Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Extremiştii JOBBIK şi HVIM trebuie trataţi precum huliganii

Nu este nevoie de SIE, SRI sau cine ştie ce avioane pentru a rezolva beleaua cu extremiştii maghiari. Câţiva jandarmi bine pregătiţi ar fi de ajuns.

Mecanismul eu îl văd cam aşa: vin băieţii de la JOBBIK, HVIM, Garda Maghiară şi cine mai vrea să vină. Şi încep să facă urât, dau cu pietre, scuipă jandarmii, dau cu petarde, scot săbii etc. Jandarmii filmează toate faptele de vitejie (de preferat în HD), după care nişte colegi jandarmi bine pregătiţi intervin şi îi extrag pe voinici (jandarmii cameramani nu îşi întrerup activitatea). Voinicii sunt legitimaţi, dacă devin violenţi sunt puşi la rece până se calmează. Apoi se încheie procesul-verbal de ultraj, încălcarea liniştii şi ordinii publice etc. „Tovarăşul camarad Istvan Celmary, cetăţean maghiar posesor al paşaportului… la data de … l-a scuipat pe jandarmul Ghiţă etc. etc.” Se stabileşte amenda maximă, se anexează filmarea.

Dacă există un băiat deştept la Jandarmerie se poate face şi un montaj cu bubuielile cele mai spectaculoase, televiziuni, youtube, vimeo, chestii. Se fac liste cu voinicii: nume, prenume, CNP şi sunt premiaţi cu interdicţie de intrare în România pe cinci ani. Motivul? Nu primim golani scandalagii. Listele se dau la Poliţia de Frontieră şi în caz că ambasadorul face tămbălău i se dă link la filmările de pe youtube.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

9 păreri la “Extremiştii JOBBIK şi HVIM trebuie trataţi precum huliganii

 1. Cosmin

  Si crezi tu ca o sa se intample asta, cu UDMR la guvernare? Sper ca glumesti…

 2. mamicamea.ro

  Sunt multe solutii, dar politicientii nu le pun in practica pentru ca au o relatie imorala cu UDMR, sunt mereu santajabili.
  Eu as da o lege clara care ar cuprinde cateva chestii de genul
  – cine are actiuni ce atenteaza la integritatea terioriala a romaniei, cine initiaza actiuni de provocare a tulurarilor interetnice, primeste prima oara o amenda, a doua oara amenda mai mare cu interzicerea unor drepturi, iar la a treia abatere pierde cetatenia si dreptul de sedere pe teritoriul romaniei pentru 5 ani.
  In al doilea rand Secuii nu sunt Unguri sunt doua popoare diferite, sunt multe documente in istorie semnate de ambele popoare prin care se face diferentiarea clara intre cele doua nationalitati si popoare.
  – Denumirea de „Tinutul Secuiesc” ar trebui scoasa in afara legii, in primul rand foarte putini cetateni s-au declasecuii, majoritatea au spus ca sunt maghiari, asa ca folosirea acestui termeneste inselatoare

 3. Dan Tanasa

  Și Jobbik și HVIM au zeci de filiale în România, cu cetățeni români.

 4. geo

  „Cred ca integrarea Romaniei in spatiul eurasiatic poate avea loc sub zodia identitatii culturale ortodoxe. In cadrul Comunitatii Eurasiatice aceasta tara isi va putea rezolva problemele economice si teritoriale, dar mai mult, va fi acceptata cu bucurie”, spunea in vara lui 2013, intr-un interviu pentru Vocea Rusiei, Aleksandr Dughin, prezentat de sursa drept „unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi”. Altfel spus, ai Rusiei lui Putin, a carei pozitie belicoasa la adresa Ucrainei readuce in prim plan, potrivit presei si observatorilor occidentali, idealurile eurasiatice ale liderului de la Kremlin. Cine este Aleksandr Dughin (52), filosoful si politologul ale carui idei se regasesc in mai toate marile manevre ale lui Vladimir Putin din ultimii ani?

  In interviul din vara anului trecut, realizat pe marginea vizitei ministrului Titus Corlatean la Moscova, editia in limba romana a Vocii Rusiei dedica amplu spatiu editorial lui Aleksandr Dughin si perspectivelor lui asupra lumii, inclusiv asupra relatiilor Rusiei cu Republica Moldova si Romania. Cum il descria atunci Vocea Rusiei pe Aleksandr Dughin?

  „Un politolog rus si unul dintre cei mai influenti ganditori geopolitici ai Rusiei de astazi. Dughin a creat o teorie geopolitica inedita in care coabiteaza realpolitik-ul pragmatic si mesianismul ortodox. Totodata, filozoful rus este liderul Miscarii Eurasiatice si unul dintre fondatorii Clubului Izborsk, think-tank-ului care uneste si sincronizeaza eforturile ideologilor conservatori din Rusia.”

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-16799499-cine-este-alexandr-dughin-considerat-ideologul-lui-putin-promotorul-neo-eurasianismului-cum-vede-viitorul-romaniei-ucrainei.htm

 5. MI-5

  Sa fim seriosi. Ce propui nu se va face.
  De ce?
  Nu am uitat ca Laslo Tokes (un mare dusman al romanilor) a fost facut europarlamentar de catre basescu si pdl; a ajuns vice-p tot datorita pdl.
  Nu am uitat ca in iarna 2012 ponta l-a facut consilier personal pe gyorgy frunda si a vrut sa cheme udmr la guvernare.
  Nu am uitat ca in 2014 ponta si psd au adus la guvernare udemeristii.

  Cine sa procedeze corect cu teroristii din jobbik si hvim?
  cei doi tradatori ponta si basescu?

 6. Pingback: Extremistii JOBBIK si HVIM trebuie tratati precum huliganii | FrontPress

 7. enzo

  Cateva detalii tehnice:
  – camerele de filmat trebuiesc omologate de autoritatea care omologheaza camere 😀
  – pentru a functiona in armonie cu legile locului, camerele alea de filmat trebuiesc sfintite de patriarhie.
  – atunci cand se achizitioneaza respectivele camere neaprat trebuie organizata o ceremonie cu fanfara si voie buna.
  – achizitia de camere de filmat trebuie sa dureze vre-o 1-2 ani cu mai multe licitatii anulate si contestate. Daca se poate se cumpara vre-o 6-7 tipuri de camere de la diversi provideri, preferabil firme de garsoniera.
  – cei care filmeaza trebuie sa fie instruiti special, un curs de approx 3 luni, minim…
  – cameramanii trebuie sa primeasca spor de camera….

  Serios acum, in Hu, am observat patrule de 2 jandarmi locali care se plimbau prin centru sau pe unde stau tinerii seara la o berica, la figuri cu skateboardul sau spart de seminte si ii fotografiaza discret (desi folosesc blitzu 😀 ). Eu eram la o terasa dar am ‘prins’ o faza din asta. Aproape imediat tinerii s-au ridicat si au plecat dar nimeni nu a zis absolut nimic, nici un scandalizat. Daca ii filmezi/pozezi pe astia in Ro te alegi cu scandaluri si procese.
  Va mai pot spune ca se organizeaza destul de des marsuri cu torte si steaguri vechi, evident… despre ungaria mare. Azi de dimineata am vazut niste grupuri de copii de clasa I cu steaguri si palarii de hartie – toate cu stema aia veche pe ele. Mergeau poate la vre-un muzeu sau poate la Mc Donald’s.

Comentariile nu sunt permise.