Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Harta Ungariei Mari la UE. Iar fac mişto ungurii de noi…

Harta Ungaria Mare la UE

Harta Ungaria Mare la UE, foto euobserver.com

Deci ungurii sunt puşi pe enervat lumea. Acum au pus în clădirea Consiliului European un covor de 200 de metri pătraţi pe care apare harta Imperiului Habsburgic (ce include harta Ungariei Mari) cu anul 1848 pe ea, alături de imagini ale altor binecuvântări pe care poporul maghiar le-a adus Europei. Bineînţeles, preşedinţia ungară a Uniunii Europene a negat că ar fi vorba de cine ştie ce intenţii, cum ar fi negarea simbolică a Trianonului. Ba chiar dimpotrivă, harta Imperiului Habsburgic ar aduce aminte chipurile de anul 1848 şi „primăvara naţiunilor”, după cum a spus purtătorul de cuvând maghiar Marton Hajdu.

Acum, dacă stau bine şi mă gândesc anul 1848 nu a fost chiar o primăvară pentru românii din Transilvania. Chiar de loc. Unele calcule indică cifra de 40.000 de români măcelăriţi de către maghiari în acest an. Kossuth, liderul închipuitei Ungarii Mari de la 1848, spunea despre relaţiile cu celelalte popoare: “Eu niciodată, dar niciodată sub sfânta coroană maghiară, altă naţiune sau naţionalitate decât cea maghiară nu voi recunoaşte. Ştiu că sunt oameni şi rase de oameni, care vorbesc altă limbă, dar mai mult de o naţiune aici nu este”. Tot marele Kossuth, al cărui portret sigur apare pe covor, a publicat o proclamaţie la 10 octombrie 1848, prin care îi soma în termeni ultimativi şi injurioşi pe români, numindu-i „gunoaie ingrate”, să revină la ordine şi supunere legală”. O altă proclamaţie a lui Kossuth din 22 decembrie 1848 îl numeşte pe români “mercenari plătiţi”, “hoardă mai josnică decât vita”, “bandiţi valahi”, cerând “exterminarea tuturor duşmanilor”. De unde până unde primăvară pentru românii din Transilvania în anul 1848?!?!?

În timpul preşedinţiei ceheşti a Uniunii Europene nu ştiu ce artist ceh a avut ideea să facă un montaj care să reprezinte ţările membre UE – şi a închipuit Bulgaria sub forma unui WC turcesc. Au zbierat bulgarii din rărunchi şi până la urmă WC-ul lor a fost acoperit cu o cârpă (ceea ce i-a cam scos, simbolic vorbind, din UE). Covorul cu harta Ungariei Mari mai mult ca sigur că va trezi proteste româneşti timide, sau cel mult de ochii presei. Însă nu cred că vor exista urmări, harta va rămâne la locul ei. O să-l auzim pe Vadim Tudor făcând spume peste tot pe unde se va găsi cineva să îl asculte – însă deşi este europarlamentar, măscăriciul nostru naţional nu va fi în stare să facă nimic.

Eu am o soluţie: să nu comenteze nici un oficial român pe tema asta acum. Dar să ţină toţi minte, şi când va veni şi preşedinţia românească a UE să umple toate clădirile de la Bruxelles cu imagini ale Armatei Române defilând pe străzile din Budapesta. Şi la 1919, şi la 1945. Asta aşa, ca să îşi amintească şi ungurii de alte primăveri.

P.S. Am în pregătire câteva imagini noi cu Armata Română în campania din 1919 împotriva Ungariei bolşevice. Staţi pe-aproape.

[ad#adsense300px]

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

10 păreri la “Harta Ungariei Mari la UE. Iar fac mişto ungurii de noi…

 1. Calin

  Aia e harta Imperiului Habsburgic, nu harta Ungariei mari. Sint doua lucruri diferite. Hai sa nu ne isterizam prea tare.

 2. MARIE

  dar, dragalasilor unguri cu amnezie istorica si confuzie mintala voita predATA MAAAI DEPARTE GENERATIILOR DE URMASI (INOCENTI) CUM CA, ACEEA ERA UNGARIA MARE LE E DESTUL (ORGOLIULUI LOR GEN SAUVAGE BARBARIEN ENCORE EN CETTE EPOCQUE) SA LE SPUI DUREROSUL ADEVAR, CEL UCIGATOR DE ORGOLII, CUM CA IN CADRUL IMPERIULUI HABSBURGIC UNGARIA AVEA POZITIE DE VASALITATE. SI CAT DE GREU INGHIT IN MOMENTUL ACELA IMENSUL NOD IN GAT CE LE APARE BRUSC, NICI NU VA PUTETI IMAGINA. dEVINE O POVESTE CHIAR PLACUTA. A, SI PUTINA IRONIE DESPRE, PE TEMA, INOCENT SI ZEFLEMITOR PUSA CA ENUNT: VA AFISATI PERIOADA NEAGRA A VASALITATII VOASTRE?cEA CARE V-A TULBURAT SECOLE SI V-A FACUT SA TURBATI NEPUTINCIOSI? TOCMAI PE ACEEA? VOI AVETI CEVA PROBLEME LA MENTAL CU SIGURANTA SAU… VA FACETI SINGURI „LUCRU MANUAL”, CHIAR ASA ATI AJUNS? EU MA BUCUR CA IN SFARSIT MAI VAD SI ALTII CUM SUNT CAND SUNT SINCERI. iNTRE CE AFISEAZA SI CE ZACE IN EI, E TARE MARE DIFERENTA. nICIODATA SA NU AVETI INCREDERE IN EI.DACA SUNTETI ROMAN. PAZEA. MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VA INJUNGHIE PE LA SPATE.

 3. Mihai Viteazul

  Un mesaj pentru vecinii Romaniei:
  Daca simtiti ca vreo bucatica de pamant care astazi apartine Romaniei, este a voastra, sunteti invitati sa veniti sa o luati.
  Teritoriul Romaniei a fost dobandit prin plata cu sange Roman. Cand veniti sa luati acea bucatica de pamant, veniti si cu plata.

  Daca simtiti ca sunt multi Maghiari in Romania, va invit sa va comportati ca atare si sa fraternizati cu vecinii vostri care au in diferite perioade, o istorie comuna.

  Eu am prieteni de origine Maghiara si ne intelegem bine.

  Va pupa tata.

 4. aldodo

  1877.Are loc razboiul Ruso Turc.Romania profita de ocazie si se declara independenta.1916.In sfirsit Romania intra in razboi cotra Ggermaniei si /Aaustro-Ungariei.Pretul:TRANSILVANIA.1919.Romania sprijinita de Aantantain in conditiile demobilizarii armatei Ungare intra in Budapesta. 1918 Sub acoperirea armatei Romane are loc adunarea de la Alba Iulia.Cartile erau deja facute.Cu s-au fara adunare Transilvania revenea Romaniei conform intelegerii.1944 Romanii NU INTRA IN BUDAPESTA pentru simplul motiv ca RUSII nu le permit acestia rezervindu-si pentru ei aceasta onoare.Si ceva special.1848 Revolutia TUTUROR UNGURILOR.Avram iancu si rebelii lui ataca miseleste satele si orasele unguresti din preajma muntilor apuseni savirsind crime de nedescris asupra populatiilor civile printre care si uciderea elevilor de la Liceul din aiud unde culmea invatau si COPII DE ROMANI.Toate acestea pentru ca era sprijinit cuBANI MULTI si trupe austriece.ACUM TE ROG SA IMI SCRII UNDE VEZI VITEJIA SI EROISMUL ROMANULUI FARA TRADARE SI LICHELISM.

  1. Dan Petre

   @aldodo:
   Desi nu ar trebui sa-mi pierd vremea, e bine ca alti cititori sa vada adevarul despre denaturarile dumitale:

   1877-1878: La actiunile militare desfasurate la sud de Dunare au participat peste 52.000 militari romani, chemati cu disperare de catre insusi fratele tarului prin celebra telegrama din 17 apr. 1877. Dintre acesti dorobanti, tunari si cavaleristi romani care au inclinat balanta impotriva otomanilor, peste 10.000 (cca 20%!) au facut suprema jertfa in inclestarile de la Plevna, Rahova, Smardan, Tatargik, Belogradcik si Vidin. Unde este tradarea fata de turci, care ne-au asuprit aproape 500 de ani, ucigandu-ne adeseori domnitorii?

   1916: Romania intra in razboi pentru eliberarea fratilor romani din Ardeal, care timp de sute de ani au fost considerati natiune inferioara, fara drepturi elementare. Unde este tradarea?

   iarna 1918-1919: In Transilvania ne-eliberata, zeci de lideri romani sunt ucisi miseleste de catre trupele maghiare. Cine este ”viteazul”?

   1919: Armata romana (cca 80.000 soldati) trece Tisa, dupa ce fusese atacata de trupele bolsevice ale lui Bela Kun (cca 65.000 oameni). Unde este lichelismul?

   1940: In Ardealul de Nord, obtinut fara ca macar un singur soldat maghiar sa moara, in zeci de sate romanesti au loc masacre, din care cele mai cumplite raman cele de la Ip si Traznea. Unde este eroismul maghiar?

   1944-1945: timp de 2 saptamani Corpul 7 Armata roman da lupte grele in Budapesta, cucerind Gara de Est, Cimitirul Kerepes, Cazarma Franz Josef… Este scos din lupta cand mai avea f. putin pana la Dunare, dupa o infiltrare de 11km si peirderi de 1/3 din efective (10.000 de morti, raniti si disparuti), ntrucat comandamentul sovietic nu vroia sa-mparta cu nimeni gloria ”eliberarii Budapestei”.

   1848: Reactia armata a lui Iancu a fost singura solutie in fata incapatanarii Dietei de la Pojoni de a recunoaste si drepturile romanilor si a expeditiilor de pedespire maghiare, care au ucis mii de romani (vezi, de exemplu, masacrul de la Mihalt). Despre ei nicio vorba?

  2. adi

   Dragi maghiari „beligeranti” prin forumuri si plini de declaratii viclene, nu uitati ca exista Dumnezeu care pedepseste pacatele tuturor!!! Cititi Biblia (doar sunteti crestini) si veti afla ce patesc cei care au intentii josnice, mai devreme sau mai tarziu!!!

 5. nicolas

  bine zis fratilor se cam vede cai cam mananca pe unguri pielea si trebuie scarpinati putin sa nu se puna cu romani ca toti vor sarira ca unu aveti grija.

 6. Datesh

  Eu am o soluţie: Arma demografica !

  In loc sa facem comentarii patriotice lipsite de efecte in teren ,haideti sa ne inmultim.

  Avertizez ca in Ro mai traiesc 17 mil de romani !.

  Vorbarie goala ,patriotism de stadion .=viitor sumbru !

  1. botond

   17milioane de romai?blat curat!in romania traiesc 14 milioane de romani, 3 milioane de tigani,si 1.5 milioane de unguri

Comentariile nu sunt permise.