi anume fără popă. Când a murit bunica mea s-a întâmplat aşa:
  – popa a cerut o sumă nesimţită pentru slujbă
  – fiindcă am vrut să o înmormântăm sâmbăta nu duminica (când a vrut popa) a făcut nişte fiţe înfiorătoare
  – când a venit nici nu s-a simţit să zică vreun cuvânt de alinare fiului. De noră nu mai zic. Şi nici de nepoată.
  – a intrat direct în sufragerie unde eram cu moarta pe masă, şi-a trântit uniforma de lucru şi a început să dondănească. N-a avut bunul simţ elementar să aştepte să se schimbe fiul moartei şi să îi permită să asiste la slujbă
  – fiind vorba de zonă rurală, sunt nişte cutume, cum ar fi cititul slujbei la 3 răspântii. (nu ştiu dacă e şi regulă bisericească sau doar cutumă, dar altora li s-a citit aşa) S-a citit NUMAI la o răspântie, deşi s-au trecut prin mai mult de 3.
  – fiindcă bunica a predat la şcoală, foştii colegi şi prieteni, dintre care unii îi fuseseră elevi au vrut să ţină un moment de reculegere. Care a fost tăiat extrem de brutal de popă, pe motiv că se grăbea
  – în momentul respectiv, biserica era în renovare. Adică un neica zidarul bocănea fără tragere de inimă la ceva ce ar fi trebuit să semene cu o schelă. Până nu a intrat o mătuşă a mea cu buldozerul în el, nu i-a atras nimeni, în niciun caz popa atenţia că e indecent să bocăneşti la o slujbă de înmormântare. Că poate e cineva care are nevoie să audă mângâiere şi speranţă nu sunetul melodios al ciocanului pe cuie.
  – la mormânt, a tras un rasol de slujbă de numa”. Fiindcă se grăbea să ajungă la afacerile care-l aşteptau la sediul firmei.
  – la parastas a aruncat o binecuvântare în scârbă şi reciteşte alineatul precedent.

  În concluzie, regretăm cu toţii că nu i-am îndeplinit dorinţa de a o înmormânta fără popi, fără parastase şi alte prostii.

 17. Radu

  Si eu cred ca Monica Macovei minte. Am mai scris chiar pe blogul domnului Damian despre un preot care mi-a cerut bani cand mi-am botezat baiatul si am auzit despre destule cazuri similare dar n-am auzit de un preot care sa ceara bani in momentul in care se desfasoara slujba si sa spuna stop dati-mi banii.

  Hai sa spun ca i s-a intamplat ei, a avut o viziune si s-a facut greco – catolica din acest motiv. E dreptul ei insa ma intreb cum se impaca noua ei calitate de fiica a Bisericii Catolice cu cea de membru fondator al Asociatiei Accept. Am verificat pe net si si in Biblia Catolica se gaseste versetul 13 din capitolul 16 al Evangheliei lui Luca, cel care spune ca nu poti sluji la doi stapani

  http://www.bibliacatolica.ro/91/49-03-Luca.html

  Tocmai dna Macovei sa nu inteleaga cum devine cu conflictul de interese…

  1. misan thropicus

   […] E dreptul ei [Monica Macovei, NB] insa ma intreb cum se impaca noua ei calitate de fiica a Bisericii Catolice cu cea de membru fondator al Asociatiei Accept. […]

   Intrebarea pe verso: Cum s-a impacat calitatea ei de fiica a BOR cu cea de membru fondator al Asociatiei Accept?

   Fapt este ca homosexualitatea (pe care eu si multi alti o vad ca o aberatie din pdv al biologiei evolutionare), este privita de BOR cu adinca ostilitate – dar pe de alta parte, doctrina currenta catolica priveste homosexualitatea cu mult mai multa intelegere –

   Asa ca, daca esti asa de framintat de ipocrizia lui Macovei in aceasta chestiune, acum nu mai poti tagadui ca ea, din pdv. moralicesc, ca uniat este mult mai bine decit daca ar fi stat intre parosii cu cuca –

   Ecco –

 18. Daniel Gheorghe

  Domnu’ Damian … cu respect …. fara sa va judec….. credeam ca sunteti un istoric mai deschis la minte si cu vederi mai largi…. dar m-am inselat…
  Daca tot faceti istorie… de ce nu mergeti in arhiva timpului sa va mai informati si de pe-acolo…. si sa mai cititi si alte puncte de vedere vis-à-vis de religie si preotime …
  Nu pot sa cred ca in secolul XXI un om de calibrul dumneavoastra ne poate vinde asemenea prostii ……
  Datoria oamenilor de cultura ca si dumneavoastra este sa lumineze mintile celor multi nu sa le invrejbeasca si sa le intunece …..
  Cu respect … un fost cititor al blogului George Damian

 19. daniel

  Domnule Damian,

  Recunosc, nu merg des la biserica, adica merg, ca orice student, mai mult in sesiune, de Paste si de Craciun, oricum irelevant.

  Insa, mi s-a intamplat ca am fost odata la biserica, exact in duminica cand se vota demiterea lui Basescu si stiu ca avea nevoie de cvorum, ei bine popa ne-a indemnat sa ne facem datoria de Romani adevarati si sa mergem la vot (lucru care l-ar fi dezavantajat pe Basescu), moment in care oamenii din biserica au inceput sa huiduie.

  Da, imi place sa cred ca exista un D-zeu, ca ortodoxismul este credinta dreapta, dar, realitatea din teren, adica amabsadorii lui Dumnezeu pe pamant fac ca acest lucru sa fie extrem de greu de realizat.

  In aceste conditii, ce credeti ca ar trebui sa fac, sa ascult mot-a-mot ce zice popa sau sa trec prin filtrul propriei constiinte ce ma indeamna IPS parinti ?

  1. n. lupu

   Cred ca minti cu nerusinare sau poate ai fost intr-o biserica unde erau majoritar basisti.

 20. canadian

  Biserica catolica s-a compromis grav ascunzand pedofilia unora dintre membrii sai. In acord cu moralitatea prevalenta in zilele noastre, nu exista pacat mai mare pe care poate sa-l faca cineva; in aceste conditii este clar ca lacomia unor membri ai BOR este un pacat mai mic (cel putin din punct de vedere al non-pedofililor). Deci, a trece de la ortodocsi la o forma de catolicism inseamna a trece de la o organizatie destul de morala la una inferioara BOR ca moralitate si nu este un prilej de mandrie.

 21. vlase

  Mi-e scarba sa-i tastez numele, m-am saturat de ei pana in gat, acesti „ei” care singuri nu mai stiu cine sunt, bolnavi dupa putere si bani sau de ambele nu mai conteaza, Damian are dreptate. Femeia are o parte abjecta care a fost transparenta in mai multe situatii. Intotdeauna apare ceva care iese la suprafata ca untdelemnul, ne arata cine e cu adevarat acel cineva, care e substanta, indiferent de CE-ul de care se agata, in cazul nostru lupta cu coruptia. E nedemna cum s-au dovedit toti cei care au fost ridicati din teama instinctiva de a nu da peste ceva chiar mai rau ori din bunatatea ancestrala a acestui popor chinuit…”hai sa vedem, daca totusi, nu pare om rau”. Unii au fost nu doar rai, ba si prosti.

  „Ajunsese o eminenta in pedagogie, dar tot proasta ramasese” spunea Marin Preda undeva referindu-se la lipsa de inteligenta nativa a cuiva care degeaba avea carte daca se raporta grotesc la lume si la existenta, in general.

  Destinul nostru, ca popor, este sa-i urmam pe Eroi, fiindca pe ei ii pastram in inimi.

 22. anonim

  Biserica Neamului, fiindca am citit lucruri mici in pagina prietenului nostru Damian, nu sunt preotii fara+de+masura, ci aceia care ne-au aratat Calea: Părinţii Galeriu, Stăniloaie, Cleopa, Voicescu, Arsenie Boca, Justin Pârvu şi atâţia alţii pe care numai Dumnezeu ii stie. Şi pe umerii lor se sprijină Ortodoxia Românilor – ca pe umerii unor uriasi.

  In rest…am ajuns asemeni muierilor, barfim si ne complacem in lucruri marunte, ne vaicarim si ne pierdem cu fiecare zi barbatia…unii n-avem ce face!

 23. Pingback: Eu cred că Monica Macovei minte | NapocaNews

 24. misan thropicus

  Re Intrigat Re Misan Thropicus/ 22 zile in urma:

  1) […] după părerea dvs., de dispariția dinozaurilor sunt vinovați toți regățenii sau numai miticii? […]
  Scumpi, trebuie sa mai lucrezi putin la cestiune – dinozaurii n-au disparut, ei SINT BOR, cu turmele de REGATENII SI MITICII care o urmeaza –

  2) […] Aveți o problemă cu bărbile, mustățile și pletele, să-nțeleg? […]
  Intrigat, problema ta este… nu prea stii in ce secoll traiesti, daca mai vii cu nelinistea aceasta –
  Eu am plecat din Rom, prin 198++… si dupa ceva NY, am aterizat in drept in Los Angeles (ca plete si mustati in California, – time of „Easy Riders” , „Gratefuil Dead”, „los Lobos” etc. – pentru tine sa umplii in paranteze) –
  Citi si cite am vazut acolo (am trecut si prinytr-o scoala de film in LA, si dupa acea am lucrat mai mult in industrie), ma fac un bun expert in a rata trenduri, efemera, si SIMBOLISTICA FALSA – ca pilozitatea craniala* care te impresioneaza atit –

  Chiar recent, un tip care am lucrat intr-o productie, si cu care trancaneam despre idiotia rockului (take care, Henry in cauza este un absolvent Julliard in percutie, si care, fiind mai in virsta, a lucrat cu fel si chip, si a prins sa lucreze si cu Janis Joplin), si el s-a amuzat teribil la descrierile mele despre cum „facatura”si falsitatea a tinutei „oficiale” de non-comformist „embodied” by rock fans, demult disparute in USA, supravietuiesc in mod comic, prin inertie culturala in Europa de East –

  Heh – blugi, plete si mustati – si balanganeala pe „Pink Floyd” –
  Wake up, kid – it was justa… nightmare (NB: de proasta calitate) –
  Hehehe –
  Nu esti un om rau – dar poate ceva… hehehe – „Blood, Sweat & Tears” – sau alte Trabanturi musicale te-ar mai ajuta –
  Dar poate nu –
  Peace – hehehe –
  ——————————
  * „pilozitate craniala”:
  Digresiuni culturale: intr-o era atit de intensa a revendicarilor culturale/anthropomorfice, cind „pilozitatea craniala” este privita ca atit de definitorie, este legitim sa intrebam persoane de autoritate (sa zicem Damian):
  Domnule Damian, dar unde este „pilozitate inghinala”? De ce nu este mentionata, descrisa, cintata?
  Picioare paroase de satyr sint invocate tot timpul in poezie antica si clasica – dar ce putem spune de „breeches”?
  Mister Damian, intelectual de elita, break that wall!

 25. victor

  eu nu cred ca minte.
  toti popii ar trebui sa fie la parnaie, pentru ca toti iau bani.

 26. mannix

  Ar trebui publicata o lista cu toti preotii fosti securisti sau turnatori (cca. 80%) care cotizeaza la PSD din 1990 ijncoace pentru protectie!

 27. Casian

  Parerea mea este ca se GENERALIZEAZA foarte mult, asta in toate domeniile.Cred ca este o chestiune tipica noua, romanilor.Dupa cum vedem de cativa ani buni, mass-media prezinta la televizor DOAR exemple negative din partea preotilor, iar romanul care este educat de televizor , pentru ca el nu se mai informeaza si din alta parte , accepta si crede 100% tot ce vede acolo.Dar mass-media MANIPULEAZA cel mai bine/mult populatia dupa cum ii dicteaza „seful” pentru ca au acces la mase.
  O sa dau cateva exemple care nu s-au prezentat la televizor pentru ca ar pune Biserica Ortodoxa Romana intr-o lumina pozitiva:
  http://basilica.ro/solidari-cu-familiile-sinistrate-din-oltenia-campanie-umanitara-ini%C8%9Biata-de-patriarhia-romana-si-televiziunea-romana-18717.html
  Un alt exemplu:
  În urma apelului Patriarhiei Române din 26 mai 2014 de a ajuta familiile sinistrate din Serbia în urma inundațiilor de la mijlocul lunii mai, prin intermediul centrelor eparhiale Timișoara, Caransebeș și Mehedinți a fost colectată suma de 103 561 lei, precum și o importantă cantitate de haine, produse neperisabile și articole de igienă.

  La această sumă se adaugă ajutorul financiar al Patriarhiei Române în valoare de 20 000 lei și al Arhiepiscopiei Bucureștilor în valoare de 10 000 lei.

  Banii au fost utilizați pentru achiziționarea de saltele, pături, lenjerie de pat, produse de igienă, alimente neperisabile și apă care împreună cu produsele colectate în cele trei centre eparhiale din vestul țării au fost transportate în Serbia și oferite familiilor sinistrate prin intermediul Patriarhiei Sârbe.

  Patriarhia Română mulțumește ierarhilor, preoților și credincioșilor care au răspuns apelului său și au fost solidari cu familiile sinistrate în urma celor mai grave inundații din ultimul secol din Serbia.

  Biroul de Presă al Patriarhiei Române – See more at: http://basilica.ro/patriarhia-romAnA-solidarA-cu-sinistraTii-din-serbia-17365.html#sthash.Gn28abn2.dpuf
  Un alt exemplu:
  http://basilica.ro/arhiepiscopia-bucurestilor-alaturi-de-copiii-nevoiasi-101098.html
  Exemplele pot continua.Lucrurile astea nu se dau la televizor, pentru ca nu se doreste.
  O alta problema care este cel putin penibila , este ca sunt prea multe biserici si prea putine scoli/ spitale. Asa o fi dar asta sa i-o spuneti Dl Boc care a inchis scoli si spitale, nu biserica este de vina ca s-au inchis.Din contra Biserica Ortodoxa Romana a construit cateva asezaminte sociale, unul se afla in Slobozia in judetul Giurgiu unde am fost personal sa vad ce se intampla acolo si este vorba de mame si copii din familii cu probleme.
  Ar mai fi multe de spus dar nu-si au rostul.Imi pare rau cand vad cum mass-media ne indobitoceste si ne invrajbeste intre noi.Mi-as dori ca romanul sa aibe putin o gandire mai critica si sa nu ia de bun tot ce vede la televizor, sa cearna lucrurile bune de neghina.Sper ca nu am suparat pe nimeni, o zi buna sa aveti.

 28. ovidiu

  Sa nu ne imbatam cu apa rece. BOR s-a transformat demult in Societate comerciala.

Comentariile nu sunt permise.