Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Lege împotriva cumetriilor pentru reforma clasei politice la Chişinău

Tudor Darie a lansat o idee de dezbatere asupra reformei clasei politice la Chişinău. Nu este o dezbatere nouă, nici în Republica Moldova, nici prin alte părţi. Eu am o idee simplă şi imposibil de pus în practică pentru această eventuală reformă: o lege împotriva cumetriilor în Republica Moldova.

Cumetriile au constituit unul din mecanismele de rezistenţă din timpurile sovietice. Cumetriile alcătuiesc o reţea vastă, care depăşeşte orice fel de limite. Sovieticii nu le-au putut scoate din circulaţie (nu cred că au încercat, iar dacă au fost conştienţi de ele le-au folosit în interes propriu). În prezent cumetriile din Republica Moldova alcătuiesc adevărata hartă a intereselor politice, economice şi personale. Cum ar fi să apară un articol în care să fie dezvăluit faptul că liberal-democratul-socialo-schimbist X este cumătru cu democrat-liberalul-schimbist Y, la rândul lui cumătru cu democratul-schimbist Z şi toţi aceştia sunt cumătrii cu omul de afaceri W? Nu ştiu de ce am impresia că un astfel de articol nu va apărea vreodată.

Sovieticii au eşuat la Chişinău în mare parte din cauza cumetriilor. Democraţia de azi se clatină tot din cauza cumetriilor. Singura şansă de reformă a clasei politice de la Chişinău este scoaterea cumetriilor în afara legii. Există şi varianta obligării politicienilor să îşi facă publică o declaraţie de cumetrii.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

3 păreri la “Lege împotriva cumetriilor pentru reforma clasei politice la Chişinău

  1. Pingback: Schimbăm “dinozaurii politici” sau continuăm să țipăm la oglinda din baie? | Tudor Darie Schimbăm “dinozaurii politici” sau continuăm să țipăm la oglinda din baie? | cred în Internet, tineri și o nouă clasă politică

  2. Pingback: Schimbăm “dinozaurii politici” sau continuăm să țipăm la oglinda din baie? « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

  3. uri

    CEL MAI HAZLIU ESTE FAPTUL CĂ ULTRA DEȘTEPTUL DARIE A AJUNS UNDE A AJUNS GRAZIE NĂNAȘULUI SĂU – TĂNASE. ORI EL CREDE CĂ TOȚI AU AJUNS PRIN PILE, ȘI NUMAI EL – PRIN APRECIEREA CAPACITĂȚILE SALE?

Comentariile nu sunt permise.