Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Gestionarii trag la puscarie

Scriam zilele de trecute pe blogul meu de confesiunile gestionarului socialist Gheorghe Florescu. Azi, fostul gestionar comunist Sorin Ovidiu Vintu a intrat din nou la arest. Binainteles, nu gestionarii sunt de vina – politistii si procurorii sunt corupti. Gestionarii sunt niste oameni sensibili, cu suflete poetice. De exemplu Gheorghe Florescu prajea cafea obtinuta ilegal pe care o dadea pe sub mana fara acte si aceasta activitate ii trezea sentimente inalte – ceea ce il facea sa compuna poezii. La fel si Sorin Ovidiu Vintu, in anii ’80, cand realiza venituri ilicite din vanzarea de branzoaice isi descoperise un filon liric, compunand poezii si imprietenindu-se cu scriitorii din Iasi carora le vindea tigari de contrabanda. In anii ’90 chiar a dat buzna SOV, insotit de bodyguarzi inarmati, in sediul unei edituri prestigioase cerand publicarea unui volum de poezii.

Traficul de bunuri care lipsesc de pe piata ii punea pe gestionari in legatura directa cu scriitorii si oamenii de cultura ai Romaniei anilor ’80. Mai trebuie spus ca lipsa respectivelor produse de pe piata se datora tot gestionarilor de magazine. Legatura gestionarilor cu cultura a dat nastere unor fenomene curioase. Gestionarii au inceput sa traga la cultura, iar oamenii de cultura au inceput sa traga la afaceri.

Sorin Ovidiu Vintu nu a uitat niciodata de branzoaicele ilicite, dar nici de oamenii de cultura. Dupa 1990 si-a extins afacerile la nivel national si a cumparat oameni de cultura, ziaristi si politicieni. La un moment dat se lauda cu capacitatea sa de a influenta deciziile statului. Din armata de lefegii lui Sorin Ovidiu Vintu au facut – si unii fac inca parte – nume sonore din Romania: Ioan T. Morar, Doru Buscu, Mircea Toma, Robert Turcescu, Costi Rogozanu, Cristian Teodorescu, Emil Hurezeanu, Stelian Tanase, Mircea Dinescu, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu (si multi altii, lista ramane deschisa). Gestionarul Sorin Ovidiu Vintu a crezut ca lefegii sai vor sari sa-l apere si nu se va ajunge la arestare. Din pacate pentru el unii din mercenarii condeiului au ales sa-si repereze onoarea si sa se retraga. Influentarea justitiei din Romania a atins azi un nou nivel prin arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu. Vom vedea cine ii ramane credincios si cine se trage deoparte.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.