Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Furtul de articole în online. Două încercări de reglementare în justiţie în România

Există o boală gravă în internetul românesc: furtul de articole. Foarte multe articole sunt preluate integral de pe paginile celor care le-au scris şi puse pe alte pagini (uneori cu link către pagina originală, de cele mai multe ori fără link). Uneori există o discuţie între autor şi cei care îl preiau, de cele mai multe ori nu există nici un fel de discuţie.

Julius Constantinescu (Daily Cotcodac) şi Groparu s-au hotărât să îl dea în judecată pe Mihai Morar pentru furt de glume. Ceea ce este bine, poate se stabilesc nişte precedente şi se mai potoleşte lumea.

Eu unul văd situaţia cam aşa: este destul de aiurea să preiei un text integral, chiar şi cu link către pagina originală şi în condiţiile în care ai vorbit cu autorul şi omul a spus că este de acord cu chestia asta. Mult mai de efect este să spui în câteva rânduri de ce ţi-a plăcut sau nu ţi-a plăcut respectivul articol şi apoi să dai link spre pagina originală. (Nu pot să uit cum Hotnews s-a ridicat ciordind articole de pe ediţiile de internet ale ziarelor şi acum face scandal ori de câte ori îi sunt „preluate” articolele).

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

O părere la “Furtul de articole în online. Două încercări de reglementare în justiţie în România

  1. Andrei

    Salut, daca cineva imi fura un articol se poate face altceva inafara de a-l da pe ala in judecata?

Comentariile nu sunt permise.