Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

La Chişinău se cere Moldova Mare

Câţiva rătăciţi de la Chişinău autointitulaţi Patrioţii Moldovei au manifestat azi în faţa Ambasadei României. Oamenii au cerut dezmembrarea României şi formarea Moldovei Mari. Nu sunt mulţi, aproape toţi vorbesc ruseşte – însă ideea de bază e că mesajul „România stat imperialist” este încă viu. Un mesaj vechi, de pe vremea Kominternului. Dacă aveţi două minute la dispoziţie puteţi vedea în filmuleţul de mai jos povestea acestui protest.

Ziua aleasă este una simbolică (24 ianuarie, Unirea Moldovei cu Ţara Românească sub Alexandru Ioan Cuza). Am scris pentru Timpul ce cred eu despre această zi.

Patrioţii Moldovei cer Moldova Mare

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

13 păreri la “La Chişinău se cere Moldova Mare

 1. Lucian

  Pe cat de stupid pe atat de amuzant. Patriotii Moldovei vorbesc rusa…ce fel mizerie e asta? Cititi istoria…aveti si internetul sa va ajute…aruncati manualele voronin-iste.

 2. Nieder

  Daca astia numesc Romania stat imperialist, atunci ce o fi Rusia pentru ei? Romania nu vrea altceva decit sa isi recupereze teritoriile furate de lacomii rusi, carora nu le mai ajunge planeta asta. Au ajuns sa puna steagul Rusiei si pe fundul Oceanului Inghetat de la Polul Nord, afirmind cum ca ar fi pamint rusesc. Oare cit pamint si cite popoare mai vor rusii astia sa subjuge si sa le suga resursele? Au teritoriu si resurse naturale, ca ei nimeni pe planeta asta, iar populatia lor obisnuita moare de foame. Cu toate bogatiile lor ar trebui sa aiba un nivel de trai superior Elvetiei. Ei intotdeauna vor trai in noroi si mlastini la nivelul unei tari din lumea a treia, dar au pretentia de a fi etichetati ca Superputere mondiala.

 3. Pingback: Protest anti-românesc la Chişinău: "România, stat imperialist. Vrem Moldova Mare" | Coomgle.com

 4. Porneala Gheorghe

  ASTA E CEA MAI TARE GLUMA !
  PE UN PAMANT ROMANESC SA SE VORBEASCA RUSESTE ))))) SI CE DORINTE MAI AU : ))))))
  E TARE !!!!!

 5. Radu Barb

  O alta diversiune a comunistilor… Pe cat de grotesc pe atata de amuzant! E ca si bancul ala cand au trimis americanii in Siberia un spion pregatit si antrenat extraordinar, o adevarata masina de razboi, care bea vodca cu halaba, sta la bustulgol in zapada si danseaza kazaciok intr-un picior 12 ore fara oprire… dar care era negru ~!
  HALO TOVARASI ! BASARABIA ESTE PAMANT ROMANESC !

 6. Mihai D.

  Bravo, baieti!
  Incepeti refacerea Moldovei cu reunirea Bucovinei de Nord, Tinutul Herta;Transnistria; Bugeacul; Insula Şerpilor cu o parte a deltei Dunării.
  Se vede cale de o posta, ca Maldavia noastra rodnaia e dezmembrata. Cu parere de rau, nu de Romania imperialisto / kamunisto, ci de matusca Rusia.
  Avem de infruntat multi de „re-„: re-unire, re-facere, re-volutie bolsevica etc.
  Ulterior, se uneste BASARABIA cu Moldova istorica si vom fi Moldova Mare in cadrul Romaniei Mari. sub auspiciul Europei Unite.
  Nu uitati de alti tovarasi, care strasnic iubesc Maldova si ei.
  Alte poezii la tema: http://juriscult.wordpress.com/category/opinii/publicistica/dixi-parerea-mea/

 7. Pingback: Moldoveniştii ameninţă că trec Prutul

 8. Moldovean din Botosani

  Acesti rusi (ca moldoveni nu sunt decat prin faptul ca au fost adusi sa locuiasca pe aceste pamanturi stravechi romanesti) constata, saracii, ca, de fapt, sunt straini in asa-zisa „Republica Moldova”, stat in care majoritatea realizeaza ca locul lor este alaturi de Tara Mama Romania in Uniunea Europeana! Traiasca Romania Mare!

 9. Pingback: Patrioţii Moldovei promovează în şcoli istoria mincinoasă a lui Vasile Stati

 10. Daniel

  1. In fata Ambsadei Ucrainei nu au protestat, desi 30% din Moldova istorica e in componenta Ucrainei.
  2. Este o idee buna refacerea Moldovei Mari. Eu sustin aceasta idee. Odata infiintata aceasta Moldova Mare sa se faca referendum despre limba oficiala si despre unirea cu Romania. Tinand cont ca intre Carpati si Prut sunt 6 milioane de locuitori, toti avand constiinta ca sunt romani, razultatul referendumului o sa fie clar.

 11. Judex

  Acest Moshe Garbus rebotezat Mihail Garbuz, ar face bine, dacă are curajul, să-şi ia şlehta de nemernici, purtători de lozinci scrise în limba română, dar neştiind o boabă româneşte (moldoveneşte, cum zic ei), să vină la Iaşi şi să demonstreze cu acele lozinci, ca să vadă ce rezultă.
  O tristă şleahtă de golani rusofoni vor să fie băgaţi în seamă. Cred că nici ei nu cred în ceea ce răcnesc în ruseţte.
  Nişte caraghioşi.

Comentariile nu sunt permise.