Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Eu nu mai vreau să plătesc taxa TVR

Nu vreau să plătesc taxa TVR – şi nu de azi, de ieri, ci de când mi-a fost băgată pe gât cu forţa fiind comasată pe factura de energie electrică cu vreo zece ani în urmă. Mă uit pe ultima factură: taxa radio 2,50 RON, taxa TV 4 RON. Nu m-am mai uitat de ani de zile la TVR, poreclită Televiziunea Română. Pur şi simplu nu am ce vedea la TVR. Televiziunea Română a înregistrat în 2009 datorii în valoare de peste 60 milioane euro (247,5 de milioane lei). La sfârşitul anului 2010 TVR avea datorii de 77,8 milioane euro. Nu doar că nu şi-au plătit datoriile, dar au făcut rost şi de altele.

Unii mi-ar putea spune că TVR are datorii pentru că e taxa mică. Aşa spune şi Consiliul de Administraţie al TVR care crede că valoarea corectă a taxei ar trebui să fie 7,5 RON. Eu cred că ar trebui să mai dea afară din angajaţi, să facă nişte restructurări ceva. Şi iată de ce: în anul 2009 TVR a colectat din birul obligatoriu suma de 322.319.249 lei şi a plătit salarii de 197.757.281 lei. Două treimi din taxa colectată s-a dus pe salariile angajaţilor. Pe lângă aceşti bani TVR a mai primit de la buget 176.579.905 lei. Nu am reuşit să aflu câţi angajaţi are TVR de înghit asemenea sume.

Pentru anul 2010 nu am reuşit să găsesc cifre, dar am aflat că preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR Andi Lăzescu spune aşa în raportul care constată că are datorii de 77,8 milioane euro: „TVR difuzează cele mai bune talk-show-uri culturale, filme şi seriale din piaţa de televiziune, precum şi cele mai importante competiţii sportive din lume”. Bravo Andi Lăzescu! Pun pariu că dacă deschideţi oricare din voi televizorul pe TVR nu rezistaţi 10 minute în faţa celor mai bune mizerii difuzate în ţara românească?

Dar aflu că s-ar putea să primesc satisfacţie deoarece există o iniţiativă parlamentară care prevede eliminarea taxei TVR! Bravo! Iniţiativa a trecut de Camera Deputaţilor şi acum se află la Senat care este cameră decizională. Piţifelnicii lui Mircea Toma de la FREEX spun că nu este bună iniţiativa, chipurile se limitează libertatea de informare. Mie mi s-ar părea un act de justiţie. De ce să plătesc ceva ce nu folosesc?!?!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

10 păreri la “Eu nu mai vreau să plătesc taxa TVR

 1. eftimie

  Este o confuzie aici, taxa TV nu este pentru TVR ci pentru susţinerea emisiei TV pe teritoriul statului român. Faptul că TVR ia toţi banii ăştia şi-i toacă e altă mâncare de peşte. Până şi directorul TVR face confuzia asta. Întreg CA-ul de acolo doarme în nădragi şi se bucură la o şaormă în plus. Nu există justificare pentru cinci canale TV de stat, în condiţiile în care la prânz, pe TVR Cultural, se bagă Teleshoping. TVR3 e inutil, TVR2 la fel. O soluţie ar fi comasarea celor 5-6 posturi în două mari şi late, unul cu ştiri şi pupat în fund conducerea ţării (oricare ar fi aceea) pe model Realitatea sau A3 şi altul cu sport/cultură dar numai în măsura în care acel sport este relevant pentru români. De exemplu Formula 1 nu contează pentru tot poporul, n-avem piloti de F1.

  1. george damian Autor articol

   Nu e confuzie din câte ştiu eu. Susţinerea emisiei TVR pe întreg teritoriul ţării româneşti este făcută cu bani de la buget pentru că e chestie strategică. Taxa este tocată aiurea pe salarii şi producţii de kko. În rest total de acord cu tine. Să se facă TVR Pro Guv Punkt Ro, dar mai ieftinache, mai cu puţini angajaţi.

  2. victor

   mai verificati , ii platim de 4 ori;la tara taxa radio tv +antena parabolica sau cablu ,la oras taxa radio tv +cablu sau parabolica ..toate cu Japca”si mie’ scirba de Familia”radio tvr..comentatori subiectivi ,partinitori ,prost informati ,grile de programe fara cautare”,..o televiziune in RELUARE si cu spatii” goale ,pe vremuri era mai nationala si mai consistenta, acum sint 5 tv.uri NUDE ,PORNO..si platiti bine ,..niste jeguri bolsevice ca si colegele ”lor antene, otv , si realitatea

 2. Catalin

  Serios??? Taxa TV nu este pentru TVR ci pentru susţinerea emisiei TV pe teritoriul statului român???
  Eu nu imi permit abonament la cablu, dar am receptor TV. Si platesc evident, ce pot face, taxa radio-TV. Si cu antena de camera in Pitesti nu vezi nici TVR1 nici TVR2. Ce sa fac sa beneficiez de serviciile lor publice? Am facut rost de o parabolica si un receptor si privesc gratuit programe FTA (free to air), cum ar fi Antena3, B1TV, Realitatea etc. Astea-s necodate. Dar nu pot vedea si TVR1 si TVR2 ca sunt codate Viacces2. Pai cum vine asta? Aia transmit free si nu percep taxe, iar astia cersesc bani ca tiganii nostri la Londra si apoi isi construiesc cel mai tare sediu de televiziune din sud-estul Europei.

 3. bogdan

  eu nu le platescataxa.sa ma dea in judecata.am un chiosc si tre sa platesc lunar 100 si ceva de lei.pai eu am televizor si radio in chiosc.cum sa platesc daca nu beneficiez de serviciile lor.sa se mumifice tvr-ul si atunci o sa le cumpar colaci de pomana.mama lor de scarbe

 4. Pop Sanda

  Nici eu nu mai vreau sa platesc taxa radio si taxa TV. Ce am putea face sa-si scoata astia mainile din buzunarele noastre? Nu te poti uita la mizeriile de emisiuni de la Televiziunea Nationala(ha, ha)
  Cu banii pe care ii colecteaza de la populatie ar putea avea cei mai buni prezentatori, cele mai bune si mai noi filme si emisiuni, dar nu, sunt aceleasi relicve din trecut.
  Isi bat joc de noi si de banii nostri.
  M-am saturat sa platesc pentru servicii de care nu beneficiez sau de care nu sunt interesata si TVR chiar nu ma intereseaza absolut de loc.

 5. ady

  ati reusit domnule George Damian sa nu mai platiti taxa?sau o scutire ceva?eu am primit o somatia ca trebuie sa o platesc desi nu am platit-o de cativa ani pentru ca nu mi se pare normal sa platesc de 2 ori pt acelasi serviciu si la firma de cablu si la electrica.sunt de parere ca ar trebui sa plateasca firmele de cablu care transmit prosturile TVR sau clientii care le cer.eu daca s-ar putea le-as eleimina din grila de programe numai sa nu mai platesc.ce se poate face?legea despre care vorbeati s-a adoptat dar doar pentru pers juridice.noi per fizice ce facem?

 6. Bianca

  Hai sa ne unim sa nu Mai platim aceste taxe, eu nu sant de acord cu emisiunile tampite care le da ei pe posturile romanesti. Nu Vreau sa Mai platesc taxe , acesti bani unde se duc? In buzunarele lor si ale lui oligofrenul,ala de Maruta care aduce toate botoxatele si tarfele la emisiune, manelistii si prostituantele, fuck all…eu ma uit la posturi care le platesc cablului….sa ma dea in judecata, abia astept sa/ spun in fatza judecatoria ca. nU sant de acord cu emisiunile lor de tot cacatul…stiri de mortaciuni, accidente, furturi, inselatorii, nu vezi Asa ceva in strainatate…

 7. Gabi Dumitrescu

  E foarte simplu oameni buni – mergeti si faceti o declaratie pe propria raspundere cum ca nu detineti aparate radio/TV si o sa fiti scutiti. Eu am facut asta cu vreo 10 ani in urma si nu m-a intrebat nimeni de sanatate de atunci. Pot sa vina si sa ma caute, chiar nu am asa ceva in casa… 😉

Comentariile nu sunt permise.