Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Ieftin şi bun:ghidul xenofobului, astăzi ungurii

Ani de zile am audiat zeci de prezentări despre stereotipurile faţă de diverse popoare şi cât de dăunătoare sunt ele. Îmi amintesc de un expert neamţ care se întreba sincer şi cu seriozitate maximă ce se ascunde sub fusta polonezelor. Bietul om nu a priceput de ce se tăvălea sala pe jos de râs, el vroia să spună că dincolo de exteriorul elegant şi femeile poloneze sunt oameni. El însuşi era un stereotip ambulant.

Pentru mine seria „Ghidul xenofobului” este un prilej de amuzament maxim, practic am la îndemână întreaga colecţie de stereotipuri despre diversele popoare ale lumii. Vestea cea bună este că săptămâna aceasta cărţile din seria „Ghidul xenofobului” beneficiază de reduceri de 75% la librăria Nemira. Despre unguri aflăm de pildă că ediţia revistei Playboy a dat faliment destul de repede, pentru că pe unguri nu-i interesează pornografia soft (detalii aici). Din aceeaşi categorie: legile italiene ar fi perfecte în lipsa italienilor (detalii aici); în Spania mañana înseamnă în acelaşi timp „mâine” şi „niciodată” (detalii aici); iar israelienii petrec ore la rând încercând să păcălească sistemul, zile întregi încercând să se păcălească unul pe celălalt şi se târguiesc cu absolut oricine pentru absolut orice (detalii aici). Pagina cu toate reducerile Nemira de la lichidarea de stoc din această săptămână o găsiţi aici.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

3 păreri la “Ieftin şi bun:ghidul xenofobului, astăzi ungurii

  1. liliana

    înafară de acest ghid al xenofobului, care, sincer, nu mă interesează dar mă rog, l-aş citi după cum spui „ca amuzament” – cu condiţia să fie gratis, nu am găsit nimic care să-mi atragă atenţia din toată lista, cu toată reducerea lor. dacă aş opta pentru pentru două cărţi de câte 5 lei fiecare m-ar costa tot pe atât curierul. unde-i reducerea? de ce nu imi faci reducere la ORHAN Pamuk, la Taleb cu Lebăda Neagră şi alţii pe care n-are rost să-i enumăr aici, publicaţi sau nu de Nemira. toate editurile se vaită de scăderea vânzărilor. ce-i atât de complicat? intr-o ţară cu salariul mediu între 1000 şi 1500 de lei cărţile interesante costă între 50 şi 100 de lei. pe alocuri chiar mai mult. un om care cârştigă 1000 de lei într-o lună nu că nu vrea dar nu îşi permite să dea 100 de lei pe o carte. ce nu înţeleg este altceva, dintr-un tiraj de 5000 de exemplare scoate 500 cartonate şi mai ştiu eu cum la preţ mare, pentru cine doreşte, pentru restul foloseşte hârtie ordinară dar dă-mi cartea la 10-20 sau maxim 30 de lei. ca să-mi permit. când faci reduceri nu face la autori de duzină pe care îi găsesc oricum la preţ acesibil pe tarabe ci fă reduceri la cărţile căutate. imi cer scuze pentru postarea cam lungă dar, sunt un om cu pasiune pentru cărţi, un om care are o comandă nefinalizată de 100 şi ceva de lei pe elefant.ro şi, pentru că nu-mi iau banii la timp aştept, şi tot aştept … să-i pot da finalizare. hai să avem o zi bună.

  2. finch

    Mai am de citit ungurii, japonezii, australienii, elvetienii, cehii, islandezii. Toate sunt bune, umor de crapi.

Comentariile nu sunt permise.