Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Fonfleu de presă: graţierea lui Nicolae Ceauşescu

Nicolae Ceauşescu

Nicolae Ceauşescu

Mass-media din România a fremătat intens la ştirea lansată de Teodor Mărieş şi luju.ro: Ion Iliescu ar fi pregătit pe 25 decembrie 1989 un decret de comutare a pedepsei cu moartea pentru Nicolae Ceauşescu. În sprijinul acestei afirmaţii a fost adusă o copie a respectivului decret purtând semnătura lui Ion Iliescu.

Presa „de calitate” a preluat pe nemestecate ştirea: Evenimentul Zilei, Adevarul, Mediafax şi alţii care s-au înghesuit să nu rateze. Mai apoi au apărut şi declaraţiile lui Iliescu şi ale altora implicaţi în evenimente care au respins documentul ca fiind un fals. Dacă este un fals, atunci este unul destul de bine făcut, dar las experţii să se pronunţe (mă îndoiesc că se vor înghesui, pentru că este vorba de un document care nu are o sursă de provenienţă şi există doar în forma unei fotocopii, greu de crezut că vreun grafolog se va încumeta să emită un verdict).

Lansatorii fumigenei de presă s-au repezit să spună că procurorul Dan Voinea ştia de document, Dan Voinea a spus că a aflat de el de la lansatori, oricum e încurcată. S-au găsit şi oameni cu capul pe umeri care să privească critic întreaga chestiune: Marius Mioc şi Inpolitics. Nu voi mai repeta argumentele lor şi demonstraţia că întreaga poveste este o făcătură, le găsiţi pe respectivele pagini.

Eu mă voi rezuma la pagina luju.ro (denumită Lumea Justiţiei) care a lansat povestea. Băieţii de-acolo au mai dat cu ciomagul în baltă de curând cu alt fonfleu de presă: scandalul „pumnul lui Băsescu loveşte din nou”, din 3 august 2010. Atunci, luju.ro a lansat ştirea bombă: expertul Cătălin Grigoraş a scris o carte în care spune că discul cu filmul în care Băsescu lovea un copil a fost scris cu un marker care a afectat calitatea expertizei. A început circul la Realitatea TV: discul a fost trucat! Până la urmă a intrat în direct expertul Cătălin Grigoraş: discul lui Băsescu nu a fost trucat, alt disc a fost stricat de marker! N-a contat prea mult pentru iRealitatea TV care a titrat toată ziua: discul lui Băsescu a fost trucat!

De fapt şi „pumnul lui Băsescu” şi „graţierea lui Iliescu” sunt fâsuri de presă ca să crească traficul pentru luju.ro. Încă trei dintr-astea le mai trebuie.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

3 păreri la “Fonfleu de presă: graţierea lui Nicolae Ceauşescu

  1. Pingback: Ziaristi Online: Radiografia unei diversiuni. Cazul Iliescu-Ceausescu inventat de cuplul Voinea-Maries si demontat de cercetatorul si revolutionarul autentic Marius Mioc | Victor Roncea Blog

  2. piticu

    domnule cine-oi fi fiind, nu am auzit de tine ! ce-ai scris tu la viata ta? se vede treaba ca nu suporti ziaristii de mare calicru! e rusinos sa fii unul dintre viermii care mananca din colegii de breasla! fonfleu? pai ai fost la evenimentul zilei pe vremuri ca sa stii ce e aia? nu, ca nu te angaja Cristoiu!!!!

  3. Pingback: CEAUŞESCU A MURIT PENTRU BASARABIA ?! | INFORMAŢII BOMBĂ DE LA CRONICARUL ÎNŢELEPT

Comentariile nu sunt permise.