Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Gata, libertatea presei din Ungaria s-a dus la dracu’!

Parlamentul de la Budapesta a aprobat controversata lege a presei. Deci în Ungaria va exista un Consiliu de Presă, cu preşedinte numit de premierul Viktor Orban care va verifica toate mijloacele media să nu cumva să fie „ofensate” minorităţile naţionale, majoritatea naţională, naţiunea, biserica. Fie vorba între noi, cei care vor avea de suferit vor fi ziariştii de stânga, doar Orban e de dreapta. Chiar de extremă dreapta după cum îl vede Die Welt care titrează „În Ungaria apare un stat condus de un Fuhrer fără scrupule”. Die Zeit merge mai pe ocolite „Ungaria introduce cenzura” .

Euobserver zice că „Ungaria conduce atacul împotriva libertăţii de exprimare”, BBC păstrează un ton mai calm şi anunţă că „Ungaria înăspreşte monitorizarea mass-media”, Financial Times anunţă sec că „Ungaria adoptă o controversată lege a presei”; Reuters rezumă „Ungaria adoptă o lege care măreşte controlul guvernului asupra presei” şi tot aşa toată presa internaţională.

Şi ăştia nu vor să ne primească pe noi în Schengen…

P.S. Ce face Mircea Toma?!?!

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

4 păreri la “Gata, libertatea presei din Ungaria s-a dus la dracu’!

  1. Pingback: Gata, libertatea presei din Ungaria s-a dus la dracu’! - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. maramuresanu

    Cum naiba vor cere ungurii de la noi ca presa sa fie libera de orice cenzura cand la ei,in Ungaria,presa se controleaza de catre putere?!Si mai zic ca sunt discriminati!!

Comentariile nu sunt permise.