Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

Libertatea de exprimare la Realitatea TV şi amestecul în chestiunile editoriale

E în plină desfăşurare circul cu Realitatea TV. Că Ghiţă se amestecă în chestiuni editoriale, că Ghiţă tabloidizează Realitatea TV (da-da-da!), că Sorin Ovidiu Vîntu e garantul libertăţii de exprimare şi tot aşa. Jurnaliştii şi poporul au memoria scurtă. Am ales aici un citat din gândirea lui Sorin Ovidiu Vîntu, aşa cum a fost păstrată pentru posteritate de înregistrările telefonice. La capătul celălalt asculta cu urechile ciulite Doru Buşcu, deontologul şi imparţialul redactor şef de la Academia Caţavencu. Şi asculta cu atenţie!

Sorin Ovidiu Vântu spunea aşa despre libertatea de exprimare de la Realitatea TV şi Academia Caţavencu:

„Dacă decidem, de exemplu, mâine suntem tovarăşi cu Băsescu. Păi de mâine toată lumea îl lasă pe Băsescu în pace. E ca exemplu. Sau mâine agresăm, criticăm cu supra de măsură, instituţia f…ut-ului din România. Toată lumea începe să înjure Instituţia f…ut-ului din România.(…)Ei sunt agresaţi în funcţie de interesele mele. Atât ! Eu asta încerc să-ţi spun. Că, dacă fixăm ca strategie că de mâine susţinem actele guvernului, de mâine trustul ăsta de presă, inclusiv Academia Caţavencu, susţine actul de guvernare. (…)Singura condiţie care este aici este decizia lui Vîntu. (…)Deciziile mele sunt literă de lege. Îţi convin, nu-ţi convin, ai libertatea să-ţi dai demisia, să pleci acasă. Nu mai maschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cu salariaţii mei. Nu sunteţi liberi, nene. Vă convine, lucraţi, nu vă convine, plecaţi, ce mare c…! Da, bătrâne, de asta am nevoie, de o construcţie foarte eficientă, să răspundă comenzilor economice la care este supusă. Nimic altceva.“

P.S. Din fericire pentru români până acum Sorin Ovidiu Vîntu a preferat să nu pornească împotriva Instituţiei Fututului din România.

Blog in conservare. M-am mutat la KISHINIOV.

2 păreri la “Libertatea de exprimare la Realitatea TV şi amestecul în chestiunile editoriale

  1. eftimie

    Meh, si de-ar fi pornit tot atâta brânză ar fi făcut ca şi în războiul împotriva lui Băsescu. Când pleci la bătălii de-astea cu Tatulici, Drăgotescu sau Turcescu asta obţii.

    Nu ştiu de ce dar am impresia ca şi Patriciu gândeşte cam la fel.

    1. george damian Autor articol

      Mă obsedează de azi dimineaţă o idee: să rescriu istoria ultimilor 10 ani a României în stilul cronicilor medievale. Cu vodă Chioru, vicleanul Berceanu, sângerosul Blaga, neputinciosul Ponta, Crin cel Frumos şi tot aşa. Inclusiv cu luptele lefegiilor pe cere îi aminteai. Ce zici de idee?

Comentariile nu sunt permise.